magdogród:-)
-
aleb-azi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: magdogród:-)
No i jak paczuszka?
Tęsknotą za zielonymi pączkami narobiłaś mi ochoty na pączka z różą... Rety... północ za pasem a mi się chce pączka...
Magduś, tak sobie myślę, że niebawem będą relacje z tego co wysiane... posadzone... w domowych pieleszach...
Tęsknotą za zielonymi pączkami narobiłaś mi ochoty na pączka z różą... Rety... północ za pasem a mi się chce pączka...
Magduś, tak sobie myślę, że niebawem będą relacje z tego co wysiane... posadzone... w domowych pieleszach...
-
magdala
No tak ,wszak styczeń za pasemaleb-azi pisze: Magduś, tak sobie myślę, że niebawem będą relacje z tego co wysiane... posadzone... w domowych pieleszach...
Paczuszka jest
Jutro zrobię im zdjęcia ,to pokażę . Ucieszona jestem ,bo sprawdziłam już ,że piwonie mogę sadzić aż do momentu jak ziemia nie zamarznie
Miejmy nadzieję ,że dłuuugo to nie nastąpi.
--------------------------------------------------------------------------
W tle : dziecię umila mi czas grą na gitarze -ma do przećwiczenia baaardzo ładny utworek
- Lusia 57
- 1000p

- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Magdo, zazdroszczę Wam, że możecie jeszcze sadzić roślinki. Cieszę się, że mogę chociaż wirtualnie asystować przy Twoim grzebaniu w ziemi. Nie zapomnij aparatu.
-
magdala
No i posadzone .....W tych jakże pięknych okolicznościach przyrody
-----------------------------------------------------------------
Oto sadzonki Piwonii i Host :

Odmiany piwonii :
--------------------------
-Etienne Mechin
-Kameno-Kegoromo
-Louis van Houtte
-Torpilleur
Odmiany host:
-----------------------------
Azure snow
Grand Master
Lady Isobell Barnett
Wszystkie trzy hosty są wysokie i mają wielkie ,czasem pomarszczone liście-takie lubię
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Żurawki ,kupione wiosną od Igi

Razem z Żurawkami za oknem czekały Funkie ze starej działki
Ich korzenie zarosły całą skrzynkę!

I już na miejscu
Ta niewielka grządka ,gdzie wszystko posadzone jest na tzw ."kupie" bardzo mnie cieszy

Ten jasny krzaczek z lewej to Barbula, na koniec jeszcze porządnie ją obsypaliśmy ziemią i obłożylismy gałązkami sosny.
Żeby miała ciepło ....
Kopytnik od Gohny

Jak sobie policzyłam ,mam już posadzonych ponad 40 roślin
Wiedziałam, że dziś będą fotki 
Ja mam plan, żeby od wiosny notować po kolei wszystko co zaczyna kwitnąć, to może w ten sposób spiszę i policzę ile czego mam
Jakoś mam ostatnio matematyczne podejście do ogrodu
i interesuje mnie ile setek tego zagruntowałam 
Ty możesz to kontrolować na bieżąco ;-)
Ja mam plan, żeby od wiosny notować po kolei wszystko co zaczyna kwitnąć, to może w ten sposób spiszę i policzę ile czego mam
Ty możesz to kontrolować na bieżąco ;-)
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Och, no pięknie. Wróciłam na samą prezentację. Fajne hostki kupiłaś, nad Lady Isobel się sama zastanawiałam, ale w końcu na razie odpuściłam, aż okaże się, ile i gdzie mam miejsce. Na razie mam większość dużych odmian, co się rozrastają, byłoby im ciasno 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu,
to dzisiaj pewnie buszowałaś w swoim nowym ogrodzie.
Ja też pracowicie spędziłam dzionek, teraz wszystko czuję w kościach.
Piękne zrobiłaś zakupy.
Czy te piwonie to są odmiany drzewiaste ?

Ja też pracowicie spędziłam dzionek, teraz wszystko czuję w kościach.
Piękne zrobiłaś zakupy.
-
magdala
SiberioSiberia pisze:![]()
Ja mam plan, żeby od wiosny notować po kolei wszystko co zaczyna kwitnąć, to może w ten sposób spiszę i policzę ile czego mamJakoś mam ostatnio matematyczne podejście do ogrodu
i interesuje mnie ile setek tego zagruntowałam
W nowym miejscu jest mi łatwiej ,bo dopiero zaczynam ,ciekawe kiedy się pogubię....
Agatko
zanim zacznę widzieć go za mało ?
Krysiu
Kupiłam dwie na starą działkę -jedną zjadły mi dziki ,drugą też napoczęły ,ale z niej odrosła mi piwonia z podkładki -zobaczymy co to za jedna
- Ignis05

Madziu, mnie też wyrosła piwonia z podkładki drzewiastej. Piękna, taka anemonowa, chyba bardziej mi się podobała niż ta drzewiasta.
Wykopałam wszystko i oddzieliłam jedną od drugiej i teraz bardzo je proszę, by chciały się przyjąć obie.

- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Oj, piekne sadzonki, piękne, tfu tfu, żeby się przyjęły 
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
magdala
Krysiu
Ta piwonia z podkładki wyrosła na bardzo ładną i zdrową roślinę - ciekawe jak zakwitnie?
skoro już wiem ,że piwonie można sadzić bardzo długo -aż ziemia nie zamarznie,to sobie jeszcze pozwolę
na przeprowadzkę piwonii ze starej działki . Mam tam takie "babcine" różowe i białe i jedną taką ładniejszą.
No i ta podkładka
.
Stokrotko
No chyba się przyjmą,co ? Sadzone z takimi emocjami -toż to mój jedyny i pierwszy w życiu własny kawałek ziemi 
skoro już wiem ,że piwonie można sadzić bardzo długo -aż ziemia nie zamarznie,to sobie jeszcze pozwolę
na przeprowadzkę piwonii ze starej działki . Mam tam takie "babcine" różowe i białe i jedną taką ładniejszą.
No i ta podkładka
Stokrotko
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Magdo, gratuluję ogrodowych poczynań.
Nareszcie, prawda
Piwonie i hostki podejrzałam. Piękne wybrałaś.
Też od jakiegoś czasu próbuję ogarnąć nasadzenia i robię katalog, tego co rośnie w ogrodzie.
Pomysł Siberi godny uwagi.
Tyle, ze obawiam się, że wiosną w ferworze 'walki'
, to mi zabraknie czasu na zapiski.
Pozdrawiam
.
Nareszcie, prawda
Piwonie i hostki podejrzałam. Piękne wybrałaś.
Też od jakiegoś czasu próbuję ogarnąć nasadzenia i robię katalog, tego co rośnie w ogrodzie.
Pomysł Siberi godny uwagi.
Tyle, ze obawiam się, że wiosną w ferworze 'walki'
Pozdrawiam
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
-
marzenaF
- 1000p

- Od: 24 sie 2009, o 11:06
O wpadłam a tu kuszenie - sadzenie
Daj mi panie silną wolę
Madzia a te żurawki to nie za bardzo w kupie,wiosną się poplączą 
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
-
magdala
...skuś Babo ,skuś Babo ,skuś Babo ....marzenaF pisze:O wpadłam a tu kuszenie - sadzenieDaj mi panie silną wolę
![]()
Jak sobie człowiek coś posadzi to ma siłę i moc conajmniej na tydzień
Żurawek tyle było ,że już wsadziłam je grupowo -zawsze bardzo lubiłam odplątywać wełnę ,to i z Żurawką dam radę
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Klaryso
Dopóki rośliny będą wychodzić z ziemi grzecznie ,równiutko i bez szaleństwa-to jeszcze je policzysz,ale potem...
Chociaż : to zależy jaką kto ma naturę, inaczej osoba poukładana ,a inaczej taka jak ja- bałaganiara....
- Ignis05

Madziu,
dzisiaj z Agatką - Sure odwiedziłyśmy Twoje włości, ale niestety, gospodyni nie było