poza tym jak przygotowania do wiosennego rozgardiaszu
Ogród u stóp klasztoru
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród u stóp klasztoru
Alinko ja mam pytanie czy rozplenicę masz z nasion ? - pytam ponieważ jesienią buchnąłem garstkę z obi
i może warto by je teraz wysiać ..
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ja rozplenicy z nasion jeszcze nie rozmnażałam . ale myślę że to całkiem logiczne tylko posiej w domu a nie do gruntu. a wiosenne porządki w toku . ciągle się wymijamy - ja i pogoda . ale wszystko już poprzycinane . a to najważniejsze . kupiłam dobry sekator z teleskopem i drzewa w ogrodzie drżały z przerażenia . zrobiłam rentgena konkretnego bo w tamtym roku z powodu deszczów wybujały przeogromnie robinia frysja i głóg ale też klony ,złotokap i katalpa też obcięłam
- nitka55
- 500p

- Od: 26 sty 2010, o 20:40
Alinko Aż mi się nie chce wierzyć że śnieg u Ciebie
u nas coraz ładniej nawet dzisiaj po południu zrobiło się dość ciepło +7 i słoneczko świeciło.
...... Mam pytanie kupiłam trzy lata temu złotokap i jeszcze mi nie kwitł ,rośnie bardzo ładnie czy to jest normalne 
-
alinaK

Ewciu u mnie kwitł już w tym samym roku . ale wiem że niekiedy drzewa potrzebuje nawet 3-4 lat żeby się zaaklimatyzować. jeśli ci nie przeszkadza to czekaj
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Alinko
Jakże Ci zazdroszczę tej Podróży ... ale i bardzo dziękuję za fotorelację
Jakże Ci zazdroszczę tej Podróży ... ale i bardzo dziękuję za fotorelację
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
?Wiosna nadęta, zielona
Wiosna jak żaba opasła
Za szarą deszczu zasłoną
Wdarła się nagle do miasta
Zdobyła miasto bez walki
W szarych podwórkach się burzy
Aż mali gęby otwarli
I niemi stanęli duzi (...)?
Witaj Alinko w pierwszym dniu wiosny
.
Zdjęcia egzotycznych ogrodów zachwycające ...
Wiosna jak żaba opasła
Za szarą deszczu zasłoną
Wdarła się nagle do miasta
Zdobyła miasto bez walki
W szarych podwórkach się burzy
Aż mali gęby otwarli
I niemi stanęli duzi (...)?
Witaj Alinko w pierwszym dniu wiosny
Zdjęcia egzotycznych ogrodów zachwycające ...
-
alinaK

BERNATKO witaj , aż się za tobą stęskniłam .musimy się w tym roku koniecznie spotkać u mnie w lecie.podróż była bardzo kształcąca, doszłam do wniosku że baaaardzo kocham swój kraj.
EWELINKO ty to potrafisz wlać w serce miodziku . dlatego że masz tak romantyczną naturę , to masz tak romantyczny ogród. pozdrawiam
EWELINKO ty to potrafisz wlać w serce miodziku . dlatego że masz tak romantyczną naturę , to masz tak romantyczny ogród. pozdrawiam
-
alinaK

Witam wszystkich wiosennie . kosteczki bolą -a to znaczy że nadeszła wiosna . Po śniegu ani śladu , ale wiem że wczoraj znowu mieli go na śląsku. i masz babo placek. czy już wysialiście co nieco do skrzyneczek? moje roślinki już wschodzą . posiałam kocimiętkę ,pora i bazylię . czeka jeszcze lawenda , aksamitki ,i pierwszy raz będę siać astry, ponieważ powiększyłam warzywniak i urozmaicę go aksamitkami oraz astrami.. ale sami zobaczcie jaka jestem chytra na te roślinki ,że nawet patyczki z wiosennego cięcia hortensji tawuły szkoda było wyrzucić i wsadziłem w nasionka . ............i puściły listki.

Uploaded with ImageShack.us
kocimiętka

pory i bazylia

kocimiętka

pory i bazylia

- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Ojojoj ! Ale uprawy, rozsady, ukorzenione badylki
Sama ukorzeniłaś HORTENSJĘ ?
Sama ukorzeniłaś HORTENSJĘ ?
- Miiriam

Alinko - musimy się też spotkać u mnie
Może Obserwatorium zaliczymy , albo schronisko na Kudłaczach czy suchej Polanie ognisko... słuchaj - a może by tak forumowe spotkanie przy ognisku właśnie na Polanie ?
Przyjedziesz, jak zrobi się cieplej , obczaimy miejsca .. i może coś pokombinujemy ?
No i zdjęcia z tej wyprawy chcę zobaczyć i wspomnień posłuchać ........................
A moja/Twoja opuncja chyba nie przetrwała - a taka byłam z niej dumna. Posadziłam w kilku miejscach ... u mnie to chyba jednak zimniej jest

Może Obserwatorium zaliczymy , albo schronisko na Kudłaczach czy suchej Polanie ognisko... słuchaj - a może by tak forumowe spotkanie przy ognisku właśnie na Polanie ?
Przyjedziesz, jak zrobi się cieplej , obczaimy miejsca .. i może coś pokombinujemy ?
No i zdjęcia z tej wyprawy chcę zobaczyć i wspomnień posłuchać ........................
A moja/Twoja opuncja chyba nie przetrwała - a taka byłam z niej dumna. Posadziłam w kilku miejscach ... u mnie to chyba jednak zimniej jest
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Alinko, daję słowo - dziś grał mi w sercu, gdy byłam w ogrodzie
Antonio Vivaldi : "WIOSNA" : http://www.youtube.com/watch?v=Z_tk-Ahl ... ure=fvwrel
Antonio Vivaldi : "WIOSNA" : http://www.youtube.com/watch?v=Z_tk-Ahl ... ure=fvwrel
-
alinaK

witam dziewczyny
BERNATKO z opuncja zaczekaj jeżeli jest brzydka pomarszczona to jeszcze nie jest fakt ,że przemarzła ona tak w zimie wygląda . moja też jeszcze tak wygląda . to jest jej naturalna obrona przed przemarznięciem . teraz powoli nabiera soków . ja trochę podlewam, ale mam w suchym miejscu . czy ty ja Beniu masz w suchym miejscu ?- to podstawa . bądź cierpliwa ..... a jak padła , to u mnie dostatek . spotkanie na polanie w lesie ......czemu nie ,byle nie pomylić drogi do domu.
EWELINO Vivaldi ? w ogrodzie ? , u ciebie , to normalne. u mnie na razie walczę ze zgrają psów kawalerów u progu kojca mojej Zary. jakim wejściem wchodzą -nie mam pojęcia .proszę o psychiczne wsparcie , bo mam już dość. na szczęście są to miniaturki dla mojej owczarki niemieckiej.
BERNATKO z opuncja zaczekaj jeżeli jest brzydka pomarszczona to jeszcze nie jest fakt ,że przemarzła ona tak w zimie wygląda . moja też jeszcze tak wygląda . to jest jej naturalna obrona przed przemarznięciem . teraz powoli nabiera soków . ja trochę podlewam, ale mam w suchym miejscu . czy ty ja Beniu masz w suchym miejscu ?- to podstawa . bądź cierpliwa ..... a jak padła , to u mnie dostatek . spotkanie na polanie w lesie ......czemu nie ,byle nie pomylić drogi do domu.
EWELINO Vivaldi ? w ogrodzie ? , u ciebie , to normalne. u mnie na razie walczę ze zgrają psów kawalerów u progu kojca mojej Zary. jakim wejściem wchodzą -nie mam pojęcia .proszę o psychiczne wsparcie , bo mam już dość. na szczęście są to miniaturki dla mojej owczarki niemieckiej.
- Miiriam

Alinko - dzięki za info - bo już bardzo się martwiłam tą opuncją, ale może będzie dobrze
A Sucha Polana to taka specyficzna polana i zadaszenie tam jest i można ognisko zrobić ... drogę można ewentualnie pomylić w powrotną stronę ....... ;:91 ;:91 ;:91
Tutaj jest o Kudłaczach .. pooglądaj .. może ...może .. Cię zainteresuje.
http://www.kudlacze.pttk.pl/galeria.html
A Sucha Polana to taka specyficzna polana i zadaszenie tam jest i można ognisko zrobić ... drogę można ewentualnie pomylić w powrotną stronę ....... ;:91 ;:91 ;:91
Tutaj jest o Kudłaczach .. pooglądaj .. może ...może .. Cię zainteresuje.
http://www.kudlacze.pttk.pl/galeria.html
- markonix

- Od: 16 mar 2009, o 16:38
ciesz się , że nie jest wiatropylna...Alina pisze:jakim wejściem wchodzą -nie mam pojęcia .proszę o psychiczne wsparcie , bo mam już dość. na szczęście są to miniaturki dla mojej owczarki niemieckiej.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Chyba nie ma wyjścia i trzeba zacząć dawać jakieś tabletki.
Chyba że chcesz zostać ciocią
Chyba że chcesz zostać ciocią