Janusz, dzięki za odwiedziny i pochwały dla ogrodu, staram się jak mogę, ale to jeszcze nie jest to co bym chciała, jednak z roku na rok jest lepiej i myślę, że niebawem osiągnę swój cel, jakby nie było to wszystko kwestia brakującego czasu, no i kosztów. Wizje, wizjami gorzej z realizacją, ale czyż nie dążenie do celu daje największą satysfakcję. Kocham to robić (jak większość z nas) i nie zniechęca mnie to, że tym razem znów nie wyszło tak jak myślałam więc poprawiam, aż do skutku. Tak samo jest w przypadku zdjęć, jestem amatorką, fakt robię je już od dłuższego czasu i już trochę się nauczyłam, ale nie korzystam z żadnych filtrów, w moim przypadku to tylko kwestia wyczucia i jakby nie było cyfrówki, zawsze wyjdzie jakieś cudo na kilkanaście zrobionych.
Tak, tak załóż swój wątek i daj znać.
Mirku, Tobie również serdecznie dziękuję, ja mam z kolei gliniaste podłoże i bardzo zbite więc zawsze przy sadzeniu wymieniam sporą ilość ziemi, bo też by nic nie urosło. Kupuję w workach 80l (uniwersalną lub torf) w ogrodniczym w zależności od potrzeb roślin, niezliczę ile ich w tym sezonie juz kupiłam, może wiecej zapłaciłam za ziemię niż za same rośliny, ale naprawdę warto, wiem, że najlepiej by było kupić odrazu większą ilość, ale to nierealne, a tak małymi kroczkami do przodu.
Paula chryzantema rzeczywiście ma bardzo ładny kolorek, ale nie jest jakoś szczególnie dorodna, dopiero wczoraj przeczytałam jak o nią prawidłowo dbać, zobaczymy za rok czy będą efekty, jednak to prawda, że człowiek się uczy całe życie.
A to dla Was wszystkich moi kochani, chyba wiecie z jakiej okazji ?