Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
Trochę zaczynam się obawiać o tulipany-wyszły spod ziemi, a mróz mrozi
Ziemia zmarznięta na kamień. Po niedzieli ma podobno nadejść ocieplenie.
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Irenko
byłam dzisiaj na działeczce, kuknęłam w doniczkę, gdzie znajduje się serduszka pełna i niczego się nie dopatrzyłam, ale może jeszcze za wcześnie 
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irenko....dziś u mnie troszkę cieplej, ale deszczyk. Na działeczce byłam i w dalszym ciągu oznak wiosennych nie widzę. To co widzę to tylko straty.
. Miejmy nadzieję że już niedługo to się zmieni. 
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Irenko-cudną wiosnę już masz.....u mnie coś tam się kluje...ale....
Nie widzę w ogóle pełnych przebiśniegów....a miałam kilka szt.oby nie zginęły
Nie widzę w ogóle pełnych przebiśniegów....a miałam kilka szt.oby nie zginęły
Witajcie
tylu miłych gości, serdecznie dziękuję za odwiedziny.
Jadziu u mnie podobnie jak u ciebie, też ziemia pęka i coś tam próbuje się przebić a to co już wychyliło noski to poprzemarzało, przeważnie dotyczy to tulipanów a może pąki nie ucierpiały !!!
Ewuniu również mam takie obawy, tulipany i hiacynty na wierzchu a mrozy były solidne. W tej chwili ociepliło się ale znowu pada, wypada tylko oczekiwać na lepsze dni.
Halinko też zaglądałam do serduszki oraz do innych roślinek ale nic nie widać, zauważyłam tylko, że lobelie bylinowe prawdopodobnie wszystkie zmarzły.
Zeniu u nas też dzisiaj pada, ziemia trochę rozmiękła i zaczyna pękać, wychodzą krokusy i inne cebulowe, te, które wcześniej pokazały się mają listki zmarznięte. Strat u mnie też będzie wiele, różne skalniakowe i nie tylko, również pierwiosnki, wszystko jest brązowe, nie wiem czy dadzą radę odnowić się.
Grażynko dziękuję
, chyba twoje roślinki najlepiej na tym wyjdą, przynajmniej mróz ich nie zniszczył. Pełne przebiśniegi też miałam ale zakwitły tylko jeden raz a potem wyginęły, może zmarzły a może zgniły bo miały często mokro. Twoje na pewno pokażą się tylko niech zrobi się cieplej.
Jutro wybieram się do was aby zobaczyć czy wiosna zawitała.
Miłego wieczoru.
Tak było dokładnie rok temu.

Jadziu u mnie podobnie jak u ciebie, też ziemia pęka i coś tam próbuje się przebić a to co już wychyliło noski to poprzemarzało, przeważnie dotyczy to tulipanów a może pąki nie ucierpiały !!!
Ewuniu również mam takie obawy, tulipany i hiacynty na wierzchu a mrozy były solidne. W tej chwili ociepliło się ale znowu pada, wypada tylko oczekiwać na lepsze dni.
Halinko też zaglądałam do serduszki oraz do innych roślinek ale nic nie widać, zauważyłam tylko, że lobelie bylinowe prawdopodobnie wszystkie zmarzły.
Zeniu u nas też dzisiaj pada, ziemia trochę rozmiękła i zaczyna pękać, wychodzą krokusy i inne cebulowe, te, które wcześniej pokazały się mają listki zmarznięte. Strat u mnie też będzie wiele, różne skalniakowe i nie tylko, również pierwiosnki, wszystko jest brązowe, nie wiem czy dadzą radę odnowić się.
Grażynko dziękuję
Jutro wybieram się do was aby zobaczyć czy wiosna zawitała.
Tak było dokładnie rok temu.

- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Zdjęcie ciemiernika z pszczołami rewelacyjne
Jak to różnie co roku układają się te temperatury. W tym roku bardzo późno przyszły mrozy ale strat będzie niewiele mniej. Teraz będzie już coraz cieplej 
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Już wiosna pełną parą u Ciebie ruszyła
Irenko, może jeszcze za wcześnie oceniać czy zmarzły 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Irenko,piszesz,ze lobelie bylinowe moze ci zmarzły,a ja miałam swoją przesadzić w tym roku.Problem mam juz z głowy,bo Tosia mi ją wykopała i była na wierzchu w te mrozy,więc na pewno nie przeżyła.
-
majorowa
- 500p

- Od: 7 cze 2011, o 09:56
Irenko ważne że nie wymarzły całkowicie
To że kwiatów nie będzie w tym roku na ciemiernikach , u mnie też tak samo ale wiem że przeżyły . Liście też mają urokliwe

Jacku miły jesteś, dziękuję
. Gdy przeglądałam zeszłoroczne marcowe fotki to trudno było mi uwierzyć, że wtedy tyle kwiatów kwitło, mam nadzieję, że upragniona wiosna wreszcie do nas przyjdzie.
Romciu wiosna ruszyła tylko dojść nie może, straty są, widać to po roślinach tylko nie wiem ile wypadnie.
Małgosiu lobelie bylinowe raczej wszystkie wymarzły, wiosną będę starała się znowu kupić bo bardzo lubię te kwiaty. Szkoda twojej ale nawet gdyby była w ziemi to pewnie też zmarzłaby, ta zima była wyjątkowo kłopotliwa.
Gosiu dzisiaj zdjęłam okrycia z ciemierników, wyglądają fatalnie, liście i pąki zmarznięte ale kępy przy ziemi są zielone więc odnowią się. Szkoda, że tak się stało gdyż bardzo lubię kwiaty ciemiernika.
Dzisiejsze skromne zakupy, są to orliki pełne, lilie i sasanka.

Romciu wiosna ruszyła tylko dojść nie może, straty są, widać to po roślinach tylko nie wiem ile wypadnie.
Małgosiu lobelie bylinowe raczej wszystkie wymarzły, wiosną będę starała się znowu kupić bo bardzo lubię te kwiaty. Szkoda twojej ale nawet gdyby była w ziemi to pewnie też zmarzłaby, ta zima była wyjątkowo kłopotliwa.
Gosiu dzisiaj zdjęłam okrycia z ciemierników, wyglądają fatalnie, liście i pąki zmarznięte ale kępy przy ziemi są zielone więc odnowią się. Szkoda, że tak się stało gdyż bardzo lubię kwiaty ciemiernika.
Dzisiejsze skromne zakupy, są to orliki pełne, lilie i sasanka.

- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Irenko czy te lilie to z jakiegoś www sklepu? 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też zamówiłam jedną Muscadet
Jeszcze kilka innych, niech tylko zechcą wyrosnąć. Pogoda o tyle się poprawiła, że w ciągu dnia temperatura dodatnia, jednak nadal zimno. Poza przebiśniegami nic nie kwitnie.
Aniu przestałam korzystać z zakupów wsyłkowych ponieważ nie zawsze zgadzały się z zamówieniem, również jakość była byle jaka. Te zakupy, które tu widać robię w sklepiku ogrodniczym, można tam spotkać różne ciekawe rośliny, no i widać co się kupuje.
Ewuniu mam ten "luksus", że mogę kupować na miejscu różne kwiaty, czasem podpowiadam właścicielce sklepu co chciałabym mieć albo co mi się podoba i zwykle po krótkim czasie takie roślinki są w sprzedaży. Wiosna razem z ciepłem zbliża się i nasze ogródki zrobą się kolorowe, szkoda tylko, że wiele kwiatów nie zakwitnie bo zmarzły.
Ewuniu mam ten "luksus", że mogę kupować na miejscu różne kwiaty, czasem podpowiadam właścicielce sklepu co chciałabym mieć albo co mi się podoba i zwykle po krótkim czasie takie roślinki są w sprzedaży. Wiosna razem z ciepłem zbliża się i nasze ogródki zrobą się kolorowe, szkoda tylko, że wiele kwiatów nie zakwitnie bo zmarzły.
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Irenko piękne zakupy, kwiaty które wszystkim się podobają
Lilie , -czy to są nasiona sasanki
Trzy pierwsze to dalie 
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Irenko...bardzo ładne nowości, bez nich wiosna to nie wiosna.
. Także w tym roku zakupy postanowiłam robić na miejscu. Troszkę wypatruję w sklepach, czasem na ryneczku coś się trafi.
. Póki co czekam na pierwszy dzień, w którym będę mogła popracować tak normalnie na działce . Ciągle zimno, dziś w nocy był jeszcze przymrozek.
Może jutro..oby,
już nie mogę się doczekać.