Kuchnia Kaśki
- iwciach
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1476
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Głogów
- Kontakt:
Re: Kuchnia Kaśki
Tak na wszelki wypadek upiekłam szybko następne ( dokładnie według przepisu) i wiecie co?! Smakują prawie identycznie . Mam teraz 2 placki biszkoptowe.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Posty: 7430
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Kuchnia Kaśki
Kasiu ,mięsko robię w piekarniku i pod koniec jakieś 30min daję po bokach kiełbaskę pychotka tylko musi się trochę podrumienić
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 10449
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: małopolska
Re: Kuchnia Kaśki
Jakie mięsko? Gdzie przepis?
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Posty: 7430
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Kuchnia Kaśki
Pieczona szyneczka nacieram przyprawami solą i trochę oliwy i sobie stoi a dziś do piekarnika a pózniej kiełbaska i tyle a używam przypraw tylko ziołowych nic z mieszanek typu vegeta cz do pieczeni
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 10449
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: małopolska
Re: Kuchnia Kaśki
A ile się toto piecze. Jeśli mozesz, to proszę o dokładny przepis... Kusi mnie
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Posty: 7430
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Kuchnia Kaśki
Ja miałm dużą szynkę 5 kg na każdy kg mięsa pieczę się około godziny. Ja robię to tak mieszam przyprawy w miseczce razem z solą a daję-Czomber,pieprz paprykę zioła prowansalskie,estragon ale tu jest dowolność co chcesz jakie zioła lubisz do tego ,główka czosnku. w mięsku robię nożem szczelinkę wszypuję trochę przypraw uprzednio wymieszanych z solą i wkładam ząbek czosnku i tak co kawałak resztą przypraw obsypuję mięsko i polewam oliwą dobrą zawijam w folie i stoi dobę. No i do piecyka na 200c i smacznego
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- krzysztofkhn
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2024
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Kuchnia Kaśki
Dziewczyny !
Czy któraś z Was naciera, skrapia mięsko do pieczenia octem, kwaskiem, czy cytryną ?
Dawniej, za kawalerskich czasów, coś mi chodzi po głowie, że babcia i mama / mówię o wieprzowinie, nie dziczyźnie / skrapiały mięso wodą z octem.
Czy któraś z Was naciera, skrapia mięsko do pieczenia octem, kwaskiem, czy cytryną ?
Dawniej, za kawalerskich czasów, coś mi chodzi po głowie, że babcia i mama / mówię o wieprzowinie, nie dziczyźnie / skrapiały mięso wodą z octem.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Posty: 7430
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Kuchnia Kaśki
Nie ja nigdy tego nie robię można potraktować trochę wódką
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3653
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchnia Kaśki
Dziczyznę owszem,ale wieprzowinę nigdy nie robiłam octem.Chociaż wiem,ze dobrze moczyć mięso w maślance,albo w kwaśnym mleku,ale myślę,ze ocet za mocny,może rozcieńczony?
Zabieram się za sernik,upiekłam biszkopt pod galaretkę pogotowałam na sałatkę i galart,mięsko się piecze,a pasztet upieczony .
Zabieram się za sernik,upiekłam biszkopt pod galaretkę pogotowałam na sałatkę i galart,mięsko się piecze,a pasztet upieczony .
- ewa2204
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1516
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Kuchnia Kaśki
Z dawnych czasów pamiętam ( z przekazów babci, teściowej, czyli jeszcze
starszego pokolenia ), że octem skrapiało się wołowinę, dziczyznę, baraninę - po to, aby skruszała. A w przypadku baraniny i dziczyzny, żeby trochę zatraciła swoisty zapach.
Oczywiście z kompletem różnych przypraw.
Oj, dawno nie robiłam takiego "prawdziwego" mięska
starszego pokolenia ), że octem skrapiało się wołowinę, dziczyznę, baraninę - po to, aby skruszała. A w przypadku baraniny i dziczyzny, żeby trochę zatraciła swoisty zapach.
Oczywiście z kompletem różnych przypraw.
Oj, dawno nie robiłam takiego "prawdziwego" mięska
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- krzysztofkhn
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2024
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Kuchnia Kaśki
Dziewczyny!
Wczoraj, a raczej przedwczoraj zamacerowałem sympatyczny karczek .
Za kilka minut wyląduje w piekarniku.
Co nie zmienia faktu, że nawet wieprzowinę "dla delikatności", jakoś tak traktowano jakimś octem.
No to mam robotę na święta. Będę musiał rozgryźć temat, bo mi inaczej nie da to spokoju.
Temat wywołałem, bo już nawet mięso surowe jest takie mniej smakowo mięsne.
Pozdrawiam Świątecznie !
Wczoraj, a raczej przedwczoraj zamacerowałem sympatyczny karczek .
Za kilka minut wyląduje w piekarniku.
Co nie zmienia faktu, że nawet wieprzowinę "dla delikatności", jakoś tak traktowano jakimś octem.
No to mam robotę na święta. Będę musiał rozgryźć temat, bo mi inaczej nie da to spokoju.
Temat wywołałem, bo już nawet mięso surowe jest takie mniej smakowo mięsne.
Pozdrawiam Świątecznie !
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3653
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchnia Kaśki
Krzysiu,uważaj z octem,bo nawet dziczyzna jeśli z nim przeholujesz straci smak.
Melduję,że mięsko gotowane 2 razy po 15 min,wyszło mi super pyszne.
A jak wyszedł ten twój karczek,i gdzie przepis???
Melduję,że mięsko gotowane 2 razy po 15 min,wyszło mi super pyszne.
A jak wyszedł ten twój karczek,i gdzie przepis???