Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Kasiu, bombowa ta kawka :;230, a z tego to już w ogóle popłakałam się ze śmiechu
robaczek_Poznan pisze: Jak dotąd z każdej wyprawy do różanej sąsiadki przytargałam kolczastego chabazia.. :;230 M już nawet nie był zdziwiony...zapytał się czemu tylko jeden i czy się przypadkiem skończyły..hihihi :;230
Mój Graham Thomas nie chciał długo ruszyć, ale teraz po prostu szaleje :heja, piszesz, że pienne już przerabiałaś, i że dlatego zdecydowałaś się na nie drogą miniaturkę, a on chyba jest pienny, prawda? Ogród jak zwykle zachwycający, u nas też już po szalejącej burzy i wichurze, troszkę się wystarszyłam, bo nie zdążyłam wnieść moich dalii w doniczkach i datur z tarasu, ale na szczęście niewiele strat.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak na razie to tylko u mnie wiało ;:138 ale co będzie dalej zobaczymy :heja Oby nie ;:138
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak ja lubię widoczki z Twojego ogrodu. Masz tak kolorowo.
Czyli tak jak lubię.
Patrzę na Twój przedogródek i jakoś mi on nie pasuje.
Normalnie zbyt poważnie :wink:
Pilnuj Ewę, żeby wątek założyła.
Nawet nie można zobaczyć jak idą prace.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Burza straszyła nas wczoraj, ale z daleka. Skończyło się na deszczu w nocy i całkiem mi to odpowiada :D Czosnki mam przede wszystkim tych odmian, które wymieniłaś, nie pokazał się czosnek Krzysztofa, bułgarski nie kwitnie, a główkowy (polecam, jeśli nie masz :wink:) zakwitnie dopiero w lipcu. Czosnek karatawski mi się wymnożył :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

U nas burzy nie było, ale cały czas popaduje ;:47, byleby znowu nie lato miesiac :roll:, bo co za dużo to nie zdrowo. Na razie jest ok, ślicznie sie wszystko zieleni :D. Jednak deszczowa to nie to samo co kranowa.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu widoczki u ciebie sliczne...zbieram sie do zakupu hakuro juz troche ale po tym jak jedno padlo jestem jakas ostrozna. A u ciebie widze ze wyglaja super :-)
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Kasiu jakby co to relacja z mojego pobytu na kiermaszu jest u mnie.........dużo fajnych rzeczy i roślinek było ;:224 ;:oj
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie :wit
Dzisiaj miałam bardzo pracowity dzionek :tan kupiłam jednoroczne: surfinie, niecierpki, lobelie, pelagie, margeritki, laurencje...i zioła do herbarium. Posadziłam wszystko w donicach, ogarnęłam trochę rabaty z chwastów i padłam :lol: Jestem wyczerpana, ale taras wygląda przytulnie, mogę teraz zalegać na nim wieczorami.. ;:173

Jagódko, miło mi, że Ci się podoba ;:196 Romantyczny ogród to moje marzenie...i staram się swój kawałek świata urządzać zgodnie z tym co mi w duszy gra ;:170
Marta, Olunia - u mnie całą noc nie było prądu i wody ;:202 Dopiero nad ranem usunęli awarię..w ogrodzie bez większych strat, ufff...
Edytko, dziękuję ;:180 Bardzo mi miło, gdy ktoś docenia moje starania o wygląd ogrodu, bo choć robię to głównie dla siebie (i M ;:167 ) to każde dobre słowo dodaje mi skrzydeł ;:197
Ilonko, dobrze, żę Twój G. Thomas ruszył, obyś miała z niego pociechę. Mój posadzony, dzisiaj trochę marnie wygląda, burza go 'zmiąchała' na maxa ;:134
Elu, deszczyk fajny, ale silny wiatr to już mniej...u mnie dzisiaj wciąż wietrznie i zimno..brrr
Gosiu, masz trochę racji z przedogródkiem, że on jakby bardziej poważny..ale na fotach nie widać całości, a jest tam jeszcze ogromna pergola, na którą wspinają się powojniki i róże, przy ogrodzeniu też posadzone róże i pnącza, a rabatka przy wejściu latem tryska kolorami ;:108 To północna część działki, sporo cienia, a jak wiesz kolorki lubią słonko ;:224 Ale jeśli masz jakieś sugestie co zmienić/poprawić, to chętnie posłucham ;:196
Ewa teraz mocno zajęta, ale na forum zagląda ;:108 Jej ogród rośnie w oczach, na różach już pąki, lilie giganty, azalie kwitną i w ogóle jest cudnie!Czego się nie dotknie w ogrodzie zamienia w złoto ;:131
Ewa, Czosnki św. Krzysztofa już powoli się u mnie otwierają, główkowe też mam, ale karatawskiego i bułgarskiego nawet nie znam ;:130 U Ciebie może troszkę później się pojawią..?
Lulka, ogród po deszczu jest jak nowonarodzony :D Żadne podlewanie nie zdziała takich cudów..
Agnieszko, Hakuro u mnie jest zupełnie pezproblemowa (tfu, tfu..), nigdy się nią nie zajmowałam poza cięciem wiosennym i korygowaniem korony latem. Jest urocza, warto ją mieć - szczerze polecam ;:108
Martuś, zaraz zajrzę ;:65

Obrazek Obrazek

Jaśminowce i robinia szykują się do kwitnienia..

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ojej prądu i wody nie miałaś? :shock:
to ładnie ta burza dała Wam we znaki........tu połamane drzewa i pozrywane trakcje tramwajowe no i brak prądu i wody.....brrrrr ;:219 Biedulko - na pocieszenie ;:196
jejku na takim tarasie i w otoczeniu takich roslinek to ja bym siedziała całe dnie....... cuuudnie! ;:173
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ech jak romantycznie 8-) Widze, ze juta jest na topie w tym sezonie :wink: Szkoda ze na ogrodzie nie moge jej zastosowac, bo to nie ten kierunek ale bardzo ciekawy material z niej jest.
Ja z Hakuro juz nie kupie ... w zeszlym roku po zimie padly mi 4 sztuki i wystarczy.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasik, jest po prostu pięknie... Musi się cudownie odpoczywać po pracy w takim otoczeniu... ;:196
Super jednoroczne zakupiłaś! Pokażesz wszystkie kompozycje?
Poidełko czad!
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Kasiu u nas też nie było prądu przez tą burzę, dopiero dzisiaj w południe naprawili... Masz jakieś straty po nawałnicy, czy wszystko całe?
Donice super i widzę, że juta poszła w ruch :wink: Ta robinia jest szczepiona na pniu? To robinia lepka? Bo widzę różowe kwiaty...
Na takim tarasiku też chętnie posiedziałabym :wink: Co to za roślinka w donicy na pniu obok fotela? Z daleka trochę jak lawenda...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Ostatnio bardzo zmartwił mnie fakt, że przestali wydawać moje ulubione Ogrody (dranie! :evil: ). Zamieszczali zawsze cudne fotki zieleniny. Ale jak patrzę na Twój ogród, mam wrażenie jakbym przeglądała to pisemko ;:oj . W zasadzie już mi go nie brakuje :D, wystarczy tylko odwiedzić Twój wątek...

Taak, Bozunia ma rację, posiady na takim tarasiku to czysta przyjemność! I jeszcze z TAKIM widokiem !
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Asiu, Ogrodów już nie ma, w zamian jest miesięcznik Magnolia...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Widziałam Aguniado, ale mnie nie zachwyciła. Bardziej przypomina Kwietnik niż Ogrody.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”