Marpy kwiatki i rabatki cz.3
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.3
Janku - witaj
miło Ciebie gościć a co do stanu mojego ducha jest to stan na dzień dzisiejszy...
a fotki były robione przed 2 dniami , wtedy było słonecznie i cieplutko ...a dzisiaj u mnie prawdziwie słotny dzień ...Pozdrawiam

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Teraz już mało która roślina daje rady.
Mrozy i deszcze robią swoje.
Moje róże już zakończyły sezon definitywnie.
Mrozy i deszcze robią swoje.
Moje róże już zakończyły sezon definitywnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- marpa

Grażynko
- co poradzić , musimy przetrwać ten czas i uzbroić się w cierpliwość...aura się poprawiła , będzie czas dogodny na dokończenie prac jesiennych u mnie jeszcze trochę pracy mam...chociaż ostatnio pauzuję ale jutro myślę, że się uda coś zrobić .
Mój CD...
troche roślin jeszcze żywotnych

cdn...
Mój CD...
troche roślin jeszcze żywotnych

cdn...
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Wszyscy narzekają, że jesień a ja uwielbiam te klimaty. Wiem, że roślinki już nie takie piękne, ale swój urok mają
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Witaj Maryniu w nowym wątku jestem oczarowana pięknymi zdjęciami i ich ilością.Chciałam zapytać jak nazywa się trawa o czerwonych liściach pozdrawiam
Zapraszam
Moj Ogrod
Moj Ogrod
- marpa

Ilonko zgadzam się z Tobą, jesień także potrafi być piękna ale pewno nie wszyscy jednakowo postrzegają piękno...
Haniu - rzadko Ciebie widać na forum,tym bardziej miło,że zawitałaś do mnie
zajrzałam do Ciebie i widzę,że nadal " zdalnie" doglądasz swój
piękny ogród , a trawa o którą pytasz to bardzo popularny już na forum Red Baron
Mam go już trzy lata ale jakoś nie mogę się dochować sporej kępy chociaż istnieje opinia,że się szybko rozrasta ..za bardzo podoba się odwiedzającym mnie latem znajomym a ja chętnie się z nimi dzielę 
już nie ma co za bardzo pokazywać... ale jeszcze kilka fotek jesiennych mam chociaż jakoś kolorami to tej jesieni nie bardzo mam się czym chwalić
Mój CD...

NAJLEPIEJ PRZETRWAŁY PIERWSZE PRZYMROZKI RÓŻNE TRAWY I TRAWKI

CDN...
Haniu - rzadko Ciebie widać na forum,tym bardziej miło,że zawitałaś do mnie
już nie ma co za bardzo pokazywać... ale jeszcze kilka fotek jesiennych mam chociaż jakoś kolorami to tej jesieni nie bardzo mam się czym chwalić
Mój CD...

NAJLEPIEJ PRZETRWAŁY PIERWSZE PRZYMROZKI RÓŻNE TRAWY I TRAWKI

CDN...
- marpa

Mój jesienny CD...
Piękna słoneczna pogoda pozwala na spokojne dokończenie prac ogródkowych przed zimą...chociaż jestem nadal " nie wyrobiona",sąsiedzi już pewno zapomnieli,że działki mają...
a ja ciągle trwam..obcinam,tnę,palę ,grabię..przy pomocy M oczywiście , a róże zadołowane
normalnie mi się nie chce za nie wziąć, myślę,że dobrze im tak będzie jeszcze nie zdecydowałam o ich docelowym miejscu ,może na sąsiedniej działce syna??? ciągle się nie zdecydowałam a tam miejsca sporo...no i roboty też...
i wtedy musiałabym się zdeklarować co do dalszych losów tej działki.. aby do wiosny... 

cdn...
Piękna słoneczna pogoda pozwala na spokojne dokończenie prac ogródkowych przed zimą...chociaż jestem nadal " nie wyrobiona",sąsiedzi już pewno zapomnieli,że działki mają...

cdn...
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Pękną masz jesień w ogrodzie :P
Na 7 zdjęciu widać jak pięknie przebarwiają się krzewy liściaste a iglaki stanowią dla nich tło i jeszcze bardziej uatrakcyjniają kompozycję.
Na 7 zdjęciu widać jak pięknie przebarwiają się krzewy liściaste a iglaki stanowią dla nich tło i jeszcze bardziej uatrakcyjniają kompozycję.
- marpa

Mariolko witaj!
To zdjęcie z sąsiedniej działki syna , której losy się toczą ...
oni zdecydowali zrezygnować z niej
a ja się waham czy definitywnie ją przejąć , a praktycznie już 10 lat i tak się nią zajmuję tzn.ja
"tu tylko sprzątam" ale nic tam nie sadzę a działka piękna. Mam do niej ogromny sentyment...bo"tymi ręcami" ją z M im urządzaliśmy ale oni nie mają już na nią ochoty ...bo mają inne, nie działkowe zainteresowania... a ja coraz bardziej myślę
,żeby jej się jednak nie wyzbywać tylko skąd brać siły??? na razie nie jest źle..ale jak długo...oto jest pytanie...a róże czekają

To zdjęcie z sąsiedniej działki syna , której losy się toczą ...
a ja się waham czy definitywnie ją przejąć , a praktycznie już 10 lat i tak się nią zajmuję tzn.ja
"tu tylko sprzątam" ale nic tam nie sadzę a działka piękna. Mam do niej ogromny sentyment...bo"tymi ręcami" ją z M im urządzaliśmy ale oni nie mają już na nią ochoty ...bo mają inne, nie działkowe zainteresowania... a ja coraz bardziej myślę
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Maryniu , nie wyzbywaj się działki , druga działka w sąsiedztwie to luksus.
- marpa

Olu -
doceniam to , mam wygodę bo mam tam miejsce na palenisko wszystko spalone,nie zalegają mi zbędne części roślin,które nie nadają się na kompost,gałęzie bo niestety nie mam rozdrabniacza ,nie ma u nas
prądu a nawet nie wiem czy są jakieś np.spalinowe?Najbardziej pracochłonne tam jest koszenie , bo jak na razie trawy jest najwięcej /na razie/

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ja to bym nawet minuty się nie zastanawiała.
Już byłaby moja.
Kawał ziemi do wzięcia lezącej odłogiem......no jak zmarnować taką okazję.....
Zaraz warzywnik by mi się poszerzył a dookoła mogą być i róże.
Młodzi teraz zajęci czym innym, ale każdy na starość powraca do grzebania w ziemi.
Jak Wy się zestarzejecie na tyle, że już nie będziecie mogli grzebać w ziemi, to podstarzali młodzi zaczną szukać kawałka ziemi dla siebie i wtedy będzie jak znalazł.
Już byłaby moja.
Kawał ziemi do wzięcia lezącej odłogiem......no jak zmarnować taką okazję.....
Zaraz warzywnik by mi się poszerzył a dookoła mogą być i róże.
Młodzi teraz zajęci czym innym, ale każdy na starość powraca do grzebania w ziemi.
Jak Wy się zestarzejecie na tyle, że już nie będziecie mogli grzebać w ziemi, to podstarzali młodzi zaczną szukać kawałka ziemi dla siebie i wtedy będzie jak znalazł.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Witaj Maryniu, szkoda tych pięknych kwiatów, mróz solidnie je zmroził, u mnie jest tak samo ale ty masz kolorowe krzewy, które są prawdziwą ozdobą. Borówka o ognistych liściach jest przepiękna, berberys i trawy również wspaniałe. Podziwiam twój ogród, jest w nim tyle ciekawych roślin. 
- marpa

Irenko - miło ,że zajrzałaś do mnie
a kolorów więcej mam na sąsiedniej działce,bo tam więcej krzewów ,u mnie więcej kwiatów,które już załatwiły przymrozki.
Tam borówki są bardziej wybarwione niż moje ...
Grażynko - dzięki,za mądre słowa coś jest na rzeczy bo M wczoraj zabrał się ,za przycinanie
krzewów i drzew a dotychczas sceptycznie podchodził do sprawy .Wczoraj troszkę go "podkręciłam" w temacie i na razie
.Bo ja na to jak na lato tylko potrzebny " kosiarz" do trawy bo z tym to już nie poradzę sama....
Mój CD...
zamiast kwiatków - poranek

tak ją mrozik przymalował

rozplenicę trzeba będzie z wiosna podzielić ,tylko jak się za nią wziąć ? bez siekiery się nie obejdzie

cdn..
Grażynko - dzięki,za mądre słowa coś jest na rzeczy bo M wczoraj zabrał się ,za przycinanie
krzewów i drzew a dotychczas sceptycznie podchodził do sprawy .Wczoraj troszkę go "podkręciłam" w temacie i na razie
Mój CD...
zamiast kwiatków - poranek

tak ją mrozik przymalował

rozplenicę trzeba będzie z wiosna podzielić ,tylko jak się za nią wziąć ? bez siekiery się nie obejdzie

cdn..
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Maryniu witaj .
Chociaż wszystko w ogrodzie kończy wegetację, ale Twoje paprocie cudnie wyglądają.
Myślę, że one są zimozielone, gdyż mój pióropusznik strusi już dawno zrudział i trzeba będzie powycinać przed zimą.
Pogodnego weekendu Ci życzę i sobie także, żebyśmy mogły wszystko przed zimą uprzątnąć.
Chociaż wszystko w ogrodzie kończy wegetację, ale Twoje paprocie cudnie wyglądają.
Myślę, że one są zimozielone, gdyż mój pióropusznik strusi już dawno zrudział i trzeba będzie powycinać przed zimą.
Pogodnego weekendu Ci życzę i sobie także, żebyśmy mogły wszystko przed zimą uprzątnąć.