Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Wyglądam przez okno i widzę padające miniaturowe coś,co trudno na razie nazwać śniegiem :roll: Ale może to jego początki :roll: Ewo,zdiagnozowano rwę kulszową,słyszałam o niej ale nie myślałam,że tak może człowiekowi dokuczyć :evil: Dyshio,myślę,że ten popiół można uznać za rzecz sprawdzoną,skoro tyle lat stosowany i sprawdził się :D Goferku,dobrze,że nie ma wiatru,bo na pewno by ubranka pozdejmował :;230
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mireczko, Twoje roślinki mają bardzo efektowne ubranka.
Życzę zdrówka Twojemu mężowi.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czytałam, że to bardzo bolesne :( Niech się M kuruje. A Ty jak sobie radzisz?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję,ogarniam wszystko na razie.Tak już jakoś jest,że człowiek w chwili próby jest w stanie wykrzesać z siebie energię,o jaką by siebie nie podejrzewał :roll: A ból to jest potworny.Muszę ze wstydem przyznać,że na początku myślałam,że(jak to facet)przesadza :? Ale pani doktor na oddziale powiedziała,że pięć porodów to nic w porównaniu z tym bólem :shock: A mówi się,że po porodzie,to już żaden ból jest niestraszny...
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bo to prawda :D A biedny M żadnej pociechy ze swojego bólu nie ma :( Cieszę się, że dajesz sobie radę, choć w taki mróz na pewno nie jet Ci łatwo ogarniać wszystko.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ruch przy dużym mrozie powoduje,że jest ciepło,gorzej,bo nadają wiatry a te potęgują uczucie mrozu :( Wracając od męża ze szpitala kupiłam takie coś...

Obrazek

a tu już bez dekoracji

Obrazek

Na doniczce jest napisane"iglak ozdobny".Nie wiem,czy po zimie wysadzić go do gruntu.Kupiłam ostatniego żywego,ma przyrosty podobne do modrzewia,ale starsze igły kłujące.Z pozostałych sypały się już igły.Czy na prawdę kierownikom sklepów trudno oddelegować kogoś do podlania tych krzaczków.Zapłaciłam 2,99,pewnie już po przecenie,chociaż nie było żadnej informacji
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Dokupiłam gipsówkę trwałą(mam już jedną,ale ta jest ładniejsza)i żagwin.
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko oj, zaszalałaś z zakupami.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19

Post »

Siałam w zeszłym roku żagwin tej firmy. Ładnie kiełkował, ale ma bardzo delikatne korzonki, nie lubi pikowania, więc najlepiej wysiać go do gotowych doniczek, a potem od razu do ogrodu. :)
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko,z dyszki mi jeszcze wydali,takie to było szaleństwo :;230
Dyshio,poszłam po torebkę i jeszcze raz przeczytałam zalecenia.Będę siać wprost do gruntu,zalecają siać rzadko(po to,żeby nie przesadzać pewnie).Mam nadzieję,że w tej mieszance będzie dużo czerwonych i różowych sadzonek,bo niebieskie mam :D
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze, że piszecie jak posiać żagwin. Kupiłam nasiona różowego. Bardzo mi na nim zależy.
W internecie znalazłam taką informację na temat wysiewu tej roślinki:

Wysiew nasion od stycznia do marca pod osłonami lub w kwietniu ? maju na rozsadniku. Muszą przejść stratyfikację niskimi temperaturami. Nasion nie przykrywać ziemią, gdyż do kiełkowania potrzebują światła, i starać się uprawiać w temperaturze 12-15°C. Po 4-5 tygodniach siewki przepikować do doniczek o średnicy 7 ? 9 cm. Siewki z najwcześniejszego siewu potrafią zakwitnąć jeszcze tego samego roku. Później wysiane kwitnąć będą w kolejnym roku. Na miejsce stałe wysadzamy dobrze ukorzenione w doniczkach siewki praktycznie przez cały sezon wegetacyjny.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żagwin wysiewałam na rozsadniku i przenosiłam na miejsce stałe. Rośnie. Przekonałam się już, że niektóre byliny siane wcześniej w domu potrafią kwitnąć w tym samym roku. Podobnie dwuletnie-robiłam tak z bratkami i naparstnicami.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, a kiedy najlepiej wysiać bratki, aby zakwitły jeszcze w tym samym sezonie?
Pozdrawiam Hala
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na moim opakowaniu o stratyfikacji ani słowa :shock: Nawet cienia nadziei,że może zakwitnąć w tym samym roku. A na gipsówce piszą,że jest taka możliwość,ale wysiać trzeba na początku marca.Czuję,że do wysiewów trzeba będzie wyruszyć z łopatą...do odgarniania śniegu :(
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spróbuj z bratkami pod koniec lutego :D Ale kwitły prawdę mówiąc w maju. A gdyby wysiać teraz?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”