Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Post »

Następne mieczyki i tu z nazwami jeszcze gorzej

Great Lakes
Obrazek

Kwiat Jabłoni ?
Obrazek

?
Obrazek

?
Obrazek

?
Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ilonko pomysł na mieczyki wspaniały. faktycznie mało miejsca zabierają jak sa w takich gromadkach i nawet wspierają sie o siebie. Teraz mam kilka grup ale sa tez w rzędach i to niezbyt mi pasuje.
O dobroczynnym sąsiedztwie aksamitem nie słyszałam ale zapamiętam na następny sezon.
Obsypywanie mieczyków dla zabezpieczenia jest bardzo dobre ale nie wszędzie jest to możliwe. Moje w tym roku rosną bardzo głęboko i zero wykładania a wiatry w tym roku szaleją.
Faktem jest,że dłużej wschodzą i w tej chwili mnóstwo jeszcze mam w pąkach ale to dobrze bo czas kwitnienia rozłoży się w czasie.
Masz przecudne odmiany.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Pięknie wyglądają te kwiaty w jednej grupie.Ja mam głupią tendencję do klikania pojedyńczo i już przy kolejnym gatunku widzę,że popełniam bład.Muszę naprawiać to stopniowo.Już przesadziłam wszystkie liliowce w jedną grupę razem i irysy,nie będę pstrykać jak by kot szedł i sikał.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Bardzo ciekawy pomysł na mieczyki. U mnie tardycyjnie rosną w rządkach i wcale mi sie to nie podoba. Bardzo ładne masz odmiany mieczyków ;:138
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Cudne mieczyki i floksy :D Nie mam ani jednego ani drugiego w moim cienistym ogrodzie. Podziwiam je u ciebie :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilonko, wpadłam z rewizytą! z wielką przyjemnością obejrzałam zdjęcia z Twojego ogrodu... z ogólnych widoków dominuje wrażenie estetyki i dbałość o szczegóły, a i same roślinki zachwycają - powaliło mnie zdjęcie męczennicy oraz Twoja kolekcja mieczyków... pięknie jest u Ciebie! :)
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję Wam dziewczyny serdecznie, nie nadążam odpisywać, gdyż albo mnie nie ma, albo praca w ogrodzie albo siedzę w wątku sprzedażowym, ale postaram się w miarę możliwości nadrobić zaległości, więc jeszcze trochę kolorków, praktycznie ostatnich, niestety jesień zbliża się nieubłagalnie.

dalia, której jeszcze chyba nie pokazywałam, jakoś nie czuję do niej żadnego sentymentu, co mi się rzadko zdarza Obrazek

kobea z własnego siewu, bardzo mile mnie zaskoczyła wielkością i ilością kwiatów (pierwszy raz ją w ogóle mam),
niestety to zdjęcie nie oddaje całego jej uroku
Obrazek

chryzantema
Obrazek

szarłat ja dla mnie cudo, nasiona wysiane wprost do gruntu, które dostałam od jednej z naszy forumowiczek ;:196
Obrazek

szarłat (inna odmiana), ładny, ale nie tak uroczy jak poprzedni
Obrazek
harus43j
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 21 sie 2011, o 12:57

Post »

Cześć ! Przeglądam sobie różne wątki - jestem nowy na forum - zachwycam się Twoim ogrodem. Żona zwróciła uwagę , że musisz dużo wiedzieć o robieniu zdjęć. Sama też się tym bawi - zdjęć Twojej trawy nie zrobiła amatorka - twierdzi , że odpowiednie filtry są potrzebne do takich ujęć. Czytam posty innych forumowiczów - nikt na to nie zwrócił uwagi. Ogród piękny - fakt - ale zdjęcia kapitalne. Będę często Cię odwiedzał. Chyba sam też założę wątek z naszymi ogrodami - jeden 25 km od Poznania z lat 1980 - 2004 i drugi obecny - w okolicach Trzemeszna - od roku 2005.Pozdrawiam - Janusz.
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p
Od: 3 sie 2011, o 12:06

Post »

Witaj Ilonko! :wit

Wpadłem do Ciebie z rewizytą. Piękny ogród, uwielbiam takie urozmaicenie z kwiatów. Szkoda, że ja na swoim piaszczystym podłożu nie mogę takich wyhodować. Zdjęcia faktycznie wykonane profesjonalnie, oddają najdrobniejsze szczegóły roślin. Można się w Twoim ogrodzie zakochać. ;:167
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Zauroczyła mnie twoja chryzantema.....przecudna
Paulina
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janusz, dzięki za odwiedziny i pochwały dla ogrodu, staram się jak mogę, ale to jeszcze nie jest to co bym chciała, jednak z roku na rok jest lepiej i myślę, że niebawem osiągnę swój cel, jakby nie było to wszystko kwestia brakującego czasu, no i kosztów. Wizje, wizjami gorzej z realizacją, ale czyż nie dążenie do celu daje największą satysfakcję. Kocham to robić (jak większość z nas) i nie zniechęca mnie to, że tym razem znów nie wyszło tak jak myślałam więc poprawiam, aż do skutku. Tak samo jest w przypadku zdjęć, jestem amatorką, fakt robię je już od dłuższego czasu i już trochę się nauczyłam, ale nie korzystam z żadnych filtrów, w moim przypadku to tylko kwestia wyczucia i jakby nie było cyfrówki, zawsze wyjdzie jakieś cudo na kilkanaście zrobionych.
Tak, tak załóż swój wątek i daj znać.

Mirku, Tobie również serdecznie dziękuję, ja mam z kolei gliniaste podłoże i bardzo zbite więc zawsze przy sadzeniu wymieniam sporą ilość ziemi, bo też by nic nie urosło. Kupuję w workach 80l (uniwersalną lub torf) w ogrodniczym w zależności od potrzeb roślin, niezliczę ile ich w tym sezonie juz kupiłam, może wiecej zapłaciłam za ziemię niż za same rośliny, ale naprawdę warto, wiem, że najlepiej by było kupić odrazu większą ilość, ale to nierealne, a tak małymi kroczkami do przodu.

Paula chryzantema rzeczywiście ma bardzo ładny kolorek, ale nie jest jakoś szczególnie dorodna, dopiero wczoraj przeczytałam jak o nią prawidłowo dbać, zobaczymy za rok czy będą efekty, jednak to prawda, że człowiek się uczy całe życie.

A to dla Was wszystkich moi kochani, chyba wiecie z jakiej okazji ?

Obrazek
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Ilonko za bardzo nie wiem z jakiej okazji ,ale i tak się cieszę a
Tobie gratuluję i śle buziaki ;:196
;:167 ;:167 ;:167 ;:167
co do wysiewania aksamitek to masz szczerą racje , oprócz niezawodnego kwitnienia i różnobarwnych odcieni żółtego aż do brązowego są naszym sprzymierzeńcem w walce z szkodnikami ,które atakują nasze kwiaty ,po za tym widzę że także jesteś zachwycona agapantem :D
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj śliczny masz ogród,mieczyki super ;:138 bardzo mi się u Ciebie podoba będę zaglądać częściej pozdrawiam i zapraszam do mnie. :wit
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ilonko nie wiem, co chcesz od tej dalii ?
Pełna, zgrabna i w narodowych barwach :wink:
Mieczyki fantastyczne, a fuksjowa baletnica olśniewająca.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, sama nie wiem dlaczego, mam ją już kilka lat i zawsze na jej widok tak reaguję, zdarza się ;:223
Roza333, dzięki przy czasie wpadnę z rewizytą
Marzenko, dzięki ;:196 , a to z okazji srebrnej karty :;230, zastanawiam się jaki kwiatek miałaś na myśli, bo ja raczej agapantu nie mam, chyba, że nie wiem :oops:

wstawiam na razie jedno obiecane zdjęcie hostożurawiska, reszta przy czasie, lecę na działkę
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”