Twoje lilijki przepiękne, te królewny mogłabym podziwiać wciąż od nowa

Jednak w mojej sytuacji przydałoby mi się więcej silnej woli i wstrzemięźliwości w kupowaniu roślin i nasionek ( tych szczególnie
 Jednak w mojej sytuacji przydałoby mi się więcej silnej woli i wstrzemięźliwości w kupowaniu roślin i nasionek ( tych szczególnie  ) Zapraszam do dalszego oglądania lilii.
 ) Zapraszam do dalszego oglądania lilii. . Według informacji z netu to roślina doniczkowa ( u nas ) i na domiar złego dość wymagająca i chimeryczna. No cóż...Skoro kupiłam to trzeba ją posadzić i zmierzyć się z problemem. Może nie taki diabeł straszny jak go malują...
 . Według informacji z netu to roślina doniczkowa ( u nas ) i na domiar złego dość wymagająca i chimeryczna. No cóż...Skoro kupiłam to trzeba ją posadzić i zmierzyć się z problemem. Może nie taki diabeł straszny jak go malują...  - niestety NN - maleńka cebulka aż z Wrocławia
 - niestety NN - maleńka cebulka aż z Wrocławia  - ponoć Cecil choć nie jestem do końca przekonana
 - ponoć Cecil choć nie jestem do końca przekonana - kolejna NN
 - kolejna NN - Triumphator
 - Triumphator - Penthouse albo coś podobnego
 - Penthouse albo coś podobnego - lilia św.Józefa
 - lilia św.Józefa
 , dziękuję za odwiedziny w moim wątku. Masz piękny ogród, mój to jeszcze "maluszek". I te cudowne lilie, mamy podobną chorobę liliową
, dziękuję za odwiedziny w moim wątku. Masz piękny ogród, mój to jeszcze "maluszek". I te cudowne lilie, mamy podobną chorobę liliową   Co do róż, to polecam się jako pole doświadczalne
  Co do róż, to polecam się jako pole doświadczalne   , bo jak przeżyją u mnie temperatury takie jak w Suwałkach, to wszędzie przetrwają.
 , bo jak przeżyją u mnie temperatury takie jak w Suwałkach, to wszędzie przetrwają.   

- ponoć Vivaldi
 - ponoć Vivaldi

Zrobiłaś cudowny zakątek
 Zrobiłaś cudowny zakątek 

Serdecznie witam sąsiadkę.morellette pisze:Pozwoliłam sobie na wirtualne odwiedziny na Twojej działeczceZrobiłaś cudowny zakątek

chciało się pobuszować ... wczoraj wpadłam do swojego ogrodniczego i w drzwiach zamarłam ....sklep nie do poznania inne ustawienia to nawet nie ważne ale ile nasionek
 chciało się pobuszować ... wczoraj wpadłam do swojego ogrodniczego i w drzwiach zamarłam ....sklep nie do poznania inne ustawienia to nawet nie ważne ale ile nasionek   

ponieważ mnie znają sama kobietka zaproponowała coby wejść za ladę i zrobić samoobsługę .....to przesiedziałam dobrą godzinę  wybierając nasionka i cebulki
 ponieważ mnie znają sama kobietka zaproponowała coby wejść za ladę i zrobić samoobsługę .....to przesiedziałam dobrą godzinę  wybierając nasionka i cebulki   szaleństwo
 szaleństwo   ale jestem bardzo szczęśliwa
 ale jestem bardzo szczęśliwa

Przyznam jednak, że narobiła mi smaka na wiosenne kwiatuszki
 Przyznam jednak, że narobiła mi smaka na wiosenne kwiatuszki  Z drugiej strony cóż się dziwić - w końcu to dopiero luty. Według przysłowia "Idzie luty szykuj buty" to najzimniejszy miesiąc w Polsce. Mam nadzieję, że ta biała lilia będzie pełna. Nawet u najlepszych sprzedawców zdarzają się pomyłki...
 Z drugiej strony cóż się dziwić - w końcu to dopiero luty. Według przysłowia "Idzie luty szykuj buty" to najzimniejszy miesiąc w Polsce. Mam nadzieję, że ta biała lilia będzie pełna. Nawet u najlepszych sprzedawców zdarzają się pomyłki... 
  Wysiałam tam też pnącze rhodochiton. Kolejna paczka zawierająca 4 szt. nasion i to wielkości ziaren maku
 Wysiałam tam też pnącze rhodochiton. Kolejna paczka zawierająca 4 szt. nasion i to wielkości ziaren maku  Gdybym to wiedziała chyba bym się nie skusiła na nie. Tym bardziej, że kosztowały prawie 4 zł czyli po złotówce za nasionko. Kto to wymyślił? To jakieś szaleństwo! Mam cichą nadzieję, ze przynajmniej coś z nich wyrośnie...
 Gdybym to wiedziała chyba bym się nie skusiła na nie. Tym bardziej, że kosztowały prawie 4 zł czyli po złotówce za nasionko. Kto to wymyślił? To jakieś szaleństwo! Mam cichą nadzieję, ze przynajmniej coś z nich wyrośnie... Aż trudno uwierzyć jak niewiele nam potrzeba do szczęścia na przedwiośniu - wystarczy dobrze zaopatrzony sklep ogrodniczy
 Aż trudno uwierzyć jak niewiele nam potrzeba do szczęścia na przedwiośniu - wystarczy dobrze zaopatrzony sklep ogrodniczy  
  Wcale mi się nie uśmiecha mieć takiego lokatora choćby nie wiem jak był rzadko spotykany. Myślę, że sporo osób nawet nie rozróżnia i nie wnika co żyje sobie obok nas. A hasło nornica określa wszystkie gryzonie zamieszkujące działki i ogrody. To można Ci tylko pozazdrościć takich myśliwych
 Wcale mi się nie uśmiecha mieć takiego lokatora choćby nie wiem jak był rzadko spotykany. Myślę, że sporo osób nawet nie rozróżnia i nie wnika co żyje sobie obok nas. A hasło nornica określa wszystkie gryzonie zamieszkujące działki i ogrody. To można Ci tylko pozazdrościć takich myśliwych  W sezonie gdy mój psiak przebywa ze mną na działce po kilka godzin to te szkodniki raczej nie są zbyt aktywne. Najgorzej to wygląda wczesną wiosną. Potem chyba idą do sąsiadów.
 W sezonie gdy mój psiak przebywa ze mną na działce po kilka godzin to te szkodniki raczej nie są zbyt aktywne. Najgorzej to wygląda wczesną wiosną. Potem chyba idą do sąsiadów. - różowa
 - różowa - biała
 - biała - pomarańczowa czyli najzwyklejszy smolinos, który towarzyszy mi od początku
 - pomarańczowa czyli najzwyklejszy smolinos, który towarzyszy mi od początku

Znasz może jej nazwę
 Znasz może jej nazwę