Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Aniu te ostatnie to Mahogany i Berry Smothie.

Celinko4 ?, 7 Giergia Peach, 9 Mahogany, 10 Berry Smothie. Cieszę się, ze podoba Ci się skalniaczek ;:196 Jeszcze troszkę i wiosenne kwiatuszki przekwitną i będą go zdobiły kolorem tylko żurawki ...

Tajeczko dziękuję, strasznie miła jesteś . Żurawek faktycznie już troszkę się nazbierało, teraz czekam jeszcze na jesienne zamówienie od Igi, mam nadzieję, ze na dniach dostanę :D
Lewizja kwitnie mi dopiero jedna, pozostałe jakoś się spóźniają , ale myślę, że jak pogoda dopisze to i one pokażą swoje kwiatuszki :D

Dorotko już piszę PW ;:196 Trzymam kciuki, żeby nasionka wykiełkowały :roll: :lol:

Wiolu faktycznie te jaśniutkie żurawki lepiej się czują w cieniu, ale wszystkie w gorących barwach kochają słoneczko :D

Marylu ja te obawiające sie słoneczka mam w cieniu, a wszystkie w odcieniach czerwieni na słoneczku, niesamowicie tam się wybarwiają :D

Aguś , faktycznie kolorek ma żarówiasty, ja też takie najbardziej lubię. Wspaniale ożywiają zielone, mało kolorowe zakątki :D
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj piękne te żuawki chyba tzreba by bym i ja coś zamówiła :;230
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, u mnie też różowe rosną koło żółtych i wcale mi to nie przeszkadza :lol: Zresztą podobają mi się wszystkie niemal zestawienia, tylko pomarańczowego koło różu jakoś nie trawię :roll:
Może u Ciebie to nie razi, bo kuklik jest troszkę oddalony od tych różów? ... A ja i tak nie wiem, gdzie posadzić pomarańczowe kosmosy ;:145

Chyba nie wszystkie czerwone żurawki znoszą słońce ... Mam taką czerwonawą, która miała stale poparzone liście, jak rosła w słońcu.
A Marmelade może? Chyba ją mam, ale boję się ją na słońce wystawić, bo jedną piękną żurawkę w ten sposób zabiłam :(
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula żurawki zawsze można przenieść na stałą działeczkę :wink: :lol

Izuś Moja marmoladka rośnie na samym szczycie skalniaka, na słonecznej ,,patelni,, i ma sie wspaniale, mam z niej już 3 krzaczki 8-) tak wyglądała dziś :D

Obrazek
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Agniesiu wiem haha na razie mam jedną czerwoną aa i jedną jakąś drżącą czy cos takiego:) z wczoraj.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Z żółtymi też mam problem. Jedna padła na wiosnę , teraz druga ma plamy na liściach. Przeniosłem w cień i dalej ma. Marmoladka i parę fioletowych rośnie w słońcu i ma się wyśmienicie. Lepiej niż jak rosły w cieniu i ładniejsze kolorki.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

No właśnie....moje żurawki rosną w cieniu i niby są ładne ale jednak czegoś im brakuje :roll:
Chyba jednak nie ma to jak słoneczko :)
Agnieszko, idąc za Twoim przykładem chyba przesadzę moją marmoladę w bardziej świetliste miejsce.
A swoją drogą, to zebrałaś piękną kolekcję żurawek :uszy
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

No dobra, to posadzę Marmelade w słońcu - na Twoją odpowiedzialność! ;) :lol:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu jest co podziwiać na twoim skalniaku, wiele pięknych kwiatów, jest niezwykle kolorowo. Na żurawki nie zwracałam specjalnej uwagi ale gdy zobaczyłam twoją kolekcję to zmieniłam zdanie, one są urocze.
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22

Post »

Śliczne żurawki (na forum nabawiłam się nowej choroby)ja też już mam kilkanaście odmian, Posadzone miesiąc temu, ale już niektóre są bardzo ładne. Ile mają twoje kępki??
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

:shock: cudeńka .............a zamawiasz w jakimś sprawdzonym miejscu te żurawkowe smakołyki?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Cuuuuuudne żurawki ;:138
Jak się zwie ta z fotki 5 :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś piękny skalniaczek ale to już pisałam :;230 podobają mnie się Twoje iryski :wink: i wiesz ja nie jestem osobą wymagająca ale...na cały rok chciała bym zatrzymać kwitnienie i zapach bzów oraz kwitnienie floksów szydlastych ;:224 pomarzyć można
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulcia wszystko pomalutku i tak ogrom pracy zrobiłaś na działkach.....ja jeszcze niedawno też miałam tylko 2 :D

Tadku zgadzam sie, większość tych ciemniejszych żurawek dużo ładniej wybarwia się na słońcu niż w cieniu. Ja muszę przesadzić swoją Giergia Peach , ponieważ rośnie na rabacie z cieniolubnymi i jest słabiutko wybarwiona. Moje w odcieniach żółci też są marniejsze po zimnie niż ciemne, ale pomalutku nabierają masy.

Basiu myślę, że marmoladce będzie naprawdę lepiej na słoneczku, ja jestem nią zachwycona :D

Izuś spróbuj przesadzić 8-) przyjmuję odpowiedzialność :wink: :lol:

Irenko bardzo dziękuję Ci za miłe słowa, ja wcześniej też nie zwracałam większej uwagi na żurawki....do czasu aż kupiłam kilka i zobaczyłam jak wspaniale zdobia zakątki gdzie mało jest barw. U mnie najwięcej kwiatów kwitnie wiosna. lato jest takie bardziej zielone i żurawki wspaniale się wtedy sprawdzają :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Aguś , ale masz piekne , zadbane , wypasione żurawki ;:108 . A ' Marmelade ' i w formie liści i kolorze cudowna . Muszę sobie taką załatwić , będzie piękny akcent na rabacie . Nawet wiem , gdzie będzie jej miejsce docelowe :tan .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”