Rzodkiewki rosną ale jakoś powoli  

rzadziej przerwać muszę, póki co przygotowaliśmy grządki i przez ostatni tydzień siałam, siałam i jeszcze raz siałam  

Marchewka wczesna Primo posiana 10 kwietnia wzeszła jak w zegarku na opakowaniu pisali wschody po 10-14 dni i faktycznie wzeszła 12-go dnia od wysiania  

Pietruszka korzeniowa stoi w miejscu ale gdzieś czytałam że długo wschodzi.
Buraczki ćwikłowe posiane 11 kwietnia pokazują już czerwone łebki 

Cukinia poszła do krainy wiecznych upraw, wysiewam dziś w szklarni.
Kapusta kamienna głowa hmm... wzeszła ale sąsiadka nie wiedzieć czemu śmieje się ze mnie... za wcześnie? a może za późno posiałam czy jak? może chodzi o długi okres wegetacyjny kapusty?
Pietruszka z rozsady padła w gruncie chyba zmarzła ale posiałam drugą.
22 kwietnia posiałam buraczki ćwikłowe Czerwona Kula, nie mogę się doczekać pierwszych zbiorów  

W szklarni natomiast posadziłam już pomidory, każdy do oddzielnej donicy "rada sąsiadki" z wyciętą podstawą w sumie wysadziłam 12 pomidorków pod 6 dałam na spód kurzaka i zasypałam ziemią ok 20cm i na to wysadziłam pomidora zobaczymy co z tego wyjdzie  

Zawaliłam trochę szklarnię rzodkiewką, rozsadami kapusty i pora i teraz nie mam gdzie wysadzić ogórków  

początki ciężkie ale za rok będzie inaczej  

jeśli chodzi o pikowanie rzodkiewki to przepikowałam ze szklarni na zewnątrz i się przyjęła a ta przepikowana obok w szklarni już nie, nie wiem od czego to zależy.
A poniżej moje grządki- na pierwszej grządce po bokach sałatka w środku wysadzę pomidorki w trójkącie koper i sałata, na drugim foto po lewej z grządki zrobiłam po bokach dwa rzędy cebuli a w środku dwie redliny marchewki, na trzeciej grządce posiałam rzodkiewkę po bokach w środek wysadzę ogórki i nie wiem co robić - piszą że ogórki z rzodkiewką nie mogą rosnąć bok siebie a inni że jako przedplon można więc już sama nie wiem. Rzodkiewkę pewnie miała za miesiąc na tej grządce a ogórki będę wysadzać za 2 tygodnie więc będą razem inaczej już nie zrobię.

W szklarni sałata, rzodkiewka i papryka