aleb-azi pisze:O, proszę, jak szybko powstają rabaty na piasku...
Izabelko 
Ale w końcu może nie będę miała problemu z cebulowymi
Na starej działce musiałam rozrzedzać glinę piaskiem ,a wiele cebul po prostu zgniło ,zadusiło się w tamtej ciężkiej ziemi.
Wszystko okaże się wiosną - jako pierwsze w nowym ogródku test zdają:
czosnek ,cebulica, szafirki ,szachownice, aaa! muszę zabrać jeszcze przebiśniegi
Ze "starego" zostały mi do zabrania: piwonie, irysy, lawendy, powojnik, kilka funkii, bukszpany, i trochę drobnicy bylinowej.
Nie chcę ogołocić tamtej działki doszczętnie,bo przecież jakoś musi się zaprezentować ewentualnym nowym nabywcom.
Z piwonii np. wezmę po kawałku karpy ,a reszta zostanie sobie w ziemi.
Witaj
Oster
Ja myślę ,że mu płacą

I to niezłą godzinową stawke......
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Rok temu posadziłam na działce piwonię drzewiastą , potem niestety padła ona ofiarą dzików

-zżarły jej całe pędy.
Wiosną wypuściła od korzeni ładne gałązki - pewnie to podkładka ,na której została zaszczepiona drzewiasta?
Jakich piwonii uzywa się jako podkładki ? Co może mi z niej wyrosnąć- inna drzewiasta czy piwonia chińska?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po latach eksperymentów doszłam do wniosku ,że nie lubię wydziwianych odmian narcyzów i żonkilii.
Jestem tradycjonalistką. Muszę kupić baaardzo dużo cebul Narcyza Poeticusa - uwielbiam go ,
pięknie wyglądają w duzych kępach....
-- So 29 paź 2011 14:35 --
Trochę martwię się o moją nową "rabatę" - z jednej strony fajnie ,bo schowana jest pod sosnami ,w zacisznym miejscu,
ale z drugiej ....jak tam ma się znaleźć śnieg, który ochroni rośliny przed zmarznięciem??
Pewnie będę latać tam z łopatą i sztucznie zaśnieżać.....