magdogród:-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: magdogród:-)

Post »

No i jak paczuszka?
Tęsknotą za zielonymi pączkami narobiłaś mi ochoty na pączka z różą... Rety... północ za pasem a mi się chce pączka...
Magduś, tak sobie myślę, że niebawem będą relacje z tego co wysiane... posadzone... w domowych pieleszach...
magdala

Post »

aleb-azi pisze: Magduś, tak sobie myślę, że niebawem będą relacje z tego co wysiane... posadzone... w domowych pieleszach...
No tak ,wszak styczeń za pasem :wink:

Paczuszka jest :heja Obejrzałam i obmacałam wszystkie "oczka" piwonii ...
Jutro zrobię im zdjęcia ,to pokażę . Ucieszona jestem ,bo sprawdziłam już ,że piwonie mogę sadzić aż do momentu jak ziemia nie zamarznie :D
Miejmy nadzieję ,że dłuuugo to nie nastąpi.
--------------------------------------------------------------------------

W tle : dziecię umila mi czas grą na gitarze -ma do przećwiczenia baaardzo ładny utworek :D
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Magdo, zazdroszczę Wam, że możecie jeszcze sadzić roślinki. Cieszę się, że mogę chociaż wirtualnie asystować przy Twoim grzebaniu w ziemi. Nie zapomnij aparatu.
magdala

Post »

:wit :wit :wit

No i posadzone .....W tych jakże pięknych okolicznościach przyrody :wink:
-----------------------------------------------------------------

Oto sadzonki Piwonii i Host :
Obrazek

Obrazek

Odmiany piwonii :
--------------------------
-Etienne Mechin
-Kameno-Kegoromo
-Louis van Houtte
-Torpilleur

Odmiany host:
-----------------------------
Azure snow
Grand Master
Lady Isobell Barnett

Wszystkie trzy hosty są wysokie i mają wielkie ,czasem pomarszczone liście-takie lubię :D
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Żurawki ,kupione wiosną od Igi :D - cały sezon czekały w skrzynce za oknem -w końcu dzisiaj trafiły do ogrodu :D
Obrazek

Razem z Żurawkami za oknem czekały Funkie ze starej działki :)
Ich korzenie zarosły całą skrzynkę!
Obrazek

I już na miejscu :D Czyli w "ogrodzie". Szumnie to nazywam ogrodem ,wokół plac budowy ,ale co tam!
Ta niewielka grządka ,gdzie wszystko posadzone jest na tzw ."kupie" bardzo mnie cieszy ;:109

Obrazek

Ten jasny krzaczek z lewej to Barbula, na koniec jeszcze porządnie ją obsypaliśmy ziemią i obłożylismy gałązkami sosny.
Żeby miała ciepło ....

Kopytnik od Gohny ;:167

Obrazek

Obrazek

Jak sobie policzyłam ,mam już posadzonych ponad 40 roślin :D A to taki zaledwie malutki fragment ogrodu.
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Wiedziałam, że dziś będą fotki :-)
Ja mam plan, żeby od wiosny notować po kolei wszystko co zaczyna kwitnąć, to może w ten sposób spiszę i policzę ile czego mam :-) Jakoś mam ostatnio matematyczne podejście do ogrodu :;230 i interesuje mnie ile setek tego zagruntowałam :;230
Ty możesz to kontrolować na bieżąco ;-)
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Och, no pięknie. Wróciłam na samą prezentację. Fajne hostki kupiłaś, nad Lady Isobel się sama zastanawiałam, ale w końcu na razie odpuściłam, aż okaże się, ile i gdzie mam miejsce. Na razie mam większość dużych odmian, co się rozrastają, byłoby im ciasno :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, :wink: to dzisiaj pewnie buszowałaś w swoim nowym ogrodzie.
Ja też pracowicie spędziłam dzionek, teraz wszystko czuję w kościach.
Piękne zrobiłaś zakupy. ;:138 Czy te piwonie to są odmiany drzewiaste ?
:wit
magdala

Post »

Siberia pisze: :wit
Ja mam plan, żeby od wiosny notować po kolei wszystko co zaczyna kwitnąć, to może w ten sposób spiszę i policzę ile czego mam :-) Jakoś mam ostatnio matematyczne podejście do ogrodu :;230 i interesuje mnie ile setek tego zagruntowałam
Siberio :wit Nie jesteś odosobniona - ja też swojego czasu liczyłam rośliny na działce ,nie wiem po co ,ale jakąś miałam z tego satysfakcję ;:112
W nowym miejscu jest mi łatwiej ,bo dopiero zaczynam ,ciekawe kiedy się pogubię.... :wink:

Agatko :wit Miejsca ,póki co -jest ogrom! Czasem nawet mam wrażenie ,że za dużo...Ciekawe ile lat upłynie ,
zanim zacznę widzieć go za mało ? :wink:

Krysiu :wit To piwonie chińskie. Dopóki jako tako nie urządzę tego ogródka ,powstrzymam się z drzewiastymi.
Kupiłam dwie na starą działkę -jedną zjadły mi dziki ,drugą też napoczęły ,ale z niej odrosła mi piwonia z podkładki -zobaczymy co to za jedna :D
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, mnie też wyrosła piwonia z podkładki drzewiastej. Piękna, taka anemonowa, chyba bardziej mi się podobała niż ta drzewiasta. :lol: Wykopałam wszystko i oddzieliłam jedną od drugiej i teraz bardzo je proszę, by chciały się przyjąć obie.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Oj, piekne sadzonki, piękne, tfu tfu, żeby się przyjęły :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
magdala

Post »

Krysiu :wit Ta piwonia z podkładki wyrosła na bardzo ładną i zdrową roślinę - ciekawe jak zakwitnie? :D
skoro już wiem ,że piwonie można sadzić bardzo długo -aż ziemia nie zamarznie,to sobie jeszcze pozwolę
na przeprowadzkę piwonii ze starej działki . Mam tam takie "babcine" różowe i białe i jedną taką ładniejszą.
No i ta podkładka :D .

Stokrotko :wit No chyba się przyjmą,co ? Sadzone z takimi emocjami -toż to mój jedyny i pierwszy w życiu własny kawałek ziemi :tan
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Magdo, gratuluję ogrodowych poczynań.
Nareszcie, prawda ;:108
Piwonie i hostki podejrzałam. Piękne wybrałaś.
Też od jakiegoś czasu próbuję ogarnąć nasadzenia i robię katalog, tego co rośnie w ogrodzie.
Pomysł Siberi godny uwagi.
Tyle, ze obawiam się, że wiosną w ferworze 'walki' :wink:, to mi zabraknie czasu na zapiski.
Pozdrawiam :wit .
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

O wpadłam a tu kuszenie - sadzenie :wink: Daj mi panie silną wolę :;230 Madzia a te żurawki to nie za bardzo w kupie,wiosną się poplączą :)
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
magdala

Post »

marzenaF pisze:O wpadłam a tu kuszenie - sadzenie :wink: Daj mi panie silną wolę :;230
...skuś Babo ,skuś Babo ,skuś Babo .... ;:109
Jak sobie człowiek coś posadzi to ma siłę i moc conajmniej na tydzień :D

Żurawek tyle było ,że już wsadziłam je grupowo -zawsze bardzo lubiłam odplątywać wełnę ,to i z Żurawką dam radę :wink:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klaryso :D
Dopóki rośliny będą wychodzić z ziemi grzecznie ,równiutko i bez szaleństwa-to jeszcze je policzysz,ale potem...
Chociaż : to zależy jaką kto ma naturę, inaczej osoba poukładana ,a inaczej taka jak ja- bałaganiara.... :?
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, :wink: dzisiaj z Agatką - Sure odwiedziłyśmy Twoje włości, ale niestety, gospodyni nie było :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”