"Moje oczko w głowie"
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: "Moje oczko w głowie"
Jagusiu
Oglądaj ile chcesz, jesienią będą ładniejsze jak się przbarwią ,ale i teraz są ładne
.Ja posadziłam ich jako pierwsze roslinki na działce i już tak wyrosły ,troche ich przytnę i będą .Pozdrawiam i zapraszam ponownie cieszyć oczy 
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny i kolorowy masz ogród i taka różnorodność roślin.Ostróżki już Ci kwitną?.Moje jeszcze w lesie 
- TerDob

Haniu
Taki miszmasz ( trzeba by trochę uporządkować ) Mam nadzieję że pomału wszystko zrobię jak będzie zdrowie ,bo u mnie trzeba siły żeby coś przesadzić - dołki kilofem kopać .Moje roslinki też podrosną ,to będzie inaczej wyglądać , na razie wszystko młódż.
Ostróżki dopiero zaczynają , te większe kępy jeszcze nie kwitną jeszcze im daleko do kwitnięcia .
Ostróżki dopiero zaczynają , te większe kępy jeszcze nie kwitną jeszcze im daleko do kwitnięcia .
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Dokładnie tak
wiciokrzew -ale jaka odmiana to nie wiem. A czy mocno pachnie? Takie podłużne listki to ma
Lonicera henryi (Wiciokrzew Henry'ego) ale czy to jest to , na tyle to ja się nie znam na wiciokrzewach
sama mam nn 
Lonicera henryi (Wiciokrzew Henry'ego) ale czy to jest to , na tyle to ja się nie znam na wiciokrzewach
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- TerDob

Dzidziu
Witam
Zarówno ta biała jak i amarandowa to firletki ,tylko takie zmarnowane bo strasznie sucho i nawet podlewanie nie pomaga .Miłego dnia życzę
Jagusiu Miło mi że zaglądasz do mnie
Ten drugi wiciokrzew to na pewno pachnie bardzo mocno ,a ten pierwszy to muszę zobaczyć - zaraz jadę na działkę , zdam relacje jak wrócę .Pozdrawiam 
Jagusiu Miło mi że zaglądasz do mnie
- TerDob

- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Tereniu a co chcesz przerabiać? tak masz ładnie w ogrodzie.
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Tereniu te Wiciokrzewy masz urocze. Choruje na takie coś 
- TerDob

Halinko miałam przerabiać tą rabatkę .Po zimie nie został ani jeden tulipan wszystko nornice zjadły ,były tam dwa judaszowce które myślałam że przemarzły a one nie tylko odbiły ale jeden nawet zakwitł , mam tam dwa hibiskusy i jeden zmarzł ale widzę że od korzenia odbija i teraz muszę się zastanowić co zrobić - wsadziłam już tam w wiadrach lilie .

Mam jeszcze dużo do zmiany ale sił brakuje ,bo tu same kamienie ,ale powolutku zrobię .
Pozdrawiam
Helen jak lubisz się bawić w ukorzenianie to przywiozę badylki a jak nie to Ci ukorzenię i innym razem dostarczę . Myślę że to będzie początek naszych spotkań .

Mam jeszcze dużo do zmiany ale sił brakuje ,bo tu same kamienie ,ale powolutku zrobię .
Pozdrawiam
Helen jak lubisz się bawić w ukorzenianie to przywiozę badylki a jak nie to Ci ukorzenię i innym razem dostarczę . Myślę że to będzie początek naszych spotkań .
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Tereniu po co przerabiać coś co jest piękne
po prostu na jesień dosadź tulipany
po prostu na jesień dosadź tulipany
- TerDob

Dzidziu Witam
Cieszę zię że Ci się podoba , rzeczywiscie muszę się zastanowić ,bo Judaszowce odbiły nawet jeden zakwitł ,hibiskus się zbiera ,powoli ale jadnak . Wsadziłam też kilka róż angelskich - może to wystarczy .Tulipany na pewno dosadzę tylko w doniczkach .
Pozdrawiam
Pozdrawiam