Mój Graham Thomas nie chciał długo ruszyć, ale teraz po prostu szalejerobaczek_Poznan pisze: Jak dotąd z każdej wyprawy do różanej sąsiadki przytargałam kolczastego chabazia..M już nawet nie był zdziwiony...zapytał się czemu tylko jeden i czy się przypadkiem skończyły..hihihi
![]()
Ogródek Robaczka cz. 2
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 2
Kasiu, bombowa ta kawka
, a z tego to już w ogóle popłakałam się ze śmiechu
, piszesz, że pienne już przerabiałaś, i że dlatego zdecydowałaś się na nie drogą miniaturkę, a on chyba jest pienny, prawda? Ogród jak zwykle zachwycający, u nas też już po szalejącej burzy i wichurze, troszkę się wystarszyłam, bo nie zdążyłam wnieść moich dalii w doniczkach i datur z tarasu, ale na szczęście niewiele strat.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak na razie to tylko u mnie wiało
ale co będzie dalej zobaczymy
Oby nie 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jak ja lubię widoczki z Twojego ogrodu. Masz tak kolorowo.
Czyli tak jak lubię.
Patrzę na Twój przedogródek i jakoś mi on nie pasuje.
Normalnie zbyt poważnie
Pilnuj Ewę, żeby wątek założyła.
Nawet nie można zobaczyć jak idą prace.
Czyli tak jak lubię.
Patrzę na Twój przedogródek i jakoś mi on nie pasuje.
Normalnie zbyt poważnie
Pilnuj Ewę, żeby wątek założyła.
Nawet nie można zobaczyć jak idą prace.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Burza straszyła nas wczoraj, ale z daleka. Skończyło się na deszczu w nocy i całkiem mi to odpowiada
Czosnki mam przede wszystkim tych odmian, które wymieniłaś, nie pokazał się czosnek Krzysztofa, bułgarski nie kwitnie, a główkowy (polecam, jeśli nie masz
) zakwitnie dopiero w lipcu. Czosnek karatawski mi się wymnożył 
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
U nas burzy nie było, ale cały czas popaduje
, byleby znowu nie lato miesiac
, bo co za dużo to nie zdrowo. Na razie jest ok, ślicznie sie wszystko zieleni
. Jednak deszczowa to nie to samo co kranowa.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Kasiu widoczki u ciebie sliczne...zbieram sie do zakupu hakuro juz troche ale po tym jak jedno padlo jestem jakas ostrozna. A u ciebie widze ze wyglaja super 
Kasiu jakby co to relacja z mojego pobytu na kiermaszu jest u mnie.........dużo fajnych rzeczy i roślinek było

- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie
Dzisiaj miałam bardzo pracowity dzionek
kupiłam jednoroczne: surfinie, niecierpki, lobelie, pelagie, margeritki, laurencje...i zioła do herbarium. Posadziłam wszystko w donicach, ogarnęłam trochę rabaty z chwastów i padłam
Jestem wyczerpana, ale taras wygląda przytulnie, mogę teraz zalegać na nim wieczorami..
Jagódko, miło mi, że Ci się podoba
Romantyczny ogród to moje marzenie...i staram się swój kawałek świata urządzać zgodnie z tym co mi w duszy gra
Marta, Olunia - u mnie całą noc nie było prądu i wody
Dopiero nad ranem usunęli awarię..w ogrodzie bez większych strat, ufff...
Edytko, dziękuję
Bardzo mi miło, gdy ktoś docenia moje starania o wygląd ogrodu, bo choć robię to głównie dla siebie (i M
) to każde dobre słowo dodaje mi skrzydeł
Ilonko, dobrze, żę Twój G. Thomas ruszył, obyś miała z niego pociechę. Mój posadzony, dzisiaj trochę marnie wygląda, burza go 'zmiąchała' na maxa
Elu, deszczyk fajny, ale silny wiatr to już mniej...u mnie dzisiaj wciąż wietrznie i zimno..brrr
Gosiu, masz trochę racji z przedogródkiem, że on jakby bardziej poważny..ale na fotach nie widać całości, a jest tam jeszcze ogromna pergola, na którą wspinają się powojniki i róże, przy ogrodzeniu też posadzone róże i pnącza, a rabatka przy wejściu latem tryska kolorami
To północna część działki, sporo cienia, a jak wiesz kolorki lubią słonko
Ale jeśli masz jakieś sugestie co zmienić/poprawić, to chętnie posłucham 
Ewa teraz mocno zajęta, ale na forum zagląda
Jej ogród rośnie w oczach, na różach już pąki, lilie giganty, azalie kwitną i w ogóle jest cudnie!Czego się nie dotknie w ogrodzie zamienia w złoto
Ewa, Czosnki św. Krzysztofa już powoli się u mnie otwierają, główkowe też mam, ale karatawskiego i bułgarskiego nawet nie znam
U Ciebie może troszkę później się pojawią..?
Lulka, ogród po deszczu jest jak nowonarodzony
Żadne podlewanie nie zdziała takich cudów..
Agnieszko, Hakuro u mnie jest zupełnie pezproblemowa (tfu, tfu..), nigdy się nią nie zajmowałam poza cięciem wiosennym i korygowaniem korony latem. Jest urocza, warto ją mieć - szczerze polecam
Martuś, zaraz zajrzę

Jaśminowce i robinia szykują się do kwitnienia..

Dzisiaj miałam bardzo pracowity dzionek
Jagódko, miło mi, że Ci się podoba
Marta, Olunia - u mnie całą noc nie było prądu i wody
Edytko, dziękuję
Ilonko, dobrze, żę Twój G. Thomas ruszył, obyś miała z niego pociechę. Mój posadzony, dzisiaj trochę marnie wygląda, burza go 'zmiąchała' na maxa
Elu, deszczyk fajny, ale silny wiatr to już mniej...u mnie dzisiaj wciąż wietrznie i zimno..brrr
Gosiu, masz trochę racji z przedogródkiem, że on jakby bardziej poważny..ale na fotach nie widać całości, a jest tam jeszcze ogromna pergola, na którą wspinają się powojniki i róże, przy ogrodzeniu też posadzone róże i pnącza, a rabatka przy wejściu latem tryska kolorami
Ewa teraz mocno zajęta, ale na forum zagląda
Ewa, Czosnki św. Krzysztofa już powoli się u mnie otwierają, główkowe też mam, ale karatawskiego i bułgarskiego nawet nie znam
Lulka, ogród po deszczu jest jak nowonarodzony
Agnieszko, Hakuro u mnie jest zupełnie pezproblemowa (tfu, tfu..), nigdy się nią nie zajmowałam poza cięciem wiosennym i korygowaniem korony latem. Jest urocza, warto ją mieć - szczerze polecam
Martuś, zaraz zajrzę

Jaśminowce i robinia szykują się do kwitnienia..

ojej prądu i wody nie miałaś?
to ładnie ta burza dała Wam we znaki........tu połamane drzewa i pozrywane trakcje tramwajowe no i brak prądu i wody.....brrrrr
Biedulko - na pocieszenie
jejku na takim tarasie i w otoczeniu takich roslinek to ja bym siedziała całe dnie....... cuuudnie!
to ładnie ta burza dała Wam we znaki........tu połamane drzewa i pozrywane trakcje tramwajowe no i brak prądu i wody.....brrrrr
jejku na takim tarasie i w otoczeniu takich roslinek to ja bym siedziała całe dnie....... cuuudnie!
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ech jak romantycznie
Widze, ze juta jest na topie w tym sezonie
Szkoda ze na ogrodzie nie moge jej zastosowac, bo to nie ten kierunek ale bardzo ciekawy material z niej jest.
Ja z Hakuro juz nie kupie ... w zeszlym roku po zimie padly mi 4 sztuki i wystarczy.
Ja z Hakuro juz nie kupie ... w zeszlym roku po zimie padly mi 4 sztuki i wystarczy.
Kasik, jest po prostu pięknie... Musi się cudownie odpoczywać po pracy w takim otoczeniu...
Super jednoroczne zakupiłaś! Pokażesz wszystkie kompozycje?
Poidełko czad!
Super jednoroczne zakupiłaś! Pokażesz wszystkie kompozycje?
Poidełko czad!
Kasiu u nas też nie było prądu przez tą burzę, dopiero dzisiaj w południe naprawili... Masz jakieś straty po nawałnicy, czy wszystko całe?
Donice super i widzę, że juta poszła w ruch
Ta robinia jest szczepiona na pniu? To robinia lepka? Bo widzę różowe kwiaty...
Na takim tarasiku też chętnie posiedziałabym
Co to za roślinka w donicy na pniu obok fotela? Z daleka trochę jak lawenda...
Donice super i widzę, że juta poszła w ruch
Na takim tarasiku też chętnie posiedziałabym
Ostatnio bardzo zmartwił mnie fakt, że przestali wydawać moje ulubione Ogrody (dranie!
). Zamieszczali zawsze cudne fotki zieleniny. Ale jak patrzę na Twój ogród, mam wrażenie jakbym przeglądała to pisemko
. W zasadzie już mi go nie brakuje
, wystarczy tylko odwiedzić Twój wątek...
Taak, Bozunia ma rację, posiady na takim tarasiku to czysta przyjemność! I jeszcze z TAKIM widokiem !
Taak, Bozunia ma rację, posiady na takim tarasiku to czysta przyjemność! I jeszcze z TAKIM widokiem !
Asiu, Ogrodów już nie ma, w zamian jest miesięcznik Magnolia...
Widziałam Aguniado, ale mnie nie zachwyciła. Bardziej przypomina Kwietnik niż Ogrody.