Ogród u stóp klasztoru

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród u stóp klasztoru

Post »

Alinko, te kwiaty na pierwszym zdjęciu to wrzośce ? :wink: .Dzisiaj w castor miałam w ręku ( kolor różowy ) z zamiarem kupna , ale nie kupiłam bo nie wiedziałam co to jest(cena 25 zł), ale cudo. Chyba jutro pójdę i kupię. Dzisiaj wydałam dużo forsy. Kupiłam 2 katalpy,dużo roślin balkonowych wrzośce, takie zwykłe itp:D
Pozdrawiam
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alinko widzę ,że rozmnażasz patyki obcięte wiosną,ja swoje patyki hortensji Limelight włożyłam do wody i zaczęły puszczać korzonki i listki ,tak jak Twoje :D
Twoja wiosna już w pełni kwiatowa...U mnie ciemierniki wypuściły same listki...mój kwitnie co drugi rok... :?
Może do Boltoni dołożyć już wyrośniętą Kocimiętkę,która już zaczyna kwitnąć...? :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alinko-zasadziłam,podlałam,w trawce niedźwiedzia stopa zaplątały się miłe wtręty na skalniak,fiołek rogaty wśród fiołków,czy on jest biały?
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

witam świątecznie miłych gości .oj była dzisiaj u nas niespodzianka .....grad przez 10 minut , ale tak silny że po magnolii zostało wspomnienie.

LIDKAbardzo dziękuje za pochwały . nie jestem pewna tylko czy zasłużone ,bo tych pięknych ogrodów akurat tu na forum nie brakuje.co do iglaczków . to powiem tak . znam tylko nazwy gatunkowe ale kwestia czy karłowy czy nie to już sprawa odmiany , a tu nie jestem specem .ale masz co nie co w wątku iglaki -fotki różne -MIREKL. a tez dobrze opisuje iglaczk RM27- w wątku OGRÓD GRAŻYNY I ROMKA.podają nazwy i są fotki.

KOGRA tak Grażynko bardzo intensywnie pracuje w ogrodzie. zwłaszcza ze nie chce nic zostawiać na czerwiec , bo czeka mnie operacja. dzisiaj wyszłam na chwile do ogrodu , to znowu pogonił mnie grad. no dosłownie cykanie fotek nie jest mi dane w tym roku. obiecuje że się poprawię w czerwcu

HELENmam nadzieję ze nie kupiłaś tego wrzośca za 25 zt. w szkółkach są po 4zt. toż to czyste zdzierstwo. ja nie kupuje roślin w cast. , ani w OBI. są mocno po zawyżane ceny a okazy- lebiody

ALIONUSZKAwłaśnie wysadziłam patyki do ogrodu ,bo dostałam ultimatum , że parapety maja być wolne na święta od tych badyli.a ciemiernik - no cóż rośnie jak go Pan Bóg stworzył . wiesz jak to jest z roślinami . to na co dmuchamy i chuchamy to czasem ledwo zipie , a to co zostawiamy na pastwę losu -buja jak na drożdżach
jeszcze raz dziękuje za roślinki . maja się już dobrze.
EWkaEsoby tylko wszystko się przyjęło , ale dzisiaj i wczoraj wszystko ładnie podlane przez deszczyk
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Ciemiernik ma piękne czyste kwiaty :)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Alinko-grad-okropieństwo!Szkoda magnolii,one tak pięknie i tak krótko kwitną.Siedmiolatka przyjęła się,prymulka ma nawet nowe kwiaty,a niedźwiedzia stopa na razie nie widać czy tak czy nie,jakby była zieleńsza?ja także podlewałam,no a w niedzielę wielkanocną mieliśmy oberwanie chmury w noc i cały dzień,w poniedziałek tylko po południu,a dziś się znowu zbiera.Wydaje mi się,ze tej wiosny wegetacja jest przyspieszona o jakieś dwa tygodnie,nie odnosisz podobnego wrażenia?
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu ja zaś mam odwrotne wrażenie , że wegetacja jest opóźniona , przynajmniej u mnie .trawa dopiero zaczyna wegetacje, i myślę że przyjmie się bez problemu. niedzielny grad podziurawił mi liście czosnku karatawskiego ale nie przejmuje się tym co ode mnie nie zależne

-- 27 kwi 2011, o 20:35 --

Ewciu ja zaś mam odwrotne wrażenie , że wegetacja jest opóźniona , przynajmniej u mnie .trawa dopiero zaczyna wegetacje, i myślę że przyjmie się bez problemu. niedzielny grad podziurawił mi liście czosnku karatawskiego ale nie przejmuje się tym co ode mnie nie zależne
lidka1102
200p
200p
Od: 22 mar 2009, o 16:08

Post »

Alinko dziękuję za rady! Z niecierpliwością czekam na kolejne fotki z Twojego ogrodu! A pochwały oczywiście, że zasłużone!!
Zapraszam również do mojego (nie tak cudnego :wink: ) ogrodu.
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

Widać Alino, że wiosna u Ciebie w pełni już zawitała. pięknie prezentujesz swoje maleństwa:)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Lubię podglądać te maleństwa.
Przynajmniej u Ciebie się napatrzę. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No moja kochana obijasz się.
Gdzie zdjęcia?
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

Czekamy i czekamy a tu nic....
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo was przepraszam,że tak długo zaniedbywałam swój watek . ale spróbuje to naprawić . na usprawiedliwienie zamieszczam fotki moich dokonań tej wiosny

powstała nowa rabata

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

a właściwie dwie

Obrazek

a w zasadzie trzy

Obrazek

a tak na prawdę cztery

Obrazek

no i poszerzyłam warzywniak

Obrazek

czy moja nieobecność usprawiedliwiona?
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p
Od: 26 sty 2010, o 20:40

Post »

Alinko Usprawiedliwienie przyjęte ,miło ogląda się takie zdjęcia z remontu rabat a właściwie z powiększenia rabat Pięknie kwitnie Ci serduszka a moja przymarzła i dopiero odbija ale juz kwiatów niet ;:223
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewusiu u mnie serduszka w tym roku raz mniejsza jak w tamtym .widzę że ona lubi mokro
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”