Kwiatki u Ani cz. 2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatki u Ani cz. 2

Post »

Aniu wczoraj miałaś święto, więc ja dzisiaj wprawdzie spóźniona, ale zostawiam szczere życzenia wszystkiego najlepszego z okazji imienin. ;:196
(Za usprawiedliwienie spóźnienia niech posłuży fakt, że 26 lipca to też święto mojego M, który obchodzi w ten dzień
swoje urodziny. :heja)
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p
Od: 1 maja 2010, o 15:17

Post »

:wit Aniu ;:196 Wspaniale wyglądają Twoje skrętniki ;:138 Jakie obsypane kwieciem ;:111 ;:111 ;:111 Takie fotki w sam raz na tę brzydką :evil: pogodę ;:108 Pozdrawiam słonecznie wbrew temu, co codziennie za oknem ;) ;:3
Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam :)
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

anik pisze: Obrazek

czy to sedum mexicanum? bo jeśli tak to ja już na zapas :heja że i moje takie urośnie :uszy

a kwitnienia to pokazałaś wyjątkowe, szkoda, że nie trafiłam w tamte pochmurne dni do Ciebie to bym sobie humorek poprawiła, ale za to dziś jest równie paskudnie za oknem, więc pozwolę się uraczyć tymi widokami ;:109

no i spóźnione (byłam kilka dni u mamy - też zresztą Anny, remontować mieszkanko i teraz nadrabiam zaległości na forum), ale szczere życzenia imieninowe, obyś miała jak najwięcej słonecznych dni z takimi widoczkami jak zaprezentowałaś ;:196
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Witajcie moi kochani.
Moniko, Celinko, Henryku, Elu, Justynko ,Asiu,Adamie, Iwonko, Aniu, Anetko, Saro Agnieszko bardzo mi jest milutka jak słysze od was tyle pięknych słów na temat moich roślinek. Nawet brzydka pogoda za oknem przestaje mieć znaczenie.
heliofitka pisze:Ps. to chociaż w niedzielę postaraj się usiąść za kierownicą :wink:
Siadam siadam Iwonko. Od poniedziałku idę na urlop a M zmieniły się godziny pracy także auto będzie do mojej dyspozycji. ;:71
Anjja pisze:Kwitnące wszystkie cudne ale owieczkowy fiołek po prostu uroczy.
pozwoliłam sobie zaznaczyć na fotce ukrytą owieczkę
Aniu ty to jednak masz oczyska. Takie dziwne obrazki widzisz. :;230 :;230 Ale masz rację kwiatuszek fiołeczka toćkę w toćkę podobny do malutkiej owieczki. ;:224
mis20 pisze:Aniu ależ cudeńko Ci zakwitło ;:138
Ten fiołek ma taką nazwę czy Ty ją wymyśliłaś?
Asiu fiołek fachowo nazywa się Blue tail Fly, czyli owieczkowy fiołek to tylko przezwisko. :;230
Anjja pisze:Aniu, Wszystkiego Najlepszego z okazji imienin ;:196 Obrazek
Adam12222 pisze:I ja również życzę wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka
Kochani bardzo dziękuję za pamięć. I życzonka oczywiście. ;:196
anetta pisze:Fiołeczek bardzo ładny, mnie kolor zafascynował, naprawdę jest taki piękny granat?
Anetko fiołeczek w rzeczywistości jest ciemno fioletowy ale oczywiście aparat i światło do d.... i stąd ta barwa. Ale i tak pieknie wygląda. :wink:
zeberka4 pisze:Wspaniały jest...może kiedyś załapie sie na listeczek jakby się odłamał
Saro nawet nie może a na pewno. Tylko niech biedny przekwitnie i podrośnie troszki, bo to jeszcze maleństwo.
elcia1974 pisze:Aniu wczoraj miałaś święto, więc ja dzisiaj wprawdzie spóźniona, ale zostawiam szczere życzenia wszystkiego najlepszego z okazji imienin. ;:196
Elu dziękuję ci za życzonka i nie musisz się wcale usprawiedliwiać. I to nic, że spóźnione. ;:196
iwosia88 pisze::wit Aniu Wspaniale wyglądają Twoje skrętniki
Iwonko cieszę się, że wpadłaś. Skrętniki to takie wdzięczne roślinki. Cieszą nas kwieciem przez długie miesiące. Zastanawiam się skąd one biorą tyle siły. Jeśli naprawdę ci się tak podobają jak tylko podrosną szczepeczki białego chętnie się z tobą podzielę. ;:196
mniodkowa pisze:czy to sedum mexicanum? bo jeśli tak to ja już na zapas :heja że i moje takie urośnie :uszy
Agnieszko dziękuję za życzenia. Ta roślinka na zdjęciu n to sedum mexicanum. I nawet się nie obejrzysz jak będzie takie wielkie jak moje. Gdzieś w 1 części jest zdjęcie jak pięknie kwitnie na żółto. To bardzo łatwa w uprawie roślinka i mało wymagająca.

Mam nadzieję,. że nikogo z was nie pominęłam. Biegnę do was pozwiedzać troszkę.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:wit no a ja nie dość, że nie pochwaliłam jeszcze ślicznego fiołeczka ;:223 to i imieniny przegapiłam. :oops:
Aniu wszystkiego najlepszego po imieninach. :oops: ;:196
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu Twoje fiołki i skrętniki urocze ;:167
Ajajaj.. co prawda kilka dni wstecz.. ale i ode mnie najlepsze życzenia spełnienia wszelkich życiowych i tych zielonych marzeń ;:136
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

"Ta roślinka na zdjęciu n to sedum mexicanum. I nawet się nie obejrzysz jak będzie takie wielkie jak moje. Gdzieś w 1 części jest zdjęcie jak pięknie kwitnie na żółto. To bardzo łatwa w uprawie roślinka i mało wymagająca."
kwitnie???? ;:154 to mnie zainteresowałaś... ;:65 szukać kwiatków w takim razie ;:132

"Biegnę do was pozwiedzać troszkę."
zapraszamy, wszędzie coś się dzieje :heja
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p

Post »

Witajcie moi kochani.
Arletko, Martusiu ślicznie dziękuję za pamięć. Może i życzenia spóźnione ale liczy się chęć. Dla was duże ;:196
Agnieszko kwiatuszki sedum to naprawdę ciekawa sprawa. mam nadzieję, że już jewylukałaś na forum.
Siedzę sobie teraz w domku. Urlopuję się troszeczkę. W końcu i mnie się udało dostać urlop. W związku z tym, że czasu troszkę więcej mam dla was kilka fotek.
Na początek zamio po kąpieli. Pokazany tylko raz na tym forum, więc należy mu się kolejne wejście. :;230

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Pokazywany niedawno skrzydłokwiat. Już niedługo pokaże pierwszy kwiat od kilku lat. Jeszcze troszeczkę.....
Obrazek

Następne zaskoczenie. Czyżby to było to coś o czym nawet nie chcę głośno pisać.... :heja Hoję mam od kilku ładnych lat i nigdy wcześniej tego nie robiła. Mam nadzieję że pokaże na co ją stać.
Obrazek

No i proszę kolejny fiołeczek wziął się w garść . Wystawił buzię na pokaz. Już nie mogę się doczekać kiedy rozwinie się do końca.
Obrazek

Następnie moja trzykrotka pasiatka. Strasznie wielgachny okaz się z niej zrobił. :shock:
Obrazek

I siostra pasiatki zwykła zielona trzykrotka.
Obrazek

No i to by było na tyle. Dzisiaj oczywiście. :wink:
Mam nadzieję, że was nie zanudziłam za bardzo.
Jeśli tak dajcie znać śmiało. :D
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Rzec by się chciało och i ach ;:108

Widzę, że u Ciebie skrętniki, fiolki, trzykrotki, hojki, skrzydłokwiaty...i wiele innych piękności.
Przejrzałam cały wątek. Ten pierwszy tylko wybiorczo (wybacz, ale czasu mało, a stron dużo) i muszę przyznać, że masz cudaśną kolekcje kwiatów.
Gratuluję tej miłości ;:138
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Kwitnienia u hoi to wymusza chyba forum , bo wiele przypadków , że nie kwitła a teraz nagle ma pączek (a moja zaraza - carnosa nie kwitnie).
Skrzydłokwiat - olbrzym ;:63 ;:63 ;:63 , sedum też pięknie zagęszczone ;:63 ;:63 ,
a zamiokulkas ma pędy rewelacyjne ;:63 ;:63 :shock:
Awatar użytkownika
kurka
200p
200p
Od: 17 lip 2011, o 06:49

Post »

Ho ho ,dorodne rośliny u Ciebie :) Widać żę masz " dobrą rękę " ;:138
Pozdrawiam Dorota
Moje rośłiny
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p

Post »

Stokrotkania pisze:że masz cudaśną kolekcje kwiatów.
Aniu to rzeczywiście dobre określenie mojej kolekcji. Cudaczna. Żadnej logiki i sensu. Ale tak mi sie podoba.
Cieszę się, że podobają ci sie moje roślinki. Gdyby która.ś wpadła ci tak naprawdę w oko pisz śmiało podeślę ci kawałek. ;:196
Krysiu ani sie obejrzysz a zakwitnie i twoja. Chociaż tak na dobrą sprawę to taki pączek to co to jest. Pewnie go roBaczki zasuszy, bo to aż niemożliwe aby po tylu latach...
Dorotko ciesze się, że ci sie u mnie podoba. Zaglądaj proszę częściej. A nie wypatrzyłaś sobie czegoś dfa siebie?
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
kurka
200p
200p
Od: 17 lip 2011, o 06:49

Post »

anik pisze:Dorotko ciesze się, że ci sie u mnie podoba. Zaglądaj proszę częściej. A nie wypatrzyłaś sobie czegoś dfa siebie?
Brak czasu ;:223 ale nadrobię zaległości ;:196
Pozdrawiam Dorota
Moje rośłiny
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p

Post »

Niestety brak czasu to choroba cywilizacyjna. Też to znam także spokojnie, kiedyś chwilkę znajdziesz.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Aniu - niejedna mi pączki zasuszyła , aktualnie lacunosa i gracilis. Minibelle wypuściła raptem jeden baldaszek ,ale i tak cieszy ;:63 ;:63 ;:63
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”