Genia
Nasze roślinki
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze roślinki
Małgorzato,Krzysztofie mnie to by się podobały te niższe do tego żeby miały liście variegata lub czerwona .
Genia
Genia
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Piękny łan jarzmianek , mam tylko jedną ale miejsca jeszcze na kilka .. na pewno sobie dokupię bo naprawdę ślicznie wyglądają
-
KDanuta

- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Rabatka z jarzmiankami piękna , moje jeszcze nie wzeszły
kupione były w roku ubiegłym, mam nadzieje że będą równie
piękne jak Twoje
kupione były w roku ubiegłym, mam nadzieje że będą równie
piękne jak Twoje
- falkenburg

- Od: 7 wrz 2009, o 23:38
maniusika jak jest miejsce to warto dosadzić inne odmiany
KDanuta Nasze jarzmianki ruszyły wcześniej bo są tak posadzone, że wiosenne słoneczko szybko je ogrzewa, a latem ocieniają je liście z drzewa pod którym rosną. A na pewno zakwitną pięknie
A w ogrodzie to zima, to wiosna (raz słońce, raz śnieg).
Żurawki beznadzieja, chyba większość nie przeżyła
. Szczyty roślin może dobrze wyglądają, ale pędy są całe brązowe i prędzej czy później również te listki ze szczytów zaschną. Miałem zrobić fotkę, ale odechciało mi się jak zobaczyłem jak to beznadziejnie wygląda. Może coś odbije od podstawy pędu.
Za to niezawodnie kwitnie lepiężnik japoński i śnieżyce od Anulki

KDanuta Nasze jarzmianki ruszyły wcześniej bo są tak posadzone, że wiosenne słoneczko szybko je ogrzewa, a latem ocieniają je liście z drzewa pod którym rosną. A na pewno zakwitną pięknie
A w ogrodzie to zima, to wiosna (raz słońce, raz śnieg).
Żurawki beznadzieja, chyba większość nie przeżyła
Za to niezawodnie kwitnie lepiężnik japoński i śnieżyce od Anulki

Małgorzata i Krzysztof
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Żurawek mam raptem 6 (póki co, idą nowe
), ale wyglądają nie tak strasznie. Stare liście oczywiście do wyrzutu, jednak mnóstwo malizny ze środka kępy rwie się do życia. A mieszkam w dosyć zimnym miejscu. Za to nie mam jeszcze żadnego epimedium
Nadrobię to w tym sezonie.
- maniusika

Moje żurawki ładnie zaczęły wypuszczać środkowe liście teraz leżą przysypane śniegiem ,,
Właśnie czekam na zamówione epimedium zamówiłam trzy sztuki i jestem ciekawa jak będą u mnie rosnąć ..
Właśnie czekam na zamówione epimedium zamówiłam trzy sztuki i jestem ciekawa jak będą u mnie rosnąć ..
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Niesamowicie wygląda ten Wasz lepiężnik ...sporo ma tych kwiatków ...a w szklarni to już prawdziwa wiosna . Dzisiaj sprawdiłam swojego lepiężnika i niespodzianka jeden kwiatostan ...fajny taki duży 
- falkenburg

ewamaj66 O epimedium obowiązkowo
- bezproblemowo rośnie, ma ładne liście i pięknie
maniusika To super, że ładnie przetrwały, nasze załatwił lutowy mróz i brak śniegu, a tak ładnie wyglądały w styczniu
evastyl tak, lepiężnik jest niezawodny.
To trochę tej wiosny szklarniowej i gruntowej

Iris 'Katharine Hodgkin'

dwubarwny Crocus 'Yalta'

śnieżyca

krokus NN

i epimedia

maniusika To super, że ładnie przetrwały, nasze załatwił lutowy mróz i brak śniegu, a tak ładnie wyglądały w styczniu
evastyl tak, lepiężnik jest niezawodny.
To trochę tej wiosny szklarniowej i gruntowej
Iris 'Katharine Hodgkin'
dwubarwny Crocus 'Yalta'
śnieżyca
krokus NN
i epimedia
Małgorzata i Krzysztof
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Małgorzato, Krzysztofie u mnie iryski też już kwitną tylko na razie niebieskie inne nadal czekają , bratki trzymacie w szklarni ?
Ja zauważyłam że u mnie wychodzą już listki psizębów , a tak się o nie martwiłam ,że je wypieliłam , mam posadzone w liliowcach z braku miejsca , ale muszę je po kwitnieniu przesadzić gdzieś na rabatę z innym rarytaskami , tam bardziej uważam jak usuwam chwasty .
Czekam na odpowiedź na p.w . i bardzo dziękuje za jeżówkę na razie posadziłam w doniczce i tylko na dzień wystawiam na taras
Genia
Ja zauważyłam że u mnie wychodzą już listki psizębów , a tak się o nie martwiłam ,że je wypieliłam , mam posadzone w liliowcach z braku miejsca , ale muszę je po kwitnieniu przesadzić gdzieś na rabatę z innym rarytaskami , tam bardziej uważam jak usuwam chwasty .
Czekam na odpowiedź na p.w . i bardzo dziękuje za jeżówkę na razie posadziłam w doniczce i tylko na dzień wystawiam na taras
Genia
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U siebie widzę tylko irysa Danforda, ale biedaczyna nie może się rozwinąć, bo słońce gdzieś przepadło. Epimedia-jakie koraliczki wychodzą z ziemi
Wzbiera we mnie chęć 
- falkenburg

Ale się zgraliśmy z czaseme-genia pisze:Małgorzato, Krzysztofie u mnie iryski też już kwitną tylko na razie niebieskie inne nadal czekają , bratki trzymacie w szklarni ?......Czekam na odpowiedź na p.w . i bardzo dziękuje za jeżówkę na razie posadziłam w doniczce i tylko na dzień wystawiam na taras. Genia
Ten nasz irysek jest niesamowity - 2 lata temu posadziłem 5 cebul, a teraz jest cała kępa. U nas psizęby rok temu zjadły nornice i na razie ich nie mamy. Ale kto wie
Dziś do nas przyszły dwie paczuszki - jedna z Holandii (nowe epimedia) i trochę ciekawostek i dalie od Pana Lipienia. Będzie co sadzić jutro
ewamaj66 Ładne określenie
Małgorzata i Krzysztof
- falkenburg

Nasza "szczecińska" wiosna

Corydalis nobilis

Fritillaria 'Lutea'

Epimedium 'Orangekonigin'

Pustynnik

Corydalis nobilis

Fritillaria 'Lutea'

Epimedium 'Orangekonigin'

Pustynnik

Małgorzata i Krzysztof
- markonix

- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Piękne krokuski , u mnie większpść cebulicy zjedzona
szczególnie jednak zazdroszczę pustynnika , u mnie jeszcze żaden nigdy nie wyrósł , kupione sadzonki też szybko padły , coś im u mnie nie leży..
- maniusika

Piękne kolorowe kępy krokusów .. wszystko pięknie zaczyna się pnąc do góry , pustynniki dopiero dokupiłam z tamtego roku tez mi nie wyszedł ale i inne cebulowe zaczynają ładnie kwitnąć ,nawet tulipany botaniczne otworzyły wczoraj pąki ..Tęż kupiłam epimedium i ma ładne pąki ciekawe jak będa u mnie rosnąć ...Dzisiaj deszcz pomaga mi w podlewaniu ..
-
agnieszkar1978

- Od: 11 gru 2009, o 12:07