Moje marzenie - maniusika cz.II .
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenie - maniusika cz.II .
Witaj Janko
Jeszcze zimno ale dziś już zaczęło nieśmiało pokazywać się słońce. Mam nadzieję, że popracowałaś dziś w szklarni
Ja czyściłem rabaty, póki mi ręce nie zmarzły. A na rozgrzewkę przerzuciłem kompost 
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Janeczko witam Cię wiosennie 
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Maniusika pewnie w szklarence urzędujesz a to co piszą koleżanki z form to święta racja z rodzinką nikt nie pomoże bo młodych to wcale nie interesuje że ty to kochasz co robisz tylko no i po co to a później stękanie tu mnie rwie tam mnie sztyka ale w tym coś jest naszego co my tworzymy roślinki pozdrawiam 
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
trochę uprzątnęłam w szklarni bo na jesieni zrobiłam z niej komórkę
Posadziłam sporo kwiatów w doniczki wszystkie biedronkowe ale i ez świata kwiatów , miały już ładne liście chociaż były w zimnej piwnicy . Za rabatki biorę się dzisiaj ,chociaż nie widać słoneczka ale wczoraj ładnie przeschło i dzisiaj będzie można poprawiać i posadzić niektóre byliny ,, Kupiłam kilka tawułek i chcę posadzić ich w rządek tylko nie wiem czy jeszcze nie jest za wcześnie .. Może już nie będzie przymrozków ..
a to moje kwitnące kwiaty ..

nawet floksy mimo zimna zaczynają ładnie rosnąć ,..

krokusy już ładnie się prezentują ..

czy to na pewno ranniki ??? mają kwiatuszki jak kaczeńce ale miniaturowe ...

prymulki wczesne tez już pokazują swoje kwiaty ..

nawet irysy cebulowe zaczynają kwitnąć .. chyba to jakaś wczesna odmiana bo holenderskie na wrzosowisku dopiero wyłażą z ziemi ..
Dzisiaj pochmurno ale ciepło , myślę że będzie można popracować w ogrodzie ,, muszę usunąć dużo suchych badyli które zabezpieczały byliny ..
Posadziłam sporo kwiatów w doniczki wszystkie biedronkowe ale i ez świata kwiatów , miały już ładne liście chociaż były w zimnej piwnicy . Za rabatki biorę się dzisiaj ,chociaż nie widać słoneczka ale wczoraj ładnie przeschło i dzisiaj będzie można poprawiać i posadzić niektóre byliny ,, Kupiłam kilka tawułek i chcę posadzić ich w rządek tylko nie wiem czy jeszcze nie jest za wcześnie .. Może już nie będzie przymrozków ..
a to moje kwitnące kwiaty ..

nawet floksy mimo zimna zaczynają ładnie rosnąć ,..

krokusy już ładnie się prezentują ..

czy to na pewno ranniki ??? mają kwiatuszki jak kaczeńce ale miniaturowe ...

prymulki wczesne tez już pokazują swoje kwiaty ..

nawet irysy cebulowe zaczynają kwitnąć .. chyba to jakaś wczesna odmiana bo holenderskie na wrzosowisku dopiero wyłażą z ziemi ..
Dzisiaj pochmurno ale ciepło , myślę że będzie można popracować w ogrodzie ,, muszę usunąć dużo suchych badyli które zabezpieczały byliny ..
Widzę ,że wiosna u ciebie na całego.Ja miałam ze 2 ranniki ale pracując w sobotę na działce nie znalazłam ich chociaż dobrze pamiętam gdzie rosły, może jakieś licho je zjadło .
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko i u Ciebie piękna wiosna się pokazuję miło oglądać wiosenne kwiatuszki 
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- maniusika

Wreszcie i u mnie zrobiło się sucho , jutro zabieram się za usuwanie starych łodyg i przycinanie badylów i krzewów .. może nie będę wpadać po kostki .. W szklarni już wszystko posiane , tylko część bylin które muszą mieć ciepło będzie czekać do maja z sianiem .. czekam na cieplejsze dni aby posadzić lilie i tawułki oraz resztę innych kwiatów .. teraz muszę tylko przygotować dla nich rabatkę .. , ziemia mocno ubita i zassana więc trzeba ją znowu przekopać albo posadzić wyżej na piasku i podsypać je kompostem ..
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widać i u Ciebie wiosenkę i zaczynasz roboty ogrodowe czyli idzie na dobre. 
- maniusika

Maju idzie bardzo dobrze cieplutko ,słonecznie tylko przez tą gimnastykę ledwie się ruszam ale myślę że za parę dni już się przyzwyczaję do pracy .. za dużo było leniuchowania przez zimę teraz a robota wychodzi bokami mimo to miło jest pracować wśród kwitnących kwiatów ...
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Witaj Janeczko.
Dawno nie byłam, a u Ciebie już wiosna i kwiatki kwitną. Ślicznie.
Jak ja Ci zazdroszczę, że już możesz pracować w ogródku.
Nawet tych zakwasów też.
Ja jeszcze mam daleko do prac działkowych.
W weekend popracuję na wsi.
Dużo
w czasie prac. 
Dawno nie byłam, a u Ciebie już wiosna i kwiatki kwitną. Ślicznie.
Jak ja Ci zazdroszczę, że już możesz pracować w ogródku.
Nawet tych zakwasów też.
W weekend popracuję na wsi.
Dużo
Te małe żółte iryski to irysy Danforda, bardzo wczesny gatunek 
- maniusika

Nie tylko wczesne ale i piękne ,mają mocniejsze kolory od innych cebulowych ..
Witaj Janeczko ja dziś jestem pierwsza w twoim ogrodzie poproszę o małą kawkę dobrze mi tu.Wiosna wiosna a ja nie mogę wyrobić się z pracą w ogrodzie.Kawa była pyszna dziękuję
Hania
Zapraszam
MojOgrod
Zapraszam
Moj Ogrod
Moj Ogrod
- maniusika

Częstuj się wypijemy razem ... Do ogrodu dzisiaj chyba trudno będzie wyjść bo znowu popaduje i wieje mocny wiatr , a mnie jeszcze zostało obciąć sporo suchych badyli i oczyścić rabatki z liści ,,, teraz muszę poczekać .. znowu pójdę do szklarni siać ,tylko muszę jechać do biedronki po ziemię bo mi się zapasy skończyły .. może znowu coś dokupię ...