Ogród zwkwiat cz.2
- Gosia123A
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród zwkwiat cz.2
Zosieńko
śliczne różyczki

- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krzysiu, swego czasu byłam właścicielką ogródka w ROD i u nas nie można było w czasie sezonu rozpalać ognisk.
Zeniu, dzisiaj zobaczyłam jak zmarzł mi ubiorek wiecznie zielony, jeszcze nigdy mi się to nie przydarzyło, podejrzewam, że to wina ciepłych grudnia i stycznia, rośliny były słabo przygotowane do lutowych mrozów. Tak, że muszę go obciąć dosyć radykalnie.
Misiu, Shirall , amatorka 015 dojdą do siebie w ogrodzie,
Helena, wyślij męża do B......ki, u nas się znowu pokazały, to Ci odkupi, a Romy szukaj, szukaj.
Alu, witam, faktycznie dawno Cię nie było
Gosia witam, witam, dzięki
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zosiu..to mnie załamałaś tym ubiorkiem.
Także go mam, byłam na działce ale tak wiało i zimno że nie sposób było wszystkiego dojrzeć.Parę minut i już nas nie było. Na niego właśnie nie spojrzałam. On mi nigdy nie przemarzał...nawet nie okryty. Inne w opłakanym stanie, więc pewnie on także . Nie za wesoło zapowiada się ta wiosna..przynajmniej u mnie. 
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Zosiu czy te różyczki wysadzisz do gruntu czy będą w domu sobie rosły 
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Witaj Zosiu
Przyszłam się przywitać po długiej nieobecności a u Ciebie śliczne bazie, różyczki
Ta trawka dmuszek jajowaty jest jednoroczna ale się ładnie rozsiewa 
Przyszłam się przywitać po długiej nieobecności a u Ciebie śliczne bazie, różyczki
- zwkwiat

Zeniu, zrobię mu dzisiaj zdjęcie to zobaczysz jak wygląda,
Stasiu, oczywiście w gruncie,
Romo, witam Cię, teraz już wiem co to za trawa, zauroczyło mnie zdjęcie na opakowaniu, ale skoro ona jest taka niska to nie będzie takiego efektu jak myślałam.
Stasiu, oczywiście w gruncie,
Romo, witam Cię, teraz już wiem co to za trawa, zauroczyło mnie zdjęcie na opakowaniu, ale skoro ona jest taka niska to nie będzie takiego efektu jak myślałam.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Witaj Zosiu,
Powoli staram się doczytywać zaległe wątki, a i w końcu udało mi się odwiedzić moją działkę, jeszcze troszkę śpi, ale powolutku coś wyłazi spod ziemi.
A co do palenia ognisk to u nas też nie wolno! Kiedyś można było w okresie bodajże do kwietnia i od października, ale ostatnie 2 czy 3 lata podobno wojewoda zakazał. To że śmieci nie palic to się zgodzę, no ale co zrobić ze ściętymi jesienią gałęźmi?
Powoli staram się doczytywać zaległe wątki, a i w końcu udało mi się odwiedzić moją działkę, jeszcze troszkę śpi, ale powolutku coś wyłazi spod ziemi.
A co do palenia ognisk to u nas też nie wolno! Kiedyś można było w okresie bodajże do kwietnia i od października, ale ostatnie 2 czy 3 lata podobno wojewoda zakazał. To że śmieci nie palic to się zgodzę, no ale co zrobić ze ściętymi jesienią gałęźmi?
- zwkwiat

Igor witaj, 180 cm to duża i dorosła magnolia. Ja zaobserwowałam, że dla magnolii zabójczy jest przymrozek w czasie kwitnienia. Nawet 20-25* mrozy zimą nie pozbawiają je pąków kwiatowych, wydaje mi się że pąki kwiatowe nawiązywane są w końcówce lata.
Tosiu, ja bym tą ziemią zadołowała krzewy, przecież za tydzień ziemia odmarznie i będziesz mogła je posadzić na miejsce stałe, a tak wydaje mi się, że w doniczkach krzewy się męczą.
No tak w bloku ciepło jest niedobre dla sadzonek, ja mam ten komfort, że mam 3 okna pod którymi nie ma kaloryfera.
Remi, ja by nie mieć problemu z gałęziami kupiłam rozdrabniacz, a grube tniemy na klocki i spalamy w centralnym. Nie chce mieć kłopotów z sąsiadami. Sama miałabym pretensje, u nas na razie można tylko sprzątać i wygrabiać, ziemia zamarznięta wczoraj w nocy -8*.
Zmarzły mi ubiorki wiecznie zielone, nigdy ich nie nakrywałam a dzisiaj wyglądają tak.

w tym roku nie zakwitną, niestety trzeba je bardzo krótko przyciąć
Tosiu, ja bym tą ziemią zadołowała krzewy, przecież za tydzień ziemia odmarznie i będziesz mogła je posadzić na miejsce stałe, a tak wydaje mi się, że w doniczkach krzewy się męczą.
No tak w bloku ciepło jest niedobre dla sadzonek, ja mam ten komfort, że mam 3 okna pod którymi nie ma kaloryfera.
Remi, ja by nie mieć problemu z gałęziami kupiłam rozdrabniacz, a grube tniemy na klocki i spalamy w centralnym. Nie chce mieć kłopotów z sąsiadami. Sama miałabym pretensje, u nas na razie można tylko sprzątać i wygrabiać, ziemia zamarznięta wczoraj w nocy -8*.
Zmarzły mi ubiorki wiecznie zielone, nigdy ich nie nakrywałam a dzisiaj wyglądają tak.

w tym roku nie zakwitną, niestety trzeba je bardzo krótko przyciąć
-
krzysztof01
- 1000p

- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Może nie będzie tak źle. Ubiorek wieczniezielony Iberis sempervirens kwitnie co prawda głównie na pędach zeszłorocznych ale również na tych które wyrastają wczesną wiosną.zwkwiat pisze:Zmarzły mi ubiorki wiecznie zielone, ...w tym roku nie zakwitną, niestety trzeba je bardzo krótko przyciąć
Bądź dobrej myśli
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Zosiu..ubiorek twój widzę że zielonego ma, czyli żyje. To tak na pocieszenie, gorzej będzie z kwitnieniem.
. Jestem bardzo ciekawa jak ten mój. Coś mi się wydaje że ta wiosna nie będzie tak obfita w kwitnienia. Miałam piękny duży wrzosiec, przemarzł, cały brązowy. Ile jeszcze tych strat...niedługo się dowiemy. 
- zwkwiat

Krzysztof dzięki za pocieszenie,
Zeniu przemarzł mi również dziurawiec, a jeszcze w styczniu był taki piękny, no i musi się jeszcze wyjaśnić sprawa ognika, cały brązowy,
To tak na pierwsze spojrzenie, ale jak się zazieleni to zobaczymy co nie wyjdzie z gruntu.
Zeniu przemarzł mi również dziurawiec, a jeszcze w styczniu był taki piękny, no i musi się jeszcze wyjaśnić sprawa ognika, cały brązowy,
To tak na pierwsze spojrzenie, ale jak się zazieleni to zobaczymy co nie wyjdzie z gruntu.
- kropka010
- 500p

- Od: 28 lip 2011, o 22:45
Witam Zosiu
u mnie niestey ogniki też są brązowe
już drugi rok mi przymarzają, w tamtym przymarzły i dzielnie odbiły na wiosnę i ten rok powtórka , mam nadzieję, że odbiją 
u mnie niestey ogniki też są brązowe
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Ognik szkarłatny był jedną z pierwszych roślin, jakie kupiłam. Oczywiście poprzedniej zimy wymarzł doszczętnie
Miałam nadzieję, że odbije z korzenia, ale niestety
W tej chwili (po 23-ciej) jest ponad 5 st. mrozu, a do rana na pewno będzie więcej
Gdzie to ocieplenie?
_________
Helena
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Zosiu a taki rozdrabniacz to duży koszt? I czy jest elektryczny czy "ręczny" nie mam jeszcze prądu na działce i jeszcze w tym sezonie nie będzie