Czy miałaś je kiedyś na swoim balkonie? Może wiesz jakie najbardziej nadają się do doniczek. Chciałabym, żeby nie tylko pięknie wyglądały, ale też pachniały ;) Nie mam żadnego doświadczenia z tymi roślinami, nie wiem czy kupić gotowe, czy samej coś posadzić... Na all..wybór ogromny, tylko co wybrać...
Mój ogród - Eukomis cz.3
Re: Mój ogród - Eukomis cz.3
Halinko, mam pytanie: otóż zamarzyły mi się w tym roku na balkonie lilie (między innymi ;)).
Czy miałaś je kiedyś na swoim balkonie? Może wiesz jakie najbardziej nadają się do doniczek. Chciałabym, żeby nie tylko pięknie wyglądały, ale też pachniały ;) Nie mam żadnego doświadczenia z tymi roślinami, nie wiem czy kupić gotowe, czy samej coś posadzić... Na all..wybór ogromny, tylko co wybrać...
Może coś doradzisz...
Takie łany kwitnace, u mnie dopiero igiełki i pojedyncze w pąkach.
Pozdrawiam Krystyna
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Arabelko
Szamanko nie miałas otulonych donic na zimę ?,a może to miałaś lilie które się wykopuje na zimę i trzyma w chłodzie w pomieszczeniuja, bo sa też takie . Ja swoje to miałam okręcone folją bąbelkową i donice stały na styropianie i przykryte kocem, Tak miałam dwa lata temu w tym roku nie sadziłam do donic lili tylko tulipany i to w grudniu kupiłam po przecence ciekawe czy zakwitną. A lilije możesz teraz kupić i wsadzić jest duży wybór i też ci zakwitną.
Szamanko nie miałas otulonych donic na zimę ?,a może to miałaś lilie które się wykopuje na zimę i trzyma w chłodzie w pomieszczeniuja, bo sa też takie . Ja swoje to miałam okręcone folją bąbelkową i donice stały na styropianie i przykryte kocem, Tak miałam dwa lata temu w tym roku nie sadziłam do donic lili tylko tulipany i to w grudniu kupiłam po przecence ciekawe czy zakwitną. A lilije możesz teraz kupić i wsadzić jest duży wybór i też ci zakwitną.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna wiosenka Halinko . U mnie też już co nieco wychodzi . Nawet 1 kwiatuszek cieszy a u Ciebie całe łany
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Halinko....najbardziej zazdroszczę tych pięknych ciemierników
. Także główkuję jak na przyszłość zabezpieczyć, jeśli będzie co ...może całe przemarzły. 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
I znowu wiosna u ciebie na całego a u mnie dopiero przebiśniegi zaczynają kwitnąć a reszta pokazuje pąki , u mnie dzisiaj pochmurno to i kwiaty siedzą skulone ..
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Halinko u ciebie,jak zwykle wiosna prędko,a my musimy czekać to niesprawiedliwe
Jeszcze pokazujesz te piękne wiosenne fotki,żeby nas denerwować
Miłego dnia kochana 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Halinko, nie wiesz czy wiosną przycina się wszystkie gatunki traw? Mam taką jakby suchą okrągłym rokiem i nie wiem czy ją przyciąć?
- eukomis

JADZIU pierwsze mi zakwitły krokusy te co już kilka lat rosną umnie a te co sadziłam na jesien to dopiero są w pąkach.
ZENIU ja myśle ze tylko obmarzło to co było zielone na wierzchu a ze środka wychodzą zdrowe pąki choc mam kilka młodych kępek bordowego ciemiernika i on już nie ma wiecej pąków i nie zakwitnie.
MANIUSIu, ARABELKO u mnie zawsze wcześniej wszystko kwitnie widziałam dzisiaj pąka u tulipana ale to chyba jest bota niczny , i pokazały się niebieski kwiatuszki u pszylaszczki nie zrobiłam zdjęcia bo się mocno rozpadało.
ZENIU ja myśle ze tylko obmarzło to co było zielone na wierzchu a ze środka wychodzą zdrowe pąki choc mam kilka młodych kępek bordowego ciemiernika i on już nie ma wiecej pąków i nie zakwitnie.
MANIUSIu, ARABELKO u mnie zawsze wcześniej wszystko kwitnie widziałam dzisiaj pąka u tulipana ale to chyba jest bota niczny , i pokazały się niebieski kwiatuszki u pszylaszczki nie zrobiłam zdjęcia bo się mocno rozpadało.
- eukomis

MAŁGOCHA nie przycina się traw zimozielonych tylko wyczesuje chyba ze są po zimie brzydkie.Ja swoje wszystkie już przyciełam tak 20 cm nad ziemią trzeba to zrobić wcześnie nim zaczną puszczać młode zdzbła.
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
To u ciebie już prawdziwa wiosna a u mnie pochmurno ,zimno i popaduje , nawet nie wiem jak wygląda ogródek bo błoto robi się od samego chodzenia .. Czekam na obiecane słonko w drugim tygodniu ..
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Halinko, to u Ciebie już taka wiosna? Normalnie w wielkim szoku jestem...
Hiacyntom już wystają kwiatostany, no nie... skandal...
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U Ciebie już prawdziwa wiosna
Hiacynty jakie ogromne, tulipan ma pączka, ciemierniki obsypane w kwiatach
Hiacynty jakie ogromne, tulipan ma pączka, ciemierniki obsypane w kwiatach