Fiołki zaczynają kwitnąć, ale w tym chłodzie jakoś nieśmiało zaczynają. Cały ogród jakby zatrzymał się w połowie drogi przed właściwym rozkwitem i czeka na prawdziwą wiosnę.
Ogród Linety
Re: Ogród Linety
Dziękuję Wam gorąco. 
Fiołki zaczynają kwitnąć, ale w tym chłodzie jakoś nieśmiało zaczynają. Cały ogród jakby zatrzymał się w połowie drogi przed właściwym rozkwitem i czeka na prawdziwą wiosnę.
- anna1978
- 10p - Początkujący

- Od: 1 kwie 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale to wyczekiwanie na zakwitnięcie roślinek też jest ekscytujące
Ja to jeszcze długo poczekam, bo w mojej części Podlasia wiosna przychodzi późno. Moje tulipanki i narcyzy dopiero przedarły się przez ziemię na wysokość 2-4 cm, ale i to mnie cieszy
Ja to jeszcze długo poczekam, bo w mojej części Podlasia wiosna przychodzi późno. Moje tulipanki i narcyzy dopiero przedarły się przez ziemię na wysokość 2-4 cm, ale i to mnie cieszy
Anna, a kiedy założysz wątek? Moglibyśmy śledzić teraz to, co przeżywaliśmy jakieś dwa-trzy tygodnie temu. 
- bejka1970
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Linetka po co,ach po co pokazałaś te hiacynty!!Już sam powojnik taki cudnie intensywny wystarczył żeby mnie dobić! Pozdrawiam Bejka
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Bejka, to zemścij się szybko, załóż wątek i dobij mnie swoimi roślinami!
A tak na marginesie, te hiacynty kupiłam chyba cztery lata temu w doniczce, wczesną wiosną, żeby kwitły w domu i pachniały. A gdy przekwitły, przesadziłam je do ogródka. I rozrosły się tam w dużą kępę, choć na początku były trzy sztuki, wszystkie bladoróżowe. Teraz każdy hiacynt, który kupujemy w lutym-marcu dla ozdoby, prędzej czy później ląduje w ogródku. Większość się przyjmuje bez problemu, więc są już białe, niebieskie, ciemnoróżowe... Nawet jeden żółty!
A tak na marginesie, te hiacynty kupiłam chyba cztery lata temu w doniczce, wczesną wiosną, żeby kwitły w domu i pachniały. A gdy przekwitły, przesadziłam je do ogródka. I rozrosły się tam w dużą kępę, choć na początku były trzy sztuki, wszystkie bladoróżowe. Teraz każdy hiacynt, który kupujemy w lutym-marcu dla ozdoby, prędzej czy później ląduje w ogródku. Większość się przyjmuje bez problemu, więc są już białe, niebieskie, ciemnoróżowe... Nawet jeden żółty!
- stokrotka_polna
- 500p

- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Linetko cieszę się, że byłaś u nie z wizytą
. Twoje pochwały bardzo mnie mobilizują, jak tylko pani wiosna pozwoli i będzie co, będę pstrykać
. Obiecuję.
Twój sposób na hiacynty jeśli pozwolisz, od tej wiosny będzie także moim sposobem.
. Marzę o takiej pięknej hiacyntowej grządce, jaką Ty masz.

Twój sposób na hiacynty jeśli pozwolisz, od tej wiosny będzie także moim sposobem.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Linetko cudne te Twoje hiacynty, zresztą krokusy i fiołki też
nie wiedziałam że to tak pięknie wygląda jak się sadzi w "kupie". Teraz tez tak będę robiła
U nas niestety grad ale zniszczenia nie wielkie, jak ja nie lubię takich wyskoków pogodowych na wiosnę
U nas niestety grad ale zniszczenia nie wielkie, jak ja nie lubię takich wyskoków pogodowych na wiosnę
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam Ola
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Ależ kolorowo u Ciebie 
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Linetka nie mam jeszcze czym się chwalić.Dom z działką kupiłam półtora roku temu i jestem bodajże czwartym właścicielem.Niestety poprzednikom wystarczał trawnik+tuje.Zkwitnących mam jaśmin i piwonię,kilka tulipanów.W ubiegłym roku nie poszalałam zbytnio,bo maluszek był absorbujący bardzo.Wzieło mnie na ekologiczny warzywniak.Na razie jest 1;0 dla perzu.
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
O, biedactwo. Ale w tym sezonie będzie lepiej, na pewno.
Tylko maluszek pewnie będzie wcale nie mniej absorbujący...
A do walki z perzem polecam serdecznie widły amerykańskie, naprawdę dobrze się sprawdzają, wyciągają bryłę korzeni z odnogami. Tylko w roli siły roboczej potrzeba raczej mężczyzny niż matki dzieciom.
A do walki z perzem polecam serdecznie widły amerykańskie, naprawdę dobrze się sprawdzają, wyciągają bryłę korzeni z odnogami. Tylko w roli siły roboczej potrzeba raczej mężczyzny niż matki dzieciom.
Witam i ja, Lineto
Z przyjemnością obejrzałam aktualne zdjęcia Twojej zaawansowanej wiosny, jak i wspomnienia lata - ależ dorodnie kwitnie Ci yukka!
Serdeczności, A.
Z przyjemnością obejrzałam aktualne zdjęcia Twojej zaawansowanej wiosny, jak i wspomnienia lata - ależ dorodnie kwitnie Ci yukka!
Serdeczności, A.
Dziękuję, Aguniada, cieszę się, że wpadłaś do mnie! Oczywiście od razu weszłam do Twojego ogrodu, ale to ogromny wątek, ponad 40 stron! Będę czytać kawałkami, w odcinkach. 
Będzie mi miło, jeśli się nie zanudzisz
Ponoć z nas gaduły, chociaż wszystkie z natury jesteśmy małomówne ;-))
Pozdrowienia!
Pozdrowienia!
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Ja tylko wspomnę, że to jest część szóstaLineta pisze:Oczywiście od razu weszłam do Twojego ogrodu, ale to ogromny wątek, ponad 40 stron!
Muszę do ogrodu wysadzić swoje przekwitnięte hiacynty, może coś z nich jeszcze będzie