Zaczynam - rogalm1 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wolimy ciasto a Monika chyba też do kawki kawałek ciasta co Moniu :shock: :?: :?:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Moje drogie koleżanki, jak tylko przyjedziecie to nic nie będziecie robić tylko zachwycać sie moim pięknym ogrodem i oczywiście co chwilę będą się rozlegać okrzyki: a to ode mnie! jak pięknie rośnie! Zapraszam Was najserdeczniej, jak tylko zrobi się cieplej, będzie i ciasto i kawka i ognisko i śpiewy przy gitarze i co nam jeszcze przyjdzie do głowy!
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Moniko!
Zaglądam do Twojego wątku systematycznie, ale widzę, że się chyba nie wpisałam :? jeszcze.
Wspaniale, że całą rodziną jeździcie na działkę i razem zajmujecie się ogrodem! Szczęściara z Ciebie :D .
Ale z tych dzieci w bagażniku to uśmiałam się setnie!
Bardzo dobrze, że kupujecie domek holenderski - dzieciaki będą miały się już gdzie schować w razie deszczu i przyjemniej spędzać czas.
My też - póki nie wybudujemy domu (a ciągle to się odsuwa :( ) mieszkamy w takim domku i jesteśmy zadowoleni. Jedyny minus to taki, że jak się jest zmarzluchem (a ja niestety jestem), nocować w nim można jak na dworze jest odpowiednio ciepło, czyli w naszym wypadku od maja do września.
My wszystko robiliśmy na "wariata" i postawiliśmy go na betonowych klockach. I widzę, że trochę nam przechylił się w ciągu roku w jedną stronę. Wam radzę (bo widzę, że też macie taką piękną glinę jak ja) zrobić jakiś utwardzony placyk i na nim postawić domek.
Pięknie Wam wszystko rośnie, zapał macie ogromy - latem już będziecie cieszyć się efektami swojej pracy.
Ale faktycznie - ogród uczy cierpliwości. Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć, przyśpieszyć.
A pogoda wszystkim dalej się we znaki. :evil:
Ciekawa jestem, jaka będzie w ten długi weekend majowy. W zeszłym roku było pięknie i wtedy pierwszy raz nocowaliśmy na naszej działce :D .
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Wisienko, cieszę się że do mnie zaglądnęłaś! My w pierwszy długi amjowy weekend mamy Komunię Mateusza więc raczej działka zejdzie na drugi plan. Już nie moge się doczekać pierwszej nocy ........na działce :)
acidantera
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 21:14

Post »

Cześć !!
No jak zwykle u Ciebie się tyle dzieje że nie wiadomo o czym pisać .. o wszystkim na raz !
Ale super ze dziś była pogoda i to jest ważne po cichu myślę o jutrzejszej ponoć też ładnej pogodzie hihihii
Całuski dla Ciebie pozdrawiam słonecznie
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

trzymajcie kciuki, bo załatwiam prąd! Może będzie już za 3 tygodnie... studnia też za 3 tygodnie, ale biorę pod uwagę poślizgi więc mam nadzieję, że na wakacje będę mogła pojechać z dziećmi na działkę!
acidantera, żeby tylko w sobotę nie przyszło załamanie pogody, bo ja też przeżyję załamanie!
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Moniko często zaglądam do Ciebie , robi się tu coraz piekniej :D :wink: Trzymam kciuki ;:215
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
surita
200p
200p
Od: 8 kwie 2008, o 14:36

Post »

Monisiu pięknie będziesz miała... Szczególnie ta gitara, śpiewy i ognisko w ciepłą letnią noc pobudziły moją wyobraźnię...
A turkuć okropny.. w życiu jeszcze go nie widziałam i powiem Ci, że podziwiam Cię za zrobienie mu zdjęcia.. Ja bym uciekła, gdzie pieprze rośnie, prawdopodobnie nawet z krzykiem.. :)

I w jakim cudnym miejscu są te Twoje tereny.. Strasznie spodobało mi się to zdjątko z kwiatkami zasypanymi śniegiem, a w oddali jakaś ładna góra..

Na pewno będę Cię odwiedzać :)
Pozdrawiam, surita czyli Kasia.
Zapraszam na mój balkon :)
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, bierz te ziółka i obiad zrobimy u mnie, warunki będą spartańskie ale nastrój z pewnością super, zapraszam! Ja się żadnych turkuci nie boję, matka dzieciom musi być zawsze opanowana! :D

Basiu, trzymaj kciuki głównie za pogodę, bo jak na razie to mój najgorszy nieprzyjaciel. a tak bym chciała zrobić jakieś ładne zdjęcia i Wam pokazać jaki mam piękny widok!
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Witaj Monisiu!Obejrzałam dzisiaj prace na Twojej działce.Posuwaja się bardzo szybko.Jestescie pełni zapału więc wszystko będzie OK!POZDROWIENIA z"chłodniejszej " strony Polski.Pa!
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Moniko trzymam kciuki za prąd i studnię a najmocniej za ładną pogodę :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kochani, tym razem pogoda była przepiękna, więc ja znowu się martwię, czy powschodzą nasze nasionka jak będzie cały tydzień tak sucho i gorąco... nie dogodzisz babie...

chciałam sie pochwalić moimi, a właściwie Waszymi kwiatkami, które przyjęły się na naszej glinie i dają nam tyle radości.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

derenie od Bernadki wreszcie puściły listeczki, bo już się martwiłam, że się nie przyjęły

Obrazek

a takie skarby znalazłam na naszym wrzosowisku, wreszcie była chwila czasu, żeby się przyglądnąć co tam mamy:

Obrazek

Obrazek

A tu najmłodszy syn - Szymek odpoczywa po ciężkiej pracy

Obrazek

i Mateusz, któremu udało się użebrać u sąsiadów trochę siana na rozpałkę do ogniska, w końcu trzeba było usmażyć kiełbaskę dla zmęczonych po całodziennej pracy ogrodników

Obrazek
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniałych masz pomocników. U mnie na razie jeden, ale za miesiąc pojawi się drugi. Roślinki bardzo ładne.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a tutaj jeszcze kilka roślin których nazw nie jestem pewna, jeśli nawet już o nie pytałam to wybaczcie ale one co tydzień wyglądają inaczej i nie mogę się nauczyć ich nazw

1. Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek

4.
Obrazek

5.
Obrazek

6.
Obrazek

7.
Obrazek

8.
Obrazek

a tutaj wydaje mi się że to jest maleńki migdałek, to jest dosłownie taka mała gałązka wychodząca z ziemi

Obrazek
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

1. piołun
4. wiesiołek dwuletni
5. chyba fiołek ogrodowy
6. floks szydlasty