Pozdrawiam
Ogród zwkwiat cz.2
- amatorka015
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat cz.2
Widzę że i do Ciebie wiosna przyszła, piękne krokusiki
U mnie dopiero 3 kwiatuszki się pojawiły
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Witam, wreszcie mam chwilę czasu, dzisiejszy dzień pracowity, sadziłam cebulowate i kłączowate do pojemników i donic,
Wando, mój mąż się postarał i wykonał samodzielnie taką huśtawkę, zważywszy na jego wiek to ja też jestem zaskoczona, że sobie z tym poradził.
Zeniu, ja róże poodkrywałam a hortensje jeszcze nie
Heleno zrobisz jeszcze wiele błędów jak my wszyscy
Tosiu dobrze, że o 10, zdążę wrócić z kościoła, zapraszam też na coś słodkiego.
Halu, nie wiem skąd u męża to zamiłowanie do wyplatania, jego zawód w ogóle nie jest z tym związany
u nas dzisiaj było 22* i lada dzień zakwitnie wiele, wiele kwiatów wychodzą nawet sasanki
Mariolu, i u Ciebie zakwitną, u nas owady też się wyroiły np muchy, pszczoły, motyle, pień lipy obsiadły kowale, ale ja dzisiaj zrobiłam takie zdjęcie

Wando, mój mąż się postarał i wykonał samodzielnie taką huśtawkę, zważywszy na jego wiek to ja też jestem zaskoczona, że sobie z tym poradził.
Zeniu, ja róże poodkrywałam a hortensje jeszcze nie
Heleno zrobisz jeszcze wiele błędów jak my wszyscy
Tosiu dobrze, że o 10, zdążę wrócić z kościoła, zapraszam też na coś słodkiego.
Halu, nie wiem skąd u męża to zamiłowanie do wyplatania, jego zawód w ogóle nie jest z tym związany
u nas dzisiaj było 22* i lada dzień zakwitnie wiele, wiele kwiatów wychodzą nawet sasanki
Mariolu, i u Ciebie zakwitną, u nas owady też się wyroiły np muchy, pszczoły, motyle, pień lipy obsiadły kowale, ale ja dzisiaj zrobiłam takie zdjęcie

- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- zwkwiat

- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zosiu..ależ pięknie przybrany tort i zapewne smaczny.
. Właśnie wybieram się na urodzinki do wnusi..nie będzie mi choć żal że tylko przez monitor..
. Zdolniacha z ciebie. 
- kropka010
- 500p

- Od: 28 lip 2011, o 22:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosiu widzę,że u ciebie strasznie kolorowo jak i u mnie,
okazało się , że strasznie dużo posadziłam cebulek na wiosnę i sama teraz strasznie się dziwię ile tego wszystkiego wzeszło, ale dzisiaj zrobiłam porządek z krokusami, bo strasznie dużo ich zakwitło, wystarczyło dwa dni słońca
- posegregowałm krokusy,powykopywałam te kwitnące i powsadzałam tak, żeby to miało ręce i nogi, bo był taki chaos
strasznie podoba mi się twoja huśtawka, ja mam taką kupioną w sklepie, ale te takie z tych grubych bali drewnianych mają swój niepowtarzalny urok
strasznie podoba mi się twoja huśtawka, ja mam taką kupioną w sklepie, ale te takie z tych grubych bali drewnianych mają swój niepowtarzalny urok
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Zosieńko
poczęstowałam się odrobiną tortu.Pychota 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Zosiu, narobiłaś mi smaka tym torcikiem. Zdolniacha z Ciebie 
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Witaj Zosiu
Ależ smakowity torcik! mniam!
U Ciebie wiosna już w pełni! Ja to jedna jedyna biedronkę u siebie na działce widziałem, a z ziemi tylko przebiśniegi wyszły i dopiero nieśmiało cokolwiek innego próbuje. Jednak o tej porze widać tą różnicę pomiędzy północą i Śląskiem.
Ale sobota też i u nas była piękna i udało się troszkę popracować na działce
Ależ smakowity torcik! mniam!
U Ciebie wiosna już w pełni! Ja to jedna jedyna biedronkę u siebie na działce widziałem, a z ziemi tylko przebiśniegi wyszły i dopiero nieśmiało cokolwiek innego próbuje. Jednak o tej porze widać tą różnicę pomiędzy północą i Śląskiem.
Ale sobota też i u nas była piękna i udało się troszkę popracować na działce
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zosiu cudne wiosenne kwiatuszki
Wyplatane siedzisko huśtawki ,bardzo orginalne
Piękny torcik

Witam
Na pewno bardzo smaczny torcik.Narobiłaś smaku tym swoim torcikiem. Szkoda, że ja nie umiem tak piec jak Ty. Pycha mniam mniam
- roots23
- 500p

- Od: 23 sie 2010, o 16:01
Śliczny i smakowity ten torcik
z chęcią bym go spróbowała 
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 
- zwkwiat

Zeniu, chciałam pokazać, że do tego celu można wykorzystać żywe kwiaty, osobiście nie lubię tych cukrowych,
Aniu, a jak uporządkowałaś krokusy, kolorami czy inaczej?
Gosiu, Mariolu, smacznego,
Remi, witaj pracujesz na działce w wolnych chwilach, bo przecież pracujesz, mnie też póki co brakuje czasu, chce się zrobić wszystko na raz,
kiedyś okresy przedwiośnia były dłuższe, można było przygotować się do wiosny, a teraz jak strzał z pistoletu zima i nagle wiosna i co? nie wiemy gdzie ręce włożyć.
Romo, prawda jest taka, że jak coś zrobimy sami to więcej w portfelu,
Elu, Ciebie witam szczególnie, coś mi się wydaje pierwszy raz w tym roku. Torcik rzeczywiście był smaczny, poszedł tego samego dnia.
Renato, no nie spróbowałaś jeszcze? opiszę Ci smak, biszkopt o smaku cytrynowym, bita śmietana przełożona świeżymi truskawkami.
Aniu, a jak uporządkowałaś krokusy, kolorami czy inaczej?
Gosiu, Mariolu, smacznego,
Remi, witaj pracujesz na działce w wolnych chwilach, bo przecież pracujesz, mnie też póki co brakuje czasu, chce się zrobić wszystko na raz,
kiedyś okresy przedwiośnia były dłuższe, można było przygotować się do wiosny, a teraz jak strzał z pistoletu zima i nagle wiosna i co? nie wiemy gdzie ręce włożyć.
Romo, prawda jest taka, że jak coś zrobimy sami to więcej w portfelu,
Elu, Ciebie witam szczególnie, coś mi się wydaje pierwszy raz w tym roku. Torcik rzeczywiście był smaczny, poszedł tego samego dnia.
Renato, no nie spróbowałaś jeszcze? opiszę Ci smak, biszkopt o smaku cytrynowym, bita śmietana przełożona świeżymi truskawkami.
- kropka010
- 500p

- Od: 28 lip 2011, o 22:45
Zosiu powsadzałam kolorami np. mam drzewko hakuro to pod nim zrobiłam dookoła pnia kółeczko z fioletowych malutkich, póżniej wieksze kóleczko z białych, pod drzewkiem migdałka małe kółko jest z białych, większe kółeczko jest z żółtych
fajnie to wygląda,
bo miałam te krokusy , nie wiem czy pamiętasz posadzone na trawniku okoł 100 cebul, ale niestety nie wzięłam pod uwagę, że już trzeba trawę wertykulować, grabić to siano po zimie, a krokusy przeszkadzają i niestety teraz codziennie patrzę i jak wyjdzie jakiś krokusik to go wykopuję i przenoszę, ja ja głupia posadziłam tam jesienią ok. 150 cebulek
bo miałam te krokusy , nie wiem czy pamiętasz posadzone na trawniku okoł 100 cebul, ale niestety nie wzięłam pod uwagę, że już trzeba trawę wertykulować, grabić to siano po zimie, a krokusy przeszkadzają i niestety teraz codziennie patrzę i jak wyjdzie jakiś krokusik to go wykopuję i przenoszę, ja ja głupia posadziłam tam jesienią ok. 150 cebulek
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Torcik I klasa , wygląda bajecznie. Pozazdrościć zdolności , smaku pewno także. Ależ mi apetytu narobiłaś