Hmm, tam jest ta moja nieszczęsna odwieczna miłość Ambiente. I Old Port. A ja pod kreskąAnnes 77 pisze:Dziewczyny i chłopaki czy ktoś miałby ochotę na zamówienie różyczek z tej szkółki?
http://www.rosen-direct.de/en/Guillot-r ... 108cb88ba6
Jeśli tak zgłoszenia przesyłajcie do mnie,zawsze taniej przesyłka wyniesie...naprawdę róże są wspaniałe.....zwłaszcza z linii Guillot Roses...
Róże Annes-i love:) część 2
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże Annes-i love:) część 2
Pozdrawiam - BabajAGA
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
tralaluszy spokojnie,to jeszcze trochę czasu,dobrze się zastanów 
- tralaluszy

- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Aniu wróciłam kupić dwie sztuki kupiłam cztery, zdjęcia wstawiłam u siebie, jedna była z ładnym różowym pączkiem ale bez etykiety , a że z ciemnego różu to mieli Red Leonardo i Red Eden to myślę że to jedna z nich więc najwyżej będę miała podwójnie, z etykietą kupiłam wałśnie te dwie i Sweet Pretty, jedna z nich była w większej donicy więc z 30 zł kosztowała 9 , reszta po 7,5 dlatego postanowiłam zaryzykować , przechodziłam obok Magicznej siły do róż więc też wzięłam bo Chopin i Pomponella jakoś tak stoją w miejscu więc też im się przyda
- Annes 77

Kasiu bardzo dobrze,że wzięłaś te biedaczyska,zaopiekujesz się nimi i zobaczysz będzie dobrze,ja gdybym miała taką okazję też bym kupiła:) Moja eden rose z Rosarium zakupiona na wiosnę niestety nie przeżyła,mimo podlewania magiczną siłą.Po prostu sadzonka musiała być w kiepskim stanie 
Ktoś już zamawiał od nich ?tralaluszy pisze:Annes 77 pisze:Dziewczyny i chłopaki czy ktoś miałby ochotę na zamówienie różyczek z tej szkółki?
http://www.rosen-direct.de/en/Guillot-r ... 108cb88ba6
Wczoraj spędziłem na ich www dość dużo czasu.. i myślę, że 20+ krzewów trzeba będzie zamówić
Tyle tam dobra
Generalnie jest w czym wybierać (austin, delbard, kordes i wielu innych).
Jak z realizacją zamówień ? Co oznacza "jesień" - wrzesień czy listopad ?
P.
Moje Róże czyli nowe hobby.
- Annes 77

Witaj Pivi zamówienia można przesyłać do końca sierpnia,także jest jeszcze trochę czasu,żeby przemyśleć i powybierać:)
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może pomogę - w zeszłym roku realizowałam trochę zamówień do różnych szkółek. Jak to wygląda - generalnie najlepiej zamówienia wysyłać do połowy sierpnia, potem zamawiać bo dostaje się rachunek i trzeba go szybko opłacić - niektóre szkółki dają termin 2 tygodniowy. Realizacja następuje w kolejności zgłoszeń - dość szybko i od początku października - nie znam szkółki gdzie zaczynają wysyłać w połowie września. Przeważnie jest to termin od 15 października do listopada, a wysyłają tylko kurierem.
Podziękował !Deirde pisze:Może pomogę - w zeszłym roku realizowałam trochę zamówień do różnych szkółek. Jak to wygląda - generalnie najlepiej zamówienia wysyłać do połowy sierpnia, potem zamawiać bo dostaje się rachunek i trzeba go szybko opłacić - niektóre szkółki dają termin 2 tygodniowy. Realizacja następuje w kolejności zgłoszeń - dość szybko i od początku października - nie znam szkółki gdzie zaczynają wysyłać w połowie września. Przeważnie jest to termin od 15 października do listopada, a wysyłają tylko kurierem.
Wpierw chciałem poczekać i zrobić to pragmatycznie (analiza etc.).. ale w końcu jak to zwykle bywa przejrzałem co tam mają i klikałem we wszystko co mi się podoba jak dziecko w sklepie ze słodyczami.
Ostatecznie zamówiłem w sumie 22 szt... w tym poszukiwaną Francoise Juranville i teraz pytanie...
Mam pomysł by jak przyjdą te róże zamiast do gruntu posadzić w pojemnikach - 3-5l i przez zimę już "pędzić" - niech rosną.
Mam pokój w zasadzie nie używany gdzie mogę ustawić stałą temperaturę 15-20 st C z dużym oknem.
Na wiosnę zaś wsadzić je w ziemię czy też donice w których będą ostatecznie rosnąć w ogrodzie/na tarasie.
Pytanie - czy takie wydłużenie okresu wegetacji nie odbije się negatywnie ?
Chcę zyskać parę cm na krzaczkach i uchronić przed pierwszą zimą.
Co o tym sądzicie ?
P.
Moje Róże czyli nowe hobby.
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przykro mi ale tu nie pomogę - zwykle róże sadziłam jesienią już w miejsca docelowe lub je zadołowałam i sadziłam wiosną. Nie wiem jak sobie poradzą z przedłużeniem wegetacji.
- Annes 77

Ja osobiście uważam,że róże najlepiej sadzić na jesień albo wiosną wprost do gruntu.Jesteś bardzo niecierpliwy Pivi 
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Nie jestem biologiem ,ale wydaje mi się, że to roślina, która ma "zapisaną" zimę w swojej naturze.
Zimowa hibernacja to część jej normalnego cyklu rozwojowego.
Co się stanie, jeśli ją się tego pozbawi?
Zimowa hibernacja to część jej normalnego cyklu rozwojowego.
Co się stanie, jeśli ją się tego pozbawi?
- tralaluszy

- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Aniu, ślicznie róże kwitną. Nie wiem sama, którą wybrać jaką tę naj-naj. Niektóre mam też i u siebie, fajnie móc porównać co u kogo, jak i kiedy ;)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!