Mój mały zielony raj

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój mały zielony raj

Post »

Aga :twisted: nie mam storczykozy !!!!! Ale on jest taki śliczny że nie dało się go tam zostawić !!!!!! A z paczką i storczykiem był galimatias dlatego się dziewczyny pogubiły !! :;230 Nie wiem czy Ty dałabyś radę co ??????
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

pomimo mego dzisiejszego stanu... ;:223 zamroczenia itp.. ;:224 skumałam się, że najpierw paczka, bo ciepła jak bułeczka... ale u nas na FO powszechne oglądanie i nieczytanie... nie wiem po co czasem się cokolwiek pisze :;230

i storczykozy to nie mam ja!! bo mam TYLKO 3 ;:224 Ty masz 8 - to juz "choroba" :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Lidka, już się gubię, czy to kolejny prezent? Zazdroszczę sponsora czy też sponsorów. ;:224
No ale w końcu każdy ma jakiegoś bzika... :wink:
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Lidziu co ja tu sie dowiedziała ,że storczykoza Ciebie dopada :;230 :;230

Jeszcze troche będziesz w regaliki inwestowała, albo w okna półeczki szklane wstawiała :tan

Przyznaj sama ,że te rosliny sa tak kochane ,że nie można im się oprzeć .A cha w biedronce u nas jest nowa dostawa roslin ,a tak wspominam jak byś miała ochotę na coś nowego. :uszy

Miłej soboty :wit
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

ładny ten Twój kfiatusek :D Witam bardzooooooooooo mgliście dzisiaj i prusząco snieżnie
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Lidziu przybiegłam zameldować ,że wróciłam właśnie z Biedronki a tam 5 0 cudownych storczyków chyba z 20 odmian a jakie cuda .Stałam tam z ;:154 ;:154 aż podszedł facet z ochrany i spojrzał sie na mnie podejzliwe , pewniemyslał ,że chcę zwinąć za pazuchę :;230 :;230
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Lidko jest śliczny, to pewnie z jakiś cambriowatych , ja się na nich nie znam, to nie moja bajka, ja mam falki, 3 vandy i jakieś dendrobia, ale generalnie lubię falki.
Kiedyś próbowałam z cambriami, cymbidium itd ale jakoś mi nie szło, chociaż z tamtych czasu nie mam żadnego storczyka.
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Witaj Lidziu,niesamowity ten nowy pstrokaty storczuś. Tyle w nim kolorków że hej :tan
Oj dogadzasz sobie ;:108 ;:108 ;:108 I tak trzymać.........
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Aga :twisted: nie mam !!!!!! A Ty ponoć apetyt masz na kolejnego !!!!!!!!!!! :;230 No to pożyjemy pogadamy samo wylezie :;230

Jagoda Cambrie sama sobie kupiłam !!! :oops: No nie dało się inaczej no ;:170 normalnie mnie wołała ! :;230

Teresko :twisted: nie mam storczykozy ! Ale tego kuszenia to jak nic nie podaruję Zołza jedna kusi !!!!!! Poczekaj ja parapet na Twoje fiołeczki sobie uszykuję :;230

Kasieńko ;:196 witaj a u nas ślicznie i słonecznie .

Teresko :twisted: a jak Cię pacnę to Ty dopiero zołzo zobaczysz ! :;230

Asiu to jest cambria . A jam myślałam że mi pomożesz !!!!! Masz vandy ?????? ;:224

Marylko ;:196 no muszę w końcu o siebie dbać nie ;:170 Grzeczna jestem słodka taka a nikt mnie nie chwali toż w kompleksy wpadnę ! :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Lidko mam trzy vandy, niebieską w krateczkę , pomarańczowo-ceglaną i białą ( chyba , bo jeszcze nie kwitła, przynajmniej kupowałam białą) .
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Cudny ten storczyk :shock: Oj,ale z tym 8 to żartowałaś,że ostatni. :wink: Lada dzień zaprezentujesz następną piękność :D
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Ten wilczomlecz wnerwiony to mi się bardzo podoba , mimo swego , stosunkowo , niewielkiego wzrostu .
Ze storczykami miałam do czynienia i nawet kupiłam jednego ale to na prośbę sąsiadki dla kogoś innego.
Udało mi się w L-u wybrać cudo brzoskwiniowego koloru z bordową warżką , 3-pędowy , cudny .
Niestety - fotki brak , bo natychmiast ofiarobiorczyni porwała i pocwałowała z nim do swojego domu .
Misiaczka
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 16:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję kolejnego zakupu storczyka. ;:138 to bardzo wdzięczne kwiaty, obyś miała ich więcej, będziemy podziwiać i nie chcę słyszeć że brak miejsca :!:
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p
Od: 21 paź 2011, o 09:35

Post »

Piękna Cambria ;) Ma takie soczyste kolory. A w czym ci trzeba pomóc? Nie wiesz jak o nią dbać?

Podobno cos takiego jak cambria w naturze nie istnieje i pod tą nazwą sprzedawane są różne hybrydy. Tak więc trudno jest wyczuć skąd pochodzi roślina macierzysta i jakie ma wymagania. Dlatego musisz ją poznać sama - to tak jak byście się znali od pierwszej randki :;230

A tak na serio powinna mieś drobniejsze podłoże niz falki, bo ma cieńsze korzonki i łatwiej o przesuszenie. Ja bym podlewała nieco częściej niż falki, np. falki podlewam co 1,5 tyg plus poranne pryskanie korzeni, a tą bym podlewała co tydzień plus pryskanie. ALE każdy ma inną wilgotność powietrza w domu, więc może podłoże przesychałoby u ciebie wolniej i wtedy trzeba podlewać rzadziej. Nie może mieć za wilgotno, bo zgnije. Jak się zaczną liście zwijać w harmonijki to znaczy, że ma za sucho, a zwłaszcza za suche powietrze.

Ale generalnie to jest łatwiejszy storczyk niż np. Miltonia/Miltoniopsis, o którym niedawno była mowa u Lulki i Chrapki
Pozdrawiam Edyta :)
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty :)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Lidko, z tym wołaniem to wiem jak to jest. ;:108
Najgorsze, że czasem wbrew logice nie sposób tego wołania nie usłyszeć. ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”