Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- alana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobry pomysł z tym pędzeniem liliowców, że tez nie wpadłam na to w ubiegłym roku, kiedy kupiłam trzy odmiany
a tak tylko jeden mi zakwitł i to nędznie 
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ponieważ już ruszają prace w ogrodzie i zaczynamy już wysiewanie nasion,mam tu coś dla was.
Może się wam to przyda.

Legenda do kalendarza biodynamicznego
Według ekologicznego kalendarza księżycowego dni oznaczone łopatką, będą najlepsze do wykonywania prac pielęgnacyjnych w ogrodach, zabezpieczania drzew przed gryzoniami, okrywania roślin jedliną, słomą, zabezpieczania korzeni drzew i krzewów śniegiem, również słomiastym nawozem, gdy wystąpią bardzo silne mrozy.
Duże rysunki liści i owocu wskazują iż mamy przed sobą dobry czas do siewów, sadzenia, zbiorów wykonywania przetworów.
W dniach oznaczonych rysunkami słoików i nasion warto zbierać i przetwarzać przemrożone owoce leśne. Owoce zawierają w sobie dużo cukrów więc przetwory m.in. wina i nalewki mają bardzo dobry smak.
Duże rysunki owocu i korzenia wskazują iż mamy przed sobą czas do sadzenia roślin plonujących nad ziemią o jadalnych owocach.
http://ww6.tvp.pl/4915,20080123643986.strona
Może się wam to przyda.

Legenda do kalendarza biodynamicznego
Według ekologicznego kalendarza księżycowego dni oznaczone łopatką, będą najlepsze do wykonywania prac pielęgnacyjnych w ogrodach, zabezpieczania drzew przed gryzoniami, okrywania roślin jedliną, słomą, zabezpieczania korzeni drzew i krzewów śniegiem, również słomiastym nawozem, gdy wystąpią bardzo silne mrozy.
Duże rysunki liści i owocu wskazują iż mamy przed sobą dobry czas do siewów, sadzenia, zbiorów wykonywania przetworów.
W dniach oznaczonych rysunkami słoików i nasion warto zbierać i przetwarzać przemrożone owoce leśne. Owoce zawierają w sobie dużo cukrów więc przetwory m.in. wina i nalewki mają bardzo dobry smak.
Duże rysunki owocu i korzenia wskazują iż mamy przed sobą czas do sadzenia roślin plonujących nad ziemią o jadalnych owocach.
http://ww6.tvp.pl/4915,20080123643986.strona
Pozdrawiam Magda 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Magda super ,że dałaś ten kalendarz w poniedziałek sieję resztę kwiatów. Mam prośbę w marcu też umieść, abyśmy wiedzieli kiedy księżyc ma na nas i roślinki dobry wpływ
Czyżbyś kupiła ten reklamowany dzisiaj kalendarz. aha ja też oglądałam kiedyś ten program z prezentacją ŁOPATY, może to i pomaga, ale trzebaby stać i walić dzień i noc. 
Czyżbyś kupiła ten reklamowany dzisiaj kalendarz. aha ja też oglądałam kiedyś ten program z prezentacją ŁOPATY, może to i pomaga, ale trzebaby stać i walić dzień i noc. - korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Ja u siebie też mam kreta można powiedzieć ,że jest ze mną zaprzyjażniony i często się bawi. Ja mu rozwalam kopczyk, to on przy mnie kopie 0,5m dalej . Rozwalę kopiec odchodzę ,a on w tym samym miejscu kopie. Mój cierpi na bezsenność kopie dzień i noc. Zawsze tłumaczę sobie, że to pozytywne bydle, ponieważ zjada szkodniki.