Spełnione marzenia Marzenki:)
- falkenburg
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 7 wrz 2009, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Spełnione marzenia Marzenki:)
Robota aż furczy. Pięknie i kolorowo się zrobiło. A te bukszpany to wywalone, jak nie to watro posadzić do donicy i pobawić się nożyczkami/sekatorem i wystrzyc coś ciekawego.

Małgorzata i Krzysztof

- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marzena   widzę  piękną  wiosnę  na  działeczce  .  Kolorowych   kwiatów   całe  mnóstwo    .  Twoja  szachownica  perska / albo  coś  podobnego /  ma  piękny  pąk  i  będzie  kwitła  .  U  mnie   już  trzeci  rok  i  za  nic  nie  chce  kwitnąć  .  Nawet  łodygi  na  coraz  słabsze  .  Chyba  w  tym  roku  znowu  wykopię  i  sprawdzę  co  się  dzieje
  .  Twoja  szachownica  perska / albo  coś  podobnego /  ma  piękny  pąk  i  będzie  kwitła  .  U  mnie   już  trzeci  rok  i  za  nic  nie  chce  kwitnąć  .  Nawet  łodygi  na  coraz  słabsze  .  Chyba  w  tym  roku  znowu  wykopię  i  sprawdzę  co  się  dzieje    .  Carska  korona  żółta  w  ogóle   zniknęła  z  mojej  rabatki  .
 .  Carska  korona  żółta  w  ogóle   zniknęła  z  mojej  rabatki  .

.  Twoja  szachownica  perska / albo  coś  podobnego /  ma  piękny  pąk  i  będzie  kwitła  .  U  mnie   już  trzeci  rok  i  za  nic  nie  chce  kwitnąć  .  Nawet  łodygi  na  coraz  słabsze  .  Chyba  w  tym  roku  znowu  wykopię  i  sprawdzę  co  się  dzieje
  .  Twoja  szachownica  perska / albo  coś  podobnego /  ma  piękny  pąk  i  będzie  kwitła  .  U  mnie   już  trzeci  rok  i  za  nic  nie  chce  kwitnąć  .  Nawet  łodygi  na  coraz  słabsze  .  Chyba  w  tym  roku  znowu  wykopię  i  sprawdzę  co  się  dzieje    .  Carska  korona  żółta  w  ogóle   zniknęła  z  mojej  rabatki  .
 .  Carska  korona  żółta  w  ogóle   zniknęła  z  mojej  rabatki  .Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków
- 
				marzenaF
- 1000p 
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Krzysztofie albo Małgosiu jeszcze nie wywalone  Tylko one naprawdę wyłysiałe straszliwie i nie wiem czy się je zmusi do jakiegokolwiek kształtu
  Tylko one naprawdę wyłysiałe straszliwie i nie wiem czy się je zmusi do jakiegokolwiek kształtu  Popróbuję jak mi odcisk zejdzie bo wczoraj wzięłam się za ich rodzeństwo i paluszek boli ,oj boli.... troszkę za dużo na raz chciałam zrobić jak to narwaniec ma w zwyczaju
 Popróbuję jak mi odcisk zejdzie bo wczoraj wzięłam się za ich rodzeństwo i paluszek boli ,oj boli.... troszkę za dużo na raz chciałam zrobić jak to narwaniec ma w zwyczaju  

Kozino jak u wszystkich teraz jest najpiękniej, codziennie coś nowego zakwita ,jak ja to 

Tylko one naprawdę wyłysiałe straszliwie i nie wiem czy się je zmusi do jakiegokolwiek kształtu
  Tylko one naprawdę wyłysiałe straszliwie i nie wiem czy się je zmusi do jakiegokolwiek kształtu  Popróbuję jak mi odcisk zejdzie bo wczoraj wzięłam się za ich rodzeństwo i paluszek boli ,oj boli.... troszkę za dużo na raz chciałam zrobić jak to narwaniec ma w zwyczaju
 Popróbuję jak mi odcisk zejdzie bo wczoraj wzięłam się za ich rodzeństwo i paluszek boli ,oj boli.... troszkę za dużo na raz chciałam zrobić jak to narwaniec ma w zwyczaju  
 Kozino jak u wszystkich teraz jest najpiękniej, codziennie coś nowego zakwita ,jak ja to

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki

- 
				marzenaF
- 1000p 
Ewciu zgadza się to o stalowych liściach to szachownica,ta mniejsza bez pąku zresztą też  Jak ci się podoba ta z przodu
 Jak ci się podoba ta z przodu  wyobraź sobie ,że jest piękna o zielonym kolorze i niespotykanym pokroju
  wyobraź sobie ,że jest piękna o zielonym kolorze i niespotykanym pokroju  Zła jestem to mój jesienny zakup w RO dobrze,że choć przeceniona była ta cebula z 28 pln na 8
  Zła jestem to mój jesienny zakup w RO dobrze,że choć przeceniona była ta cebula z 28 pln na 8   Bo by moja złość osiągnęła apogeum
  Bo by moja złość osiągnęła apogeum  Nie twierdzę ,że mi się nie podoba ,ale te planowałam w tym roku zakupić i tak choć po trzy wraz z ich żółtymi siostrami posadzić
 Nie twierdzę ,że mi się nie podoba ,ale te planowałam w tym roku zakupić i tak choć po trzy wraz z ich żółtymi siostrami posadzić  Nie jestem ci w stanie podpowiedzieć co twoim koronkom dolega ,ale z tego c o czytam to czasami są kapryśne
 Nie jestem ci w stanie podpowiedzieć co twoim koronkom dolega ,ale z tego c o czytam to czasami są kapryśne   Tak jak ta moja pierwsza też nie będzie chyba kwitła ,ale jeszcze poczekam z gniewaniem się na nią,bo drugi pęd wypuszcza
 Tak jak ta moja pierwsza też nie będzie chyba kwitła ,ale jeszcze poczekam z gniewaniem się na nią,bo drugi pęd wypuszcza 

Jak ci się podoba ta z przodu
 Jak ci się podoba ta z przodu  wyobraź sobie ,że jest piękna o zielonym kolorze i niespotykanym pokroju
  wyobraź sobie ,że jest piękna o zielonym kolorze i niespotykanym pokroju  Zła jestem to mój jesienny zakup w RO dobrze,że choć przeceniona była ta cebula z 28 pln na 8
  Zła jestem to mój jesienny zakup w RO dobrze,że choć przeceniona była ta cebula z 28 pln na 8   Bo by moja złość osiągnęła apogeum
  Bo by moja złość osiągnęła apogeum  Nie twierdzę ,że mi się nie podoba ,ale te planowałam w tym roku zakupić i tak choć po trzy wraz z ich żółtymi siostrami posadzić
 Nie twierdzę ,że mi się nie podoba ,ale te planowałam w tym roku zakupić i tak choć po trzy wraz z ich żółtymi siostrami posadzić  Nie jestem ci w stanie podpowiedzieć co twoim koronkom dolega ,ale z tego c o czytam to czasami są kapryśne
 Nie jestem ci w stanie podpowiedzieć co twoim koronkom dolega ,ale z tego c o czytam to czasami są kapryśne   Tak jak ta moja pierwsza też nie będzie chyba kwitła ,ale jeszcze poczekam z gniewaniem się na nią,bo drugi pęd wypuszcza
 Tak jak ta moja pierwsza też nie będzie chyba kwitła ,ale jeszcze poczekam z gniewaniem się na nią,bo drugi pęd wypuszcza 

- 
				evastyl
- 1000p 
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Ktoś tu strasznie narzekał że nie ma wiosny u Niego ...a tu proszę ...narcyzy , tulipanki , carska korona a nawet perska ...oj moja droga bierzesz nas tak z zaskoczenia .... co do Fritillaria persica to się nie przejmuj w pierwszym roku po posadzeniu może nie zakwitnąć moja tak miała a w tym roku lada moment pokarze swoje czarne kwiatki .
Marzenko a to chyba jakieś wolne skoro tak szalejesz ...to machnij jeszcze ten skalniak bo jestem ciekawa co tam w główce zaświtało ... ja też się zabrałam za swój bo tylko ziarnopłon na nim szaleje .

Marzenko a to chyba jakieś wolne skoro tak szalejesz ...to machnij jeszcze ten skalniak bo jestem ciekawa co tam w główce zaświtało ... ja też się zabrałam za swój bo tylko ziarnopłon na nim szaleje .
- 
				marzenaF
- 1000p 
Evuś machnęłabym a jakże tylko mam własnie ostatni dzień wolnego przed świętami i dopiero od soboty mam wolne  Sama widzisz całkowity brak czasu,no i Jędrek wymyślił sobie skalniak z oczkiem połączony a to już wyższa szkoła jazdy jak dla mnie
  Sama widzisz całkowity brak czasu,no i Jędrek wymyślił sobie skalniak z oczkiem połączony a to już wyższa szkoła jazdy jak dla mnie  Trzeba się do tego przyszykować ,poczytać popytać...
  Trzeba się do tego przyszykować ,poczytać popytać... 
Ziarnopłon to chyba najbardziej niezawodne kwiatki o tej porze ale nie wydaje mi się ,żebyś im pozwoliła zawładnąć swoim skalniakiem
 ale nie wydaje mi się ,żebyś im pozwoliła zawładnąć swoim skalniakiem 

Sama widzisz całkowity brak czasu,no i Jędrek wymyślił sobie skalniak z oczkiem połączony a to już wyższa szkoła jazdy jak dla mnie
  Sama widzisz całkowity brak czasu,no i Jędrek wymyślił sobie skalniak z oczkiem połączony a to już wyższa szkoła jazdy jak dla mnie  Trzeba się do tego przyszykować ,poczytać popytać...
  Trzeba się do tego przyszykować ,poczytać popytać... Ziarnopłon to chyba najbardziej niezawodne kwiatki o tej porze

Bukszpany ratuj. Nawet jak zetniesz do ziemi, to odrosną zielonym buszem. Zakwaś glebę, one nie lubią gleby wapiennej. Rude tuje też koło czerwca odzyskałyby szmaragdowy blask. 
Posadź wszystko w grupie, spryskaj asahi, zakwaś glebę i będzie pięknie i zielono zimą.

Posadź wszystko w grupie, spryskaj asahi, zakwaś glebę i będzie pięknie i zielono zimą.
- 
				marzenaF
- 1000p 
Tak jest Siberio postaram się im dogodzić  tylko mają mi obiecać zielony busz i już
  tylko mają mi obiecać zielony busz i już   

Tuje już drugi rok były rude,wysokie jaaaak nie wiem co i przesłaniały słońce,więc rozstałam się z nimi bez żalu wielkiego.Czas na zmiany przyszedł Teraz tam jest migdałek na pniu,bez meyera na pniu,będą powojniki i hortensje jednym słowem będę pasła oczy kwiatkami to dla mnie przyjemniejszy widok niż tuje do nieba i wieczny cień
 Teraz tam jest migdałek na pniu,bez meyera na pniu,będą powojniki i hortensje jednym słowem będę pasła oczy kwiatkami to dla mnie przyjemniejszy widok niż tuje do nieba i wieczny cień 

Tuje już drugi rok były rude,wysokie jaaaak nie wiem co i przesłaniały słońce,więc rozstałam się z nimi bez żalu wielkiego.Czas na zmiany przyszedł
 Teraz tam jest migdałek na pniu,bez meyera na pniu,będą powojniki i hortensje jednym słowem będę pasła oczy kwiatkami to dla mnie przyjemniejszy widok niż tuje do nieba i wieczny cień

Ale tuje doskonale znoszą cięcie  Zagęszczają się wtedy i nie deformują pod ciężarem śniegu (tylko, że u Was to śniegu jak na lekarstwo).
 Zagęszczają się wtedy i nie deformują pod ciężarem śniegu (tylko, że u Was to śniegu jak na lekarstwo).
Migdałek to niezbyt dobra inwestycja. Sama się przekonasz. Zakwitnie, jak Ty będziesz tydzień w pracy. W weekend już będzie bez kwiatów. Potem podenerwuje kilka miesięcy brakiem urody. Padnie najdalej po 3 latach na moniliozę.
To byłam ja, wieszczka Sybilla 

Zagęszczają się wtedy i nie deformują pod ciężarem śniegu (tylko, że u Was to śniegu jak na lekarstwo).
 Zagęszczają się wtedy i nie deformują pod ciężarem śniegu (tylko, że u Was to śniegu jak na lekarstwo).Migdałek to niezbyt dobra inwestycja. Sama się przekonasz. Zakwitnie, jak Ty będziesz tydzień w pracy. W weekend już będzie bez kwiatów. Potem podenerwuje kilka miesięcy brakiem urody. Padnie najdalej po 3 latach na moniliozę.
To byłam ja, wieszczka Sybilla

- 
				marzenaF
- 1000p 
Te wieszczka chcesz wciry  mono mono kuźwa coś ty kobieto wymyśliła za jednostkę chorobową
  mono mono kuźwa coś ty kobieto wymyśliła za jednostkę chorobową  

Na całe szczęście najczęściej mam zmiany 3 na 3 wiec uda mi się na ostatnie jego tchnienie wpaść 

Jak mnie wkurzy to pupimy jakieś nowe cudo w jego miejsce Dłużej kwitnące dodam ;) a tuj mi nie szkoda i już
 Dłużej kwitnące dodam ;) a tuj mi nie szkoda i już  może jakieś liliputy z igłami tu wmontuję a nie takie olbrzymy,albo w miejsce migdałka jakiś bardzo wąski, mocno kolumnowy,niewysoki iglaczek buhahahaha już szukam zastępstwa ,a kysz wieszczko ,a kyssz
 może jakieś liliputy z igłami tu wmontuję a nie takie olbrzymy,albo w miejsce migdałka jakiś bardzo wąski, mocno kolumnowy,niewysoki iglaczek buhahahaha już szukam zastępstwa ,a kysz wieszczko ,a kyssz 

Na całe szczęście najczęściej mam zmiany 3 na 3 wiec uda mi się na ostatnie jego tchnienie wpaść

Jak mnie wkurzy to pupimy jakieś nowe cudo w jego miejsce
 Dłużej kwitnące dodam ;) a tuj mi nie szkoda i już
 Dłużej kwitnące dodam ;) a tuj mi nie szkoda i już  może jakieś liliputy z igłami tu wmontuję a nie takie olbrzymy,albo w miejsce migdałka jakiś bardzo wąski, mocno kolumnowy,niewysoki iglaczek buhahahaha już szukam zastępstwa ,a kysz wieszczko ,a kyssz
 może jakieś liliputy z igłami tu wmontuję a nie takie olbrzymy,albo w miejsce migdałka jakiś bardzo wąski, mocno kolumnowy,niewysoki iglaczek buhahahaha już szukam zastępstwa ,a kysz wieszczko ,a kyssz 

"Mono mono" to brunatna zgnilizna drzew pestkowych  

Można jej uniknąć, ale trzeba z dwa razy w roku opryskać drzewa, konkretnym specyfikiem w konkretnych terminach.

Można jej uniknąć, ale trzeba z dwa razy w roku opryskać drzewa, konkretnym specyfikiem w konkretnych terminach.

- 
				marzenaF
- 1000p 
A u wrogów za płotem jest migdałek w formie krzaczastej od przynajmniej 8 lat ,na 1000% nie pryskany i ma się  dobrze  to migdałek jest pestkowy,jeżuuu wielki za dużo informacji na raz oszaleję przez tę wieszczkę
  to migdałek jest pestkowy,jeżuuu wielki za dużo informacji na raz oszaleję przez tę wieszczkę 

to migdałek jest pestkowy,jeżuuu wielki za dużo informacji na raz oszaleję przez tę wieszczkę

To dobrze wróży Twojemu  Może ta zaraza do Was nie dotarła
 Może ta zaraza do Was nie dotarła  Pestkowy, pestkowy i szczepiony na pestkowej podkładce (ałycza?). Jak będzie od ziemi coś rosło, wycinaj do cna.
 Pestkowy, pestkowy i szczepiony na pestkowej podkładce (ałycza?). Jak będzie od ziemi coś rosło, wycinaj do cna.

Może ta zaraza do Was nie dotarła
 Może ta zaraza do Was nie dotarła  Pestkowy, pestkowy i szczepiony na pestkowej podkładce (ałycza?). Jak będzie od ziemi coś rosło, wycinaj do cna.
 Pestkowy, pestkowy i szczepiony na pestkowej podkładce (ałycza?). Jak będzie od ziemi coś rosło, wycinaj do cna.- 
				marzenaF
- 1000p 
Będę grzecznie ciachać  a teraz grzecznie się teleportuje po ścierkę i odkurzacz
 a teraz grzecznie się teleportuje po ścierkę i odkurzacz  Jeżu ja nic a nic nie zrobię
  Jeżu ja nic a nic nie zrobię 

a teraz grzecznie się teleportuje po ścierkę i odkurzacz
 a teraz grzecznie się teleportuje po ścierkę i odkurzacz  Jeżu ja nic a nic nie zrobię
  Jeżu ja nic a nic nie zrobię