Canna - Paciorecznik cz.2
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.2
Ale wielkie już 
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje jeszcze w piwnicy siedzą, pogoda na razie nie sprzyja planom ogrodowym.
Ale nie spieszy mi się, nic na siłę, pogoda się poprawi (a już jest więcej ciepłych dni, choć nocami mrozy), to wyjmę kłącza.
- Ewa_eg
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 15 wrz 2010, o 08:31
Witam Wszystkich
Witaj Janusz
To właściwie mój pierwszy wpis. Przeczytałam obydwie części o cannach a także cały Twój topik "cztery pory roku w moim ogrodzie". Jestem pod wrażeniem.
I nie tylko pod wrażeniem ogrodu, roślin, ale także zachwyca mnie atmosfera na Twoich topikach. Jest taka przyjazna, pełna ciepła. Dlatego przyciąga jak pszczółkę do kwiatka ;)
Zakupiłam właśnie swoją pierwszą cannę w kapersie i siedzi ona sobie od kilku dni w donicy w pokoju. Mam trochę złe przeczucia, bo nie do końca zrobiłam wszystko tak, jak zalecasz - byłam właśnie w trakcie czytania tematu o cannach i za późno doczytałam
Mam nadzieję, że jednak coś mi urośnie. Kłącze było żywe, ale bez kłów. Troszeczkę przy brzegu zagniwało. Ma to podobno być wyoming i po kolorze odciętych, starych kłów można przypuszczać, że faktycznie to ta odmiana.
Ale mam inne pytanie - trochę prośbę - o kontynuację Twojego ogrodowego tematu. Ten pierwszy został zamknięty i mam nadzieję, że będzie część druga; mimo planów przeprowadzki... (?)... Chętnie "pospacerowałabym" wiosną po Twoim pięknym ogrodzie
Pozdrawiam Wszystkich
Ewa
Witaj Janusz
To właściwie mój pierwszy wpis. Przeczytałam obydwie części o cannach a także cały Twój topik "cztery pory roku w moim ogrodzie". Jestem pod wrażeniem.
Zakupiłam właśnie swoją pierwszą cannę w kapersie i siedzi ona sobie od kilku dni w donicy w pokoju. Mam trochę złe przeczucia, bo nie do końca zrobiłam wszystko tak, jak zalecasz - byłam właśnie w trakcie czytania tematu o cannach i za późno doczytałam
Ale mam inne pytanie - trochę prośbę - o kontynuację Twojego ogrodowego tematu. Ten pierwszy został zamknięty i mam nadzieję, że będzie część druga; mimo planów przeprowadzki... (?)... Chętnie "pospacerowałabym" wiosną po Twoim pięknym ogrodzie
Pozdrawiam Wszystkich
Ewa
Ja dzisiaj otrzymałam przesyłkę moich cann,zamówionych przez internet w sklepie MAKADI.Bulwy są wporządku tylko Prezydent trochę nadgniły ale już z kłem,może coś z niego będzie.Oczywiście od razu je wsadziłam do doniczek a co do kolorów okaże się latem czy się zgadzają.
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witaj Ewuniu.
Niezmiernie mi miło,że pierwszy Twój post zamieściłaś w moim wątku. Twoja przychylna opinia jest dla mnie wyróżnieniem. Cieszę się,że moje ogrodowe starania komuś się podobają i dziękuję,że poświęciłaś tyle czasu,by przejrzeć wszystkie moje watki. Czy otworzę nowy wątek - czas pokaże. Będzie to zależało od zamierzonych planów - czy się zrealizują.
Kupiona przez Ciebie kanna jak w większości była zdrowa ma szanse wypuścić nowy kiełek i przez lato ładnie się rozrosnąć.
Renatko.
Na tyle sprzedających musiałaś trafić na Macadi. To i tak masz szczęście,że nie przyszły zgniłe ale czy odmiany będą się zgadzały w to już wątpię.
Wybacz, może Cię 'zdołuje' moja wypowiedź ale przed zakupami trzeba trochę zaglądać do opinii forumowiczów na temat sprzedających w All.
Niezmiernie mi miło,że pierwszy Twój post zamieściłaś w moim wątku. Twoja przychylna opinia jest dla mnie wyróżnieniem. Cieszę się,że moje ogrodowe starania komuś się podobają i dziękuję,że poświęciłaś tyle czasu,by przejrzeć wszystkie moje watki. Czy otworzę nowy wątek - czas pokaże. Będzie to zależało od zamierzonych planów - czy się zrealizują.
Kupiona przez Ciebie kanna jak w większości była zdrowa ma szanse wypuścić nowy kiełek i przez lato ładnie się rozrosnąć.
Renatko.
Na tyle sprzedających musiałaś trafić na Macadi. To i tak masz szczęście,że nie przyszły zgniłe ale czy odmiany będą się zgadzały w to już wątpię.
Wybacz, może Cię 'zdołuje' moja wypowiedź ale przed zakupami trzeba trochę zaglądać do opinii forumowiczów na temat sprzedających w All.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Reniu czy wystawiłaś już komentarz?. Jezeli nie to może wstrzymaj się do momentu , aż zobaczysz co z tego wyrośnie. Większość z nas wystawia komentarze po obejrzeniu kłączy cebul, itd- nie czekając na potwierdzenie odmian
PS. A tak przy okazji czy ktoś wie po jakim czasie można wystawić komentarz,aby nie było za późno?
PS. A tak przy okazji czy ktoś wie po jakim czasie można wystawić komentarz,aby nie było za późno?
Pozdrawiam. Ewa
- drozd

Ewuniu.
Prawdopodobnie do miesiąca kupujący, sprzedający dłużej.
Prawdopodobnie do miesiąca kupujący, sprzedający dłużej.
kurcze jak na roślinki to stanowczo za krótko 
Dopisane : Sprawdziłam -mamy 60 dni na wystawienie komentarza, ale po tym okresie również możemy wystawić komentarz tylko musimy znać nr aukcji i nick sprzedającego
Dopisane : Sprawdziłam -mamy 60 dni na wystawienie komentarza, ale po tym okresie również możemy wystawić komentarz tylko musimy znać nr aukcji i nick sprzedającego
Pozdrawiam. Ewa
- drozd

Warto zapamiętać i nie spieszyć się z wystawieniem komentarza.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janusz otrzymałeś już zamówione kłącza Stuttgartów, w jakiej są kondycji i czy są względnie duże?
Moja Pink Sunburst powoli kiełkuje, ale czy to będa ciemne liście
bardzo bym chciała.
Moja Pink Sunburst powoli kiełkuje, ale czy to będa ciemne liście
- drozd

Jolu.
Nie zamawiałem Stuttgartów tylko Pinc Sunburs
Dzisiaj otrzymałem wiadomość,że są wysłane. Może jutro przyjdą. Druga firma dopiero w kwietniu będzie wysyłała.
Nie zamawiałem Stuttgartów tylko Pinc Sunburs
Dzisiaj otrzymałem wiadomość,że są wysłane. Może jutro przyjdą. Druga firma dopiero w kwietniu będzie wysyłała.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taka pomyłka
Moje pomału zaczynają kiełkować, więc jest nadzieja
Moje pomału zaczynają kiełkować, więc jest nadzieja
- Giecikowa
- 200p

- Od: 13 lut 2011, o 09:35
Renia ja też zamawiałam u tego sprzedawcy
MAKADI to ten sam sprzedawca co Patryk2005 :x No i oczywiście jeszcze głupia
wystawiła mu pozytywa, bo przesyłka w ogóle przyszła. Chyba zupełnie nie jestem asertywna
. Może chociaż kilka wyrośnie
Napisz co Ci z nich wyjdzie.
Drozd, piękne masz te canny. Chociaż w Twoim ogrodzie trochę oczy nacieszę, jeżeli u mnie będzie klapa
Drozd, piękne masz te canny. Chociaż w Twoim ogrodzie trochę oczy nacieszę, jeżeli u mnie będzie klapa
Pozdrawiam Dorota
- Anna29
- 500p

- Od: 4 maja 2008, o 11:20
Moje kanny wyglądają tak (posadzone 23 lutego)
http://img163.imageshack.us/img163/404/p1100390a.jpg
http://img715.imageshack.us/img715/769/8marcaii.jpg
Te powyżej są od Janusza. Z tego co widzę kiełki pokazały już: Żółty król, Afrodyta i Picasso.
Czekam jeszcze na Tropical Sunrise oraz Pretorię.
A tu te zwykłe czerwone:
http://img52.imageshack.us/img52/1855/8marcad.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/404/p1100390a.jpg
http://img715.imageshack.us/img715/769/8marcaii.jpg
Te powyżej są od Janusza. Z tego co widzę kiełki pokazały już: Żółty król, Afrodyta i Picasso.
Czekam jeszcze na Tropical Sunrise oraz Pretorię.
A tu te zwykłe czerwone:
http://img52.imageshack.us/img52/1855/8marcad.jpg
- Ewa_eg
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 15 wrz 2010, o 08:31
Janusz
Spędziłam kilka miłych wieczorów czytając Twoje wątki, zatem poświęconego czasu nie żałuję. I mam nadzieję na ciąg dalszy
Jeśli tylko coś drgnie w mojej doniczce z canną, nie omieszkam się pochwalić odnośną fotką ;)
Pozdrawiam
Spędziłam kilka miłych wieczorów czytając Twoje wątki, zatem poświęconego czasu nie żałuję. I mam nadzieję na ciąg dalszy
Jeśli tylko coś drgnie w mojej doniczce z canną, nie omieszkam się pochwalić odnośną fotką ;)
Pozdrawiam