Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Post »

artam - Marta może masz mniejsze taczki? tych trzech już miałam dosyć, ale na pocieszenie trzeba dodać że chyba dobra jest ziemia skoro tak wszystko :;230 rośnie
Tajka trzeba sadzić do oporu aż będzie rosło, daj im szansę jeszcze raz i postrasz to podobno pomaga :lol:
Margo też czekam na róże :tan już teraz niektóre mają ładne pączki i myślę że w tym tygodniu będą pierwsze kwiaty, dzisiaj opryskałam bo widzę dziurki na liściach i jakieś małe zielone liszki
Andrzeju za wspólną podróż to ja Ci dziękuję, bo leciałabym na piechotę ;:65 Spotkanie było super i widzę że towarzystwo dopiero się rozkręca. Tak daleko musieliśmy jechać żeby się spotkać, którędy wy chodzicie?
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No właśnie Uleczko, daleko od Lublina mieszkasz??
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pamelka pisze:Ula ja też dziękuję ;:196 może następnym razem ;:224
obiecanki cacanki, Jola a co mi obiecujesz?
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

No i to lubię ponarzekałam że mało fotek i proszę są piękne :;230 :;230
caterina
200p
200p
Od: 11 cze 2009, o 18:12

Post »

Piękna piwonia :D
Forumowiczka Kasia...;)
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ulakonie ja mieszkam w Lublinie, a działkę mam koło Lublina :(

santia :wit to jest piwonia drzewiasta, wcale nie jest wymagająca, nie trzeba jej nawozić bo tego nie lubi, ani jej nie podlewam - nigdy, ja swojej nigdy nie okrywałam przed mrozem, ale można okryć od śniegu albo strzepywać jeśli mieszka się w ogrodzie, połamała mi się od śniegu w ubiegłym roku co wyszło jej na dobre bo ładnie się rozrosła na boki. Polecam do półcienia bo w pełnym słońcu szybko przekwita

Zuziu to piwonia drzewiasta, one wcześniej kwitną, a jeśli zakwitła ci biała majowa kupiona w ubiegłym roku to masz szczęśćie ;:224 ja kupiłam jakieś piwonie 3 lata temu i dopiero jedna zakwitła jakimś mikroskopijnym kwiatkiem

moniczek, igiełka78, Anatol - witam, cieszę się że Wam się podoba biała, trochę łaskawszym okiem na nią popatrzę

Geniu - wszyscy chwalą białą, a różowa? będzie jej smutno tak się postarała w tym roku. Warto kupić, szykuj miejsce. Cieszę się również że Cię poznałam, bo Twój ogród odwiedzałam już dawno. A jak Małżonek? nie skarżył się że musiał stać przy grillu? Dobrze mu to wychodzi, będziecie u Tadeusza?
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ula, a ja myśle, że większość właśnie tę drugą piwonkę chwali, a nie doczytawszy Twojego opisu powstaje wrażenie, że to jedna w dwóch ujęciach :;230
Ja wybieram rożowiutką ;:108
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Przepiękne, niezwykłe PIWONIE !
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

witaj,
dziękuję za wyczerpującą odpowiedż. Wyczerpałaś nie tylko to nad czym się zastanawiałam, ale dużo więcej. Wielkie dzięki!!!
Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocy :)
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

lawenda pisze:ulakonie ja mieszkam w Lublinie, a działkę mam koło Lublina :(

?
Oj to faktycznie ogrodu na miejscu nie masz. No ja się wybieram 12go.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

lawenda pisze:Geniu - wszyscy chwalą białą, a różowa? będzie jej smutno tak się postarała w tym roku. Warto kupić, szykuj miejsce. Cieszę się również że Cię poznałam, bo Twój ogród odwiedzałam już dawno. A jak Małżonek? nie skarżył się że musiał stać przy grillu? Dobrze mu to wychodzi, będziecie u Tadeusza?
Ulu chwalę białą bo nie mam , a różową mam choć w tym roku po raz pierwszy zmarzła i nie zakwitnie .
Kiedyś pisałam ,że bardzo chciałam mieć żółtą i kupowałam , ale zawsze okazywała sie różowa do dziś :;230 mam na różową alergię .
Zostawiłam sobie tylko jedną ale wcale jej nie lubię , a na kwitki żółtej i pomarańczowej czekam z niecierpliwością jedna ma 1 pąk a druga 2 , mam nadzieję że ta pomarańczowa będzie pomarańczowa a nie różowa bo jeszcze nie kwitła, zawsze pąki jej zmarzną .

Mój M nie narzeka , najgorzej jak ma cały czas słuchać rozmów o roślinkach :;230 a przy ognisku miał zajęcie i z przyjemnością wyręczył Janusza .

Do Tadeusza raczej nie pojedziemy , nadal nie doszłam jeszcze do siebie po tej podróży , ale za rok też będą spotkania więc na pewno z raz się wybiorę .

Genia

Genia
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

:wit
Piękności pokazałaś ;:138 ;:138 ;:138
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Ula biała piwonia jest cudna, ta delikatnie różowa jest chyba rzeczywiście taka jak moja.
Ty rzeczywiście nie okrywasz swoich na zimę bo moje to są tak obłożone stroiszem że przypominają kupki gałęzi.
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Piwonią się zachwyciłam i jedną i drugą,piękne okazy... ;:138 ile lat mają :?:
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj znowu koszę, potem rozsadzę miętę meksykańską którą wysiałam, czy można jej używać do celów spożywczych?

Gosiu zaraz wkleję następne, miło mi że chcesz oglądać ;:196 coś tam zakwitło więc pokażę

Caterina witaj, i mnie urzekła moja piwonia, cieszy mnie że jest taka ładna po całkowitym połamaniu bo to oznacza że można je ciąć bez obawy jeśli wyrosną zbyt wąskie - ta miała trzy długie pędy a teraz wygląda jak należy

pamelka - chyba masz rację że nikt nie czyta, ale się nie dziwię skoro tyle się teraz dzieje w ogrodach. ;:65 każdy chce zobaczyć jak najwięcej zdjęć ;:65

Ewelino nie będę skromna :) też je podziwiam i wszystko inne zeszło na drugi plan. Właściwie to żadna moja zasługa, ja tylko posadziłam, to był dobry zakup, chociaż kolor miał być inny

santia jeśli będziesz kupowała to szukaj kwitnącej, albo z pewnego źródła żeby uniknąć rozczarowań

no to jeszcze piwonia

Obrazek

kielichowiec ładnie kwitnie i dosyć długo, ale z zapachem już gorzej

Obrazek

i takie tam

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”