Leśny ogród Moni68 cz.9
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.9
MONISIU piękny festiwal zaczynają juz Rh i azalie no a tulipanki kończą swój rozkwit . Zdróweczka kochanie i tylko samych słonecznych dni
. Wycieczki krajoznawcze to najlepsze spędzanie wolnego czasu i poznawanie pieknych zakątków

Łańcut zwiedzałam kilka razy i zawsze mi się podobał. A jak Wam się podobał Sandomierz, gdzie byliście?
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Moniu, ja też Ci życzę jak najlepiej. 

- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Spóźnione, ale najserdeczniejsze zyczenia Moniko
Tak, tak .. "cudze chwalicie, swego nie znacie.Sami nie wiecie co posiadacie ..." Mam rodzinę właśnie w tamtych rejonach (Gorlice. Kobylanka) ale bywałam tam jako dziecko i pamietam tylko wypad na Magurę. Zrobił na mnie ogromne wrażenie, bo stary tamtejszy turysta zaprowadził mnie na polankę pełną leśnych poziomek a na wielkim skupisku kamieni pokazał wygrzewające się w słońcu węże. Dla miejskiego dziecka - widok szokujący, ale także zachwycający. Oj piękne jest Podkarpacie
Widzę, że i pogoda była przychylna

Tak, tak .. "cudze chwalicie, swego nie znacie.Sami nie wiecie co posiadacie ..." Mam rodzinę właśnie w tamtych rejonach (Gorlice. Kobylanka) ale bywałam tam jako dziecko i pamietam tylko wypad na Magurę. Zrobił na mnie ogromne wrażenie, bo stary tamtejszy turysta zaprowadził mnie na polankę pełną leśnych poziomek a na wielkim skupisku kamieni pokazał wygrzewające się w słońcu węże. Dla miejskiego dziecka - widok szokujący, ale także zachwycający. Oj piękne jest Podkarpacie

Widzę, że i pogoda była przychylna

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani, witam Was serdecznie
Halinko, Elu, Alu, Janeczko, Dorotko, Jadziu, Asiu, Mario Tereso, Adrianno, Pesteczko i Olu - bardzo dziękuję za życzenia
Miałam szczerą chęć zajrzeć wieczorem na forum, ale zjawili się niespodziewani goście- imprezę imieninową urządzam dopiero 14 maja. Wyszli późno, więc położyłam się spać. Zapowiadanego przymrozka nie było, niemniej poprzedniej nocy jakaś fala zimna musiała przejść, bo aspera ma kilka zważonych liści. Współczuję jednak wszystkim dotkniętym atakiem zimy- reportaże w tv robiły makabryczne wrażenie.
U mnie zimno i siąpi, rano więc nawiozłam prawie wszystkie hosty- te, które ledwo pokazały kły, czekają na swoją kolej. Ostatnie dni nie sprzyjały rozwojowi roślin- baaaardzo powoli rozkwitają rh, duża magnolia do tej pory nie rozwinęła pąków. Cóż... zapowiadają ocieplenie, nie pozostaje nic innego, jak cierpliwie czekać
Wczorajsze zdjęcia.

Miłego dnia

Halinko, Elu, Alu, Janeczko, Dorotko, Jadziu, Asiu, Mario Tereso, Adrianno, Pesteczko i Olu - bardzo dziękuję za życzenia

Miałam szczerą chęć zajrzeć wieczorem na forum, ale zjawili się niespodziewani goście- imprezę imieninową urządzam dopiero 14 maja. Wyszli późno, więc położyłam się spać. Zapowiadanego przymrozka nie było, niemniej poprzedniej nocy jakaś fala zimna musiała przejść, bo aspera ma kilka zważonych liści. Współczuję jednak wszystkim dotkniętym atakiem zimy- reportaże w tv robiły makabryczne wrażenie.
U mnie zimno i siąpi, rano więc nawiozłam prawie wszystkie hosty- te, które ledwo pokazały kły, czekają na swoją kolej. Ostatnie dni nie sprzyjały rozwojowi roślin- baaaardzo powoli rozkwitają rh, duża magnolia do tej pory nie rozwinęła pąków. Cóż... zapowiadają ocieplenie, nie pozostaje nic innego, jak cierpliwie czekać

Wczorajsze zdjęcia.

Miłego dnia

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dołączam do życzeń i podziwiam twój ogród o tej porze roku. 

-
Wandziu, bardzo dziękuję 

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ale ślicznie już w twoim lesie i cieplej niż na moim wygwizdowie dlatego masz małe straty ,, obeszłam cały ogród ,zmarzłam porządnie choć ubrana byłam niemal po zimowemu ale na razie nie widać strat ,kilka lilii jest pochylonych ,może się wyprostują jak będzie cieplej oraz złapało końcówki tawułek , dobrze że jeszcze pąków nie mają to zakwitną ..A tak naprawę jakie są straty okaże się za kilka tygodni ..
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Moniko, piękna duża kępa zawilców greckich u Ciebie
Cudowny widok. Też dochodzę do wniosku, że lubią sucho, bo w końcu u mnie zaczęły się rozrastać tam, gdzie miodunki czy brunery nie bardzo sobie radziły.
Palczycha zamierza zakwitnąć więc jestem w szoku

Palczycha zamierza zakwitnąć więc jestem w szoku

- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Moniko ależ cudownie u Ciebie. Piękne kwitnienia.
-
Janeczko, las jednak trochę chroni, jest zacisznie, więc przymrozki muszą być duże, żeby dokonać spustoszenia. Mam jednak nadzieję, że Twoje rośliny nie ucierpią.
Jacku, dziękuję
Cieszę się, że palczycha zakwitnie!! Może ten kwiat nie jest specjalnie atrakcyjny, ale liście są dużą ozdobą.
Asiu, dziękuję za miłe słowa

Jacku, dziękuję

Asiu, dziękuję za miłe słowa

- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Moniś ślicznie i kolorowo u ciebie
u mnie zmarzły wszystkie paprocie, hosta i lilie te bardziej wrażliwe
mam nadzieję że już nie będzie takich mrozów 

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam