Canna - Paciorecznik cz.2

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Canna - Paciorecznik cz.2

Post »

Ale wielkie już :shock:
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moje jeszcze w piwnicy siedzą, pogoda na razie nie sprzyja planom ogrodowym. :( Ale nie spieszy mi się, nic na siłę, pogoda się poprawi (a już jest więcej ciepłych dni, choć nocami mrozy), to wyjmę kłącza.
Awatar użytkownika
Ewa_eg
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 15 wrz 2010, o 08:31

Post »

Witam Wszystkich :)

Witaj Janusz :)
To właściwie mój pierwszy wpis. Przeczytałam obydwie części o cannach a także cały Twój topik "cztery pory roku w moim ogrodzie". Jestem pod wrażeniem. :shock: I nie tylko pod wrażeniem ogrodu, roślin, ale także zachwyca mnie atmosfera na Twoich topikach. Jest taka przyjazna, pełna ciepła. Dlatego przyciąga jak pszczółkę do kwiatka ;)

Zakupiłam właśnie swoją pierwszą cannę w kapersie i siedzi ona sobie od kilku dni w donicy w pokoju. Mam trochę złe przeczucia, bo nie do końca zrobiłam wszystko tak, jak zalecasz - byłam właśnie w trakcie czytania tematu o cannach i za późno doczytałam :? Mam nadzieję, że jednak coś mi urośnie. Kłącze było żywe, ale bez kłów. Troszeczkę przy brzegu zagniwało. Ma to podobno być wyoming i po kolorze odciętych, starych kłów można przypuszczać, że faktycznie to ta odmiana.

Ale mam inne pytanie - trochę prośbę - o kontynuację Twojego ogrodowego tematu. Ten pierwszy został zamknięty i mam nadzieję, że będzie część druga; mimo planów przeprowadzki... (?)... Chętnie "pospacerowałabym" wiosną po Twoim pięknym ogrodzie :)

Pozdrawiam Wszystkich
Ewa
Awatar użytkownika
renata d
100p
100p
Od: 4 paź 2009, o 18:14

Post »

Ja dzisiaj otrzymałam przesyłkę moich cann,zamówionych przez internet w sklepie MAKADI.Bulwy są wporządku tylko Prezydent trochę nadgniły ale już z kłem,może coś z niego będzie.Oczywiście od razu je wsadziłam do doniczek a co do kolorów okaże się latem czy się zgadzają.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witaj Ewuniu.
Niezmiernie mi miło,że pierwszy Twój post zamieściłaś w moim wątku. Twoja przychylna opinia jest dla mnie wyróżnieniem. Cieszę się,że moje ogrodowe starania komuś się podobają i dziękuję,że poświęciłaś tyle czasu,by przejrzeć wszystkie moje watki. Czy otworzę nowy wątek - czas pokaże. Będzie to zależało od zamierzonych planów - czy się zrealizują.
Kupiona przez Ciebie kanna jak w większości była zdrowa ma szanse wypuścić nowy kiełek i przez lato ładnie się rozrosnąć.
Renatko.
Na tyle sprzedających musiałaś trafić na Macadi. To i tak masz szczęście,że nie przyszły zgniłe ale czy odmiany będą się zgadzały w to już wątpię.
Wybacz, może Cię 'zdołuje' moja wypowiedź ale przed zakupami trzeba trochę zaglądać do opinii forumowiczów na temat sprzedających w All.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Reniu czy wystawiłaś już komentarz?. Jezeli nie to może wstrzymaj się do momentu , aż zobaczysz co z tego wyrośnie. Większość z nas wystawia komentarze po obejrzeniu kłączy cebul, itd- nie czekając na potwierdzenie odmian

PS. A tak przy okazji czy ktoś wie po jakim czasie można wystawić komentarz,aby nie było za późno?
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu.
Prawdopodobnie do miesiąca kupujący, sprzedający dłużej.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

kurcze jak na roślinki to stanowczo za krótko :evil:

Dopisane : Sprawdziłam -mamy 60 dni na wystawienie komentarza, ale po tym okresie również możemy wystawić komentarz tylko musimy znać nr aukcji i nick sprzedającego :wit
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Warto zapamiętać i nie spieszyć się z wystawieniem komentarza.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Janusz otrzymałeś już zamówione kłącza Stuttgartów, w jakiej są kondycji i czy są względnie duże?
Moja Pink Sunburst powoli kiełkuje, ale czy to będa ciemne liście ;:224 bardzo bym chciała.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu.
Nie zamawiałem Stuttgartów tylko Pinc Sunburs
Dzisiaj otrzymałem wiadomość,że są wysłane. Może jutro przyjdą. Druga firma dopiero w kwietniu będzie wysyłała.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Taka pomyłka ;:14
Moje pomału zaczynają kiełkować, więc jest nadzieja ;:108
Awatar użytkownika
Giecikowa
200p
200p
Od: 13 lut 2011, o 09:35

Post »

Renia ja też zamawiałam u tego sprzedawcy :evil: MAKADI to ten sam sprzedawca co Patryk2005 :x No i oczywiście jeszcze głupia ;:223 wystawiła mu pozytywa, bo przesyłka w ogóle przyszła. Chyba zupełnie nie jestem asertywna ;:223 . Może chociaż kilka wyrośnie :cry: Napisz co Ci z nich wyjdzie.
Drozd, piękne masz te canny. Chociaż w Twoim ogrodzie trochę oczy nacieszę, jeżeli u mnie będzie klapa :heja
Pozdrawiam Dorota:)
Awatar użytkownika
Anna29
500p
500p
Od: 4 maja 2008, o 11:20

Post »

Moje kanny wyglądają tak (posadzone 23 lutego)
http://img163.imageshack.us/img163/404/p1100390a.jpg
http://img715.imageshack.us/img715/769/8marcaii.jpg
Te powyżej są od Janusza. Z tego co widzę kiełki pokazały już: Żółty król, Afrodyta i Picasso.
Czekam jeszcze na Tropical Sunrise oraz Pretorię.
A tu te zwykłe czerwone:
http://img52.imageshack.us/img52/1855/8marcad.jpg
Awatar użytkownika
Ewa_eg
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 15 wrz 2010, o 08:31

Post »

Janusz
Spędziłam kilka miłych wieczorów czytając Twoje wątki, zatem poświęconego czasu nie żałuję. I mam nadzieję na ciąg dalszy :)

Jeśli tylko coś drgnie w mojej doniczce z canną, nie omieszkam się pochwalić odnośną fotką ;)

Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”