pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie, bardzo ładne i ciekawe przylaszczki, też zapisze je sobie na swoją listę chciejstw
Ciągle ten sam ogród Geni cz.1 2012 r
- kamcia
- 500p

- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ciągle ten sam ogród Geni cz.1 2012 r
Witaj e-geniu
pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie, bardzo ładne i ciekawe przylaszczki, też zapisze je sobie na swoją listę chciejstw
. Będę zaglądać jak tylko pozwolisz 
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
Geniu powinno być dobrze liliom na tak specjalnie dla nich stworzonej podwyższonej rabacie
Ja nie mam problemu z zagniwaniem cebul ,pomimo gleby gliniastej- ciężkiej , bo u mnie jest
teren z górki , więc lilie sadzę wyżej gdzie woda ścieka ... natomiast poważnym problemem są
nornice ... ( ale chyba nie tylko u mnie) wszystkie cebule lilii muszę sadzić w donicach , a to jest trochę uciążliwe ...
Geniu na tej nowo powstałej rabacie będą same lilie ? czy coś jeszcze tam posadziłaś ?
Ja nie mam problemu z zagniwaniem cebul ,pomimo gleby gliniastej- ciężkiej , bo u mnie jest
teren z górki , więc lilie sadzę wyżej gdzie woda ścieka ... natomiast poważnym problemem są
nornice ... ( ale chyba nie tylko u mnie) wszystkie cebule lilii muszę sadzić w donicach , a to jest trochę uciążliwe ...
Geniu na tej nowo powstałej rabacie będą same lilie ? czy coś jeszcze tam posadziłaś ?
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu Przylaszczki coraz większe
Żałuje , że nie wszystkie rośliny tak Ci ładnie rosną . Lilie OT powinny mieć rewelacyjne warunki. Woda im nie zagrozi. Z liliami mam problem , jak rosną na rabacie tylko one , jest dla nich lepiej , ale przez długi czas nic się nie dzieje. Nierozwiązany dylemat

Zauważyłem to samo co napisała Iga.Dwie sadzonki żurawek zrobiłem pod koniec lipca. Do września były już ,,dorosłe''. Sierpniowe jeszcze małe , ale także nic im zima nie zrobiła. Za mało jednak mam żurawek i doświadczenia i byłem pewien , że to tylko przypadek. Okazuje się że reguła.ten rok był fatalny dla żurawek, wiele nie przeżyje, szczególnie starsze rośliny, bo młode , jesienne sadzonki, choć maleńkie wszystkie maja się doskonale. Trzeba będzie robić sadzonki późnym latem, to odmiana się uratuje.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Ola
ja Ci dam piaskownicę , Amelka bawi się na razie pod działką , zostawiłam jej większy trawnik za domem ale tak wcale nie chce się bawić .
Kamilo witaj będziesz zawsze miłym gościem .
Adam ja te lilie posadziłam w skrzynki ,chyba nornice mi nie zjedzą . Na tej rabacie rosną tylko lilie , myślę jeszcze coby tam posadzić może prymulki na zime można by je okryć .

Tadkutak nie lubię robić sadzonek , ale chyba będę zmuszona
Kamilo witaj będziesz zawsze miłym gościem .
Adam ja te lilie posadziłam w skrzynki ,chyba nornice mi nie zjedzą . Na tej rabacie rosną tylko lilie , myślę jeszcze coby tam posadzić może prymulki na zime można by je okryć .

Tadkutak nie lubię robić sadzonek , ale chyba będę zmuszona
-
Stachu 1956
ale wypielęgnowana rabata z liliami OT , na tip top , super .
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ E-Genia ? szczerze współczuję strat po zimie? U mnie też ich parę było, no ale o tym już wiesz ... Co do gnijących irysów ? u mnie zaczęły podgniwać w środku zimy. Trochę się zmartwiłem, bo całe liście gniły ? i to od strony kłącza (na końcach niby były zielone) ? jak je pociągnąć, to odpadały, a kleista maź, w którą zmieniała się część odziomkowa, pachniała niezbyt przyjemnie. Inne liście zaś zasychały od końców. Bałem się, że już niewiele mi z nich zostanie. A tu niespodzianka ? odkąd się ociepliło i wypogodziło, nagle odżyły i ozdrowiały ? i teraz mam prawdziwy gąszcz zdrowych, zielonych liści (które już musiałem pryskać, bo mszyce też uznały je za apetyczne). Ze szczerego serca życzę Ci, by było tak samo jak u mnie.
A co do kolorów ogródka ? rozumiem, że możesz nie być zachwycona, ale tak czy siak te krokusy i przylaszczki są absolutnie wspaniałe.
Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
A co do kolorów ogródka ? rozumiem, że możesz nie być zachwycona, ale tak czy siak te krokusy i przylaszczki są absolutnie wspaniałe.
Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, pamiętam, jak sadziłaś swoje przylaszczki. Były maleńkie, a teraz takie piękne kępki 
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu , jak niedużo , to mogę. Tylko , że nie wszystkie mają z czego.

- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Geniu = z tymi skrzyneczkami to świetny pomysł .. ja sadziłam w doniczkach , ale skrzynki wydają mi się lepsze . Odgapię
Mogę ?
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Geniu
Super pomysł z tymi skrzyneczkami
Posadziłam w jednej czosnki ozdobne, ale nie potrafię ukryć brzegów skrzynki .
W Twoich przylaszczkach można się zakochać
Super pomysł z tymi skrzyneczkami
W Twoich przylaszczkach można się zakochać
- e-genia

Staszku taka wypielęgnowana rabata bo nowa
Loki zawsze po zimie są jakieś straty , ale irysy po raz pierwszy .u mnie irysy w ostatnich 3 latach gniły ale jak był mokre lato .
Jacku ja też wtedy myślałam że nic z nich nie wyrośnie a tu proszę jakie piękne kępy , mam tez malutkie dopiero nowo kupione mam nadzieję ze też urosną .
Tadku u mnie też specjalnie bardzo się nigdy nie rozrastały , ale sadzonki robiłam z tych co się dało , tylko na rozdanie
Bernadeto oczywiście że możesz ja też od gapiłam od kogoś .
Agnieszko mnie też było trudno , ale się udało , jak zaczną się odslaniać to dosypię ziemi .

Genia
Loki zawsze po zimie są jakieś straty , ale irysy po raz pierwszy .u mnie irysy w ostatnich 3 latach gniły ale jak był mokre lato .
Jacku ja też wtedy myślałam że nic z nich nie wyrośnie a tu proszę jakie piękne kępy , mam tez malutkie dopiero nowo kupione mam nadzieję ze też urosną .
Tadku u mnie też specjalnie bardzo się nigdy nie rozrastały , ale sadzonki robiłam z tych co się dało , tylko na rozdanie
Bernadeto oczywiście że możesz ja też od gapiłam od kogoś .
Agnieszko mnie też było trudno , ale się udało , jak zaczną się odslaniać to dosypię ziemi .

Genia
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Gieniu
śliczne przylaszczki, Ty zawsze nas zaskoczysz czymś pięknym..... 
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, pierwsze zdjęcie - super
Takie kępki kwiatów luźno porozmieszczane. Bardzo naturalnie to wygląda 
- AloesIk

- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Ale pięknie kolorowo u Ciebie , aż miło popatrzeć , Sporo kwitnących roślinek o tej porze w twoim ogrodzie.
- e-genia

Jolu
staram się ale w tym roku nie będę miała takich pięknych ciemierników ,pąki zmarniały ,tylko biały zaczyna kwitnąć

tak wyglądają te ciemne i o pełnych kwiatach , nie które gorzej a niektóre zgniły
Jacek powiem szczerze , nie bardzo umiem robić zdjęcia w słoneczne dni , czasem jakieś się uda .
AleosIk witaj

tak wyglądają te ciemne i o pełnych kwiatach , nie które gorzej a niektóre zgniły
Jacek powiem szczerze , nie bardzo umiem robić zdjęcia w słoneczne dni , czasem jakieś się uda .
AleosIk witaj