Tosia aż u mnie zapachniało.Hiacynty -uwielbiam je a mam ich tak mało.Trzeba to zmienić.No i jestem ciekawa co zostało mi po wielkim kopaniu w ziemi.Zawsze coś wykopalam,albo uszkoidziłam Zobaczymy wiosną.
Anuś, jak znam życie, to wiosną kupisz masę hiacyntów aby udekorować kuchnię i tarasik. A potem do ziemi. Ja parę dokupiłam, dostałam od Jadzi ( ma tego setki) i one się mnożą. Lubię je bardzo. Najładniejsze są te łososiowe.
TOSIA mnożą sie te białe i różowe a czy sie namnożą oranżowei niebieskie tego jestem ciekawa . Teraz te modne kolory to chyba są jednoroczne tak samo jak tulipany . Fajna sasanka wielki krzaczor
Jadziu, masz chyba najwięcej hiacyntów!!! ten łososiowy już 2 rok mi kwitnie. W tym roku wszystkie powykopywałam i teraz nie wiem gdzie on jest. Eluś, ja to bym chciałam mieć przynajmniej 3 z przodu
Witaj Karolu. Oczko super, betonowe. Ja też nie mam problemu z liliami. Ładnie mi zimują. Ja przy Twoim oczku posadziłabym dużo plaksów i tojeści rozesłanej. Ta druga wchodzi do oczka i tym samym zasłania beton. Zrobisz jak uważasz, ale pomyśl nad tym. Pozdrawiam
Właśnie rosła tam tojeść ,tylko w tym roku dokupiłem i posadziłem trochę innych roślin, zobaczę jak nie zdadzą egzaminu ,to wrócę do tojeści rozesłanej.
Hiacynty rozsiewają zapach aż miło siedzieć przy kompie, a kwitnąca woda to dopiero relaks, siedzieć nad wodą i wąchać hiacynty. Jeszcze tylko 8...dni i może będą pachniały.