Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Post »

Trochę zaczynam się obawiać o tulipany-wyszły spod ziemi, a mróz mrozi :evil: Ziemia zmarznięta na kamień. Po niedzieli ma podobno nadejść ocieplenie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko ;:167 byłam dzisiaj na działeczce, kuknęłam w doniczkę, gdzie znajduje się serduszka pełna i niczego się nie dopatrzyłam, ale może jeszcze za wcześnie :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Irenko....dziś u mnie troszkę cieplej, ale deszczyk. Na działeczce byłam i w dalszym ciągu oznak wiosennych nie widzę. To co widzę to tylko straty. :( . Miejmy nadzieję że już niedługo to się zmieni. ;:108
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Irenko-cudną wiosnę już masz.....u mnie coś tam się kluje...ale.... :?
Nie widzę w ogóle pełnych przebiśniegów....a miałam kilka szt.oby nie zginęły :?
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witajcie :wit tylu miłych gości, serdecznie dziękuję za odwiedziny. ;:196

Jadziu u mnie podobnie jak u ciebie, też ziemia pęka i coś tam próbuje się przebić a to co już wychyliło noski to poprzemarzało, przeważnie dotyczy to tulipanów a może pąki nie ucierpiały !!! :D

Ewuniu również mam takie obawy, tulipany i hiacynty na wierzchu a mrozy były solidne. W tej chwili ociepliło się ale znowu pada, wypada tylko oczekiwać na lepsze dni. ;:65 :D

Halinko też zaglądałam do serduszki oraz do innych roślinek ale nic nie widać, zauważyłam tylko, że lobelie bylinowe prawdopodobnie wszystkie zmarzły. :(

Zeniu u nas też dzisiaj pada, ziemia trochę rozmiękła i zaczyna pękać, wychodzą krokusy i inne cebulowe, te, które wcześniej pokazały się mają listki zmarznięte. Strat u mnie też będzie wiele, różne skalniakowe i nie tylko, również pierwiosnki, wszystko jest brązowe, nie wiem czy dadzą radę odnowić się. :(

Grażynko dziękuję ;:196, chyba twoje roślinki najlepiej na tym wyjdą, przynajmniej mróz ich nie zniszczył. Pełne przebiśniegi też miałam ale zakwitły tylko jeden raz a potem wyginęły, może zmarzły a może zgniły bo miały często mokro. Twoje na pewno pokażą się tylko niech zrobi się cieplej. ;:65

Jutro wybieram się do was aby zobaczyć czy wiosna zawitała. :D Miłego wieczoru.

Tak było dokładnie rok temu.

Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Zdjęcie ciemiernika z pszczołami rewelacyjne :!: Jak to różnie co roku układają się te temperatury. W tym roku bardzo późno przyszły mrozy ale strat będzie niewiele mniej. Teraz będzie już coraz cieplej ;:108
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Już wiosna pełną parą u Ciebie ruszyła ;:138 Irenko, może jeszcze za wcześnie oceniać czy zmarzły :?:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Irenko,piszesz,ze lobelie bylinowe moze ci zmarzły,a ja miałam swoją przesadzić w tym roku.Problem mam juz z głowy,bo Tosia mi ją wykopała i była na wierzchu w te mrozy,więc na pewno nie przeżyła.
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Irenko ważne że nie wymarzły całkowicie :wink: To że kwiatów nie będzie w tym roku na ciemiernikach , u mnie też tak samo ale wiem że przeżyły . Liście też mają urokliwe :D :wink:
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku miły jesteś, dziękuję :D. Gdy przeglądałam zeszłoroczne marcowe fotki to trudno było mi uwierzyć, że wtedy tyle kwiatów kwitło, mam nadzieję, że upragniona wiosna wreszcie do nas przyjdzie. ;:65

Romciu wiosna ruszyła tylko dojść nie może, straty są, widać to po roślinach tylko nie wiem ile wypadnie. :(

Małgosiu lobelie bylinowe raczej wszystkie wymarzły, wiosną będę starała się znowu kupić bo bardzo lubię te kwiaty. Szkoda twojej ale nawet gdyby była w ziemi to pewnie też zmarzłaby, ta zima była wyjątkowo kłopotliwa.

Gosiu dzisiaj zdjęłam okrycia z ciemierników, wyglądają fatalnie, liście i pąki zmarznięte ale kępy przy ziemi są zielone więc odnowią się. Szkoda, że tak się stało gdyż bardzo lubię kwiaty ciemiernika.

Dzisiejsze skromne zakupy, są to orliki pełne, lilie i sasanka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Irenko czy te lilie to z jakiegoś www sklepu? :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też zamówiłam jedną Muscadet :D Jeszcze kilka innych, niech tylko zechcą wyrosnąć. Pogoda o tyle się poprawiła, że w ciągu dnia temperatura dodatnia, jednak nadal zimno. Poza przebiśniegami nic nie kwitnie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu przestałam korzystać z zakupów wsyłkowych ponieważ nie zawsze zgadzały się z zamówieniem, również jakość była byle jaka. Te zakupy, które tu widać robię w sklepiku ogrodniczym, można tam spotkać różne ciekawe rośliny, no i widać co się kupuje. :D

Ewuniu mam ten "luksus", że mogę kupować na miejscu różne kwiaty, czasem podpowiadam właścicielce sklepu co chciałabym mieć albo co mi się podoba i zwykle po krótkim czasie takie roślinki są w sprzedaży. Wiosna razem z ciepłem zbliża się i nasze ogródki zrobą się kolorowe, szkoda tylko, że wiele kwiatów nie zakwitnie bo zmarzły. :(
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Irenko piękne zakupy, kwiaty które wszystkim się podobają ;:138 Lilie , -czy to są nasiona sasanki :?: Trzy pierwsze to dalie :wink:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Irenko...bardzo ładne nowości, bez nich wiosna to nie wiosna. :tan . Także w tym roku zakupy postanowiłam robić na miejscu. Troszkę wypatruję w sklepach, czasem na ryneczku coś się trafi. ;:108 . Póki co czekam na pierwszy dzień, w którym będę mogła popracować tak normalnie na działce . Ciągle zimno, dziś w nocy był jeszcze przymrozek. :wink: Może jutro..oby, ;:224 już nie mogę się doczekać. ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”