Moje spełnione marzenie Malgocha1960
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
MAŁGOSIU moje begonie też już pokazują swoje noski ,chociaż nie wszystkie . Czy te resztę begonii siałaś

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewczyny,nie mam sianych begonii,10 cebul mam częściowo z ubiegłego roku,częsciowo sprzed dwóch lat.Pisałam kiedyś,że ciotka moja kupuje w maju duzo begonii na rynku na balkon i na cmentarz na 2 groby.Te kupne na rynku w maju są z siewu,przecież oni nie kupują cebul tylko sieja i już kwitnące sprzedają.Takie begonie przez sezon wytwarzaja cebulko,jedne mniejsze,inne wieksze,ale wytwarzaja.Jaesienią zrbiłam jej porzadek na balkonie i na cmentarzu,wyrzuciłam łodygi,cebulki przesuszyłam i do garażu tak jak swoje,w ten sposob mam taka iklość.Ona w tym roku tez będzie kupowała kolejne begonie na cmentarz,więc jesienią bedę miała kolejne cebule.Wiekszość będzie zwisająca,bo głównie takie kupuje.Mam nadzieję,że chociaż część zakwitnie w tym roku,bo na wszystkie nie liczę.

- JAKUCH
Dzięki za informację Małgosiu  . Chyba tez sie skuszę i dokupię sobie takich zwisających . W ubiegłym roku wsadziłam do skrzynek w altance begonie i pelargonie ,ale chyba w tym roku już tak nie zrobię tylko posadzę z komarzycą . Zauważyłam też ,że od strony ,gdzie świeci cały dzień słonko ani begonie ani nawet pelargonie nie chciały rosnąć . Czy to możliwe

- malgocha1960
Jadziu,mozliwe,begonie nie lubią patelniwolą półcień.

- JAKUCH
MAŁGOSIU magnolia kosztowała 11,99 ,ale juz byłam taka zafascynowana ,że nawet nie zajrzałam czy mają begonie . Dalii było multum różnych,różnistych

- malgocha1960
- 
				Keetee
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
o jaki słodki kociak...ja wczoraj padłam jak kaczka , i dobrze bo jakis wisielczy humor miałam ....Małgosiu jak się dzisiaj wyrobię to Ci poślę nasionka ...jak nie to jutro  

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pokazały się pierwsze heliotropy  Na razie tylko kilka, ale mnie to bardzo cieszy. Widać też pojedyncze lobelie. W tę sobotę posadzę begonie do doniczek. Niech zacznie się coś dziać, bo za oknem biało i mroźno
 Na razie tylko kilka, ale mnie to bardzo cieszy. Widać też pojedyncze lobelie. W tę sobotę posadzę begonie do doniczek. Niech zacznie się coś dziać, bo za oknem biało i mroźno 

Na razie tylko kilka, ale mnie to bardzo cieszy. Widać też pojedyncze lobelie. W tę sobotę posadzę begonie do doniczek. Niech zacznie się coś dziać, bo za oknem biało i mroźno
- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzień dobry Małgosiu   , dziś u mnie pada brzydki śnieg
 , dziś u mnie pada brzydki śnieg   a zapowiadali taką ładną pogodę
 a zapowiadali taką ładną pogodę   a jaka u Ciebie pogoda?
 a jaka u Ciebie pogoda?

, dziś u mnie pada brzydki śnieg
 , dziś u mnie pada brzydki śnieg   a zapowiadali taką ładną pogodę
 a zapowiadali taką ładną pogodę   a jaka u Ciebie pogoda?
 a jaka u Ciebie pogoda?Prawdziwy przyjaciel to ten  kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II

pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- kamcia
- 500p 
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
 Małgosiu przyszłam do Ciebie na
 Małgosiu przyszłam do Ciebie na   
 Zima u mnie i -10 stopni , ale za to w końcu pojawiły sie pierwsze "kiełki" pierwiosnków

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla

Pozdrawiam Kamilla
- malgocha1960

Witam was w ten mrożny poranek.
Dorotko,ja nie moglam wczoraj spać,ale leciał fajny film na dwójce,potem krzyzówki przed snem i jakoś mnie zmożyło.O nasiona nie martw sie,chyba i tak dopiero do gruntu sie je sieje.
Ewa,każda zielona dlówka cieszy.U mnie wyszła piąta katalpa z nasionek i boję się,że je uśmiercę,bo rośliny nie potrafię wyhodować z nasion , a tu drzewko?
Małgosiu,u mnie jest mróz i pada snieg,taras znowu robi się cały biały.Zapowiadali na jutro do 12 stopni na plusie,ale chyba nie sprawdzi im się to.
Kamciu,u mnie pierwiosnki tak sie ociągają,że nie wiem czy z takich mizerot coś będzie.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś już nie mogę doczekać się widoku Twojego pełnego begonii tarasu   Masz przepiękne odmiany, ja kupiłam takie zwykłe jednokolorowe, bo innych nie było, ale u Ciebie to prawdziwe cieniowane cudeńka
 Masz przepiękne odmiany, ja kupiłam takie zwykłe jednokolorowe, bo innych nie było, ale u Ciebie to prawdziwe cieniowane cudeńka   Mam nadzieję, ze moje też wyjdą i zakwitną, zawsze kupowałam gotowe sadzonki na rynku, to moje pierwsze sadzenie bulw....
 Mam nadzieję, ze moje też wyjdą i zakwitną, zawsze kupowałam gotowe sadzonki na rynku, to moje pierwsze sadzenie bulw....

Masz przepiękne odmiany, ja kupiłam takie zwykłe jednokolorowe, bo innych nie było, ale u Ciebie to prawdziwe cieniowane cudeńka
 Masz przepiękne odmiany, ja kupiłam takie zwykłe jednokolorowe, bo innych nie było, ale u Ciebie to prawdziwe cieniowane cudeńka   Mam nadzieję, ze moje też wyjdą i zakwitną, zawsze kupowałam gotowe sadzonki na rynku, to moje pierwsze sadzenie bulw....
 Mam nadzieję, ze moje też wyjdą i zakwitną, zawsze kupowałam gotowe sadzonki na rynku, to moje pierwsze sadzenie bulw....- 
				Marzenka79
- 1000p 
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Cześć Małgoniu  U mnie lipa dziś za oknem....nie jestem pocieszona...
  U mnie lipa dziś za oknem....nie jestem pocieszona...

U mnie lipa dziś za oknem....nie jestem pocieszona...
  U mnie lipa dziś za oknem....nie jestem pocieszona...- malgocha1960
Aguś,ja mam tylko jedną cieniowana,inne są jednokolorowe.Widziałam też biało czerwoną w sklepie,ale z tych malutkich i pojedyńcze kwiaty,o dziwo nie ujeła mnie i nie kupiłam jej,ale nie powiedziałam jeszcze jej nie.
Marzenko,zajrzyj do kujawskiego wątku.

Marzenko,zajrzyj do kujawskiego wątku.
- JAKUCH
U mnie to samo biało i mrożno . Własnie teraz dalej sypie . Chyba nie sprawdzi im sie ta zapowiadana poprawa pogody . Ja ich w ogóle nie słucham, tylko zaglądam jak za oknem  a tam nie wesoło .
 a tam nie wesoło .

a tam nie wesoło .
 a tam nie wesoło .

Pozdrawiam wiosennie
 Pozdrawiam wiosennie