Gratulacje dla kurki za piękne czekoladowo-mleczne jajko
Ankowo cz.3
- gosia22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ankowo cz.3
Aniu, ależ grad u ciebie padał
U nas nie padało od bardzo dawna, susza jest jak nie wiem co . Podobno od czwartku maja przyjść burze, zobaczymy .
;Byle tak dalej 
- ankha

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak sobie myślę, że kształt jajka jest idealny - i co za różnorodność kolorów

A ja widzę trzy jajkaZielona_Ania pisze:A teraz wyczekiwana premiera, moja kurka marans, zniosła swoje pierwsze jajko!
Aniu, dobrze, że większych strat grad nie poczynił...Chociaż na widok podziurawionej sałaty pewnie serce by mi nie załkało tak, jak na widok zmasakrowanych host u Romka, ale tu o zmarnowany trud ogrodniczy też chodzi...No to dobrze, że straty do przeżycia
Co czytam? Twoje ulubione czosnki to czosnki ozdobne?
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, ja już nie wiem co gorsze -takie deszcze czy susza. Chciałoby się czegoś umiarkowanego. Zważyłam jajka, dzisiejsze i wczorajsze - mają równo po 56g, raczej są niewielkie. A po takiej dużej kurce można by się spodziewać czegoś więcej. Kolor faktycznie mlecznej czekolady
Przy białym jajku leghorna wyglądają bardzo elegancko.
Aniu mogę powiedzieć że moja kurza pasja trwa dopiero rok, a już osiągnęłam mój cel, czyli wielkanocne jajka
Grażynko, pięknie zakwitła i wcześnie! Bardzo się cieszę
Pomidorki od Ciebie dobrze sobie radzą, tylko ostatni grad troszkę je przygniótł.
Martuś, ano wiem że mogło być gorzej. Moje skromne hostki rosną w miarę osłonięte, zwłaszcza te pod sosną mają dobry parasol z gęstych gałęzi. Czosnki ozdobne też można jeść
więc się aż tak nie dziw
Czosnek ze zdjęcia to i bulwki i liście i kwiaty - ale pocieszę Cię że mi szkoda zrywać.
Dzisiaj było plewienie i sadzenie kukurydzy. Posadziłam też dwie okry które dostałam od koleżanki i mam nadzieję że mi zakwitną i zaowocują. Wczoraj do gruntu trafiły ogórki i cukinie, powoli zbliża się finisz wysadzania w warzywniku. Jeszcze dynie - uuu, miejsca już nie ma.
Z dzisiejszych obserwacji:
Rozkwitły moje kochane
Rutewka ze złocieniem - rutewkę sadziłam, złocień od matki natury w tym miejscu, a tak mi się to podoba
Lubię takie chwasty.

Wydarzeniem wieczoru było pojawienie się chmury mammatus

A jeszcze na dobranoc portret kurki Pupul - to ona znosi mi czekoladowe jajka

Aniu mogę powiedzieć że moja kurza pasja trwa dopiero rok, a już osiągnęłam mój cel, czyli wielkanocne jajka
Grażynko, pięknie zakwitła i wcześnie! Bardzo się cieszę
Martuś, ano wiem że mogło być gorzej. Moje skromne hostki rosną w miarę osłonięte, zwłaszcza te pod sosną mają dobry parasol z gęstych gałęzi. Czosnki ozdobne też można jeść
Dzisiaj było plewienie i sadzenie kukurydzy. Posadziłam też dwie okry które dostałam od koleżanki i mam nadzieję że mi zakwitną i zaowocują. Wczoraj do gruntu trafiły ogórki i cukinie, powoli zbliża się finisz wysadzania w warzywniku. Jeszcze dynie - uuu, miejsca już nie ma.
Z dzisiejszych obserwacji:
Rozkwitły moje kochane
Rutewka ze złocieniem - rutewkę sadziłam, złocień od matki natury w tym miejscu, a tak mi się to podoba

Wydarzeniem wieczoru było pojawienie się chmury mammatus

A jeszcze na dobranoc portret kurki Pupul - to ona znosi mi czekoladowe jajka

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, a ja do Ciebie z pytaniem przychodzę.
Czy można uprawiać paprykę nie pod folią, czyli pod gołym niebem?
Czy można uprawiać paprykę nie pod folią, czyli pod gołym niebem?
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
odpowiem ja, bo paprykę sadzę corocznie i pięknie dojrzewa, Aniu nie wiem teraz co podziwiać, kurki, jajka czy kwiatki 
- Zielona_Ania

Gosiu, niektóre papryki nadają się tylko pod osłony, tak że dużo zależy od odmiany. Jeśli lato jest ciepłe to odmiany gruntowe pięknie plonują.
Lawendo, dziękuję, już widzę takie zdjęcie: kurka znosząca jajko pod kwiatkami
Lawendo, dziękuję, już widzę takie zdjęcie: kurka znosząca jajko pod kwiatkami
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu "wymionowa" chmura
chciałabym taką sfocić, jednak, jak pomyślę, że zwiastuje groźne i gwałtowne burze, to mam uczucia mieszne. Mam nadzieję, że jednak minęła Was bokiem.
Fotka pierwyj sort
(dla młodszego pokolenia, które z jez.rosyjskim na bakier
first class
).
Fotka pierwyj sort
- Zielona_Ania

Pamelko, nie było nic z tej chmury, ani kropelki, za to widok piękny.
A można zamówić u tej kurki jajka w innych kolorach?
Chmura niesamowita! Tyle ostatnio gwałtownych zjawisk w przyrodzie, że i pięknie i strasznie
Chmura niesamowita! Tyle ostatnio gwałtownych zjawisk w przyrodzie, że i pięknie i strasznie
- Zielona_Ania

Pawle, niestety kurki nie działają w ten sposób
Dzisiaj chciałam kupić sobie odrobinę rozsady kalarepki, bo moja padła. Jakież było moje zdziwienie, kiedy do 15 sztuk kalarepki, 10 cynii i 10 sałat dostałam kolejne 5 kalarepek gratis, do tego wczesne kapusty, kapustę ozdobną i tytoń ozdobny. Ale promocja
Dzisiaj chciałam kupić sobie odrobinę rozsady kalarepki, bo moja padła. Jakież było moje zdziwienie, kiedy do 15 sztuk kalarepki, 10 cynii i 10 sałat dostałam kolejne 5 kalarepek gratis, do tego wczesne kapusty, kapustę ozdobną i tytoń ozdobny. Ale promocja
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dziękuję za odpowiedź
Nie mam pojęcia jaka to papryka.
Zakupy faktycznie udane.
Nie mam pojęcia jaka to papryka.
Zakupy faktycznie udane.
- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Chmura ...zjawiskowa,kura ...bajeczna a w ogóle to wiesz ,zaczynam urabiać miejsce na kurnik .Na razie M powiedział ,że musi pomyśleć więc już ziarenko zasiane zostało 
-
x-d-a
Aniu, a gdzie to tak rozdają sadzonki warzyw?
Przydałoby mi się kilka sadzonek sałaty, bo co posadzę kilka w moim warzywniku, to ślimaki natychmiast mi je wp...., o, pardon - zżerają
Rzadko używam brzydkich słów, ale moja heroiczna walka ze ślimakami zaczyna mnie nieco denerwować - zbieram je codziennie i ...wynoszę, bo jakoś nie lubię zabijać, nawet ślimaków.