Takie fiołki, jaki postęp tu się dokonał! Pooglądałam i jestem w szoku, ja się na takich zwykłych fioletowych zatrzymałam...
Wandy ogródek pod dębami, część 2
Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2
Wiesz co, Wanda, zazdroszczę Ci, że Cię kręcą doniczkowce... Przynajmniej zimą masz jakąś pociechę!
Muszę nad sobą w tej kwestii popracować, ale chyba się już nie uda...Kiedyś owszem, ale to chyba ne wrati...
Takie fiołki, jaki postęp tu się dokonał! Pooglądałam i jestem w szoku, ja się na takich zwykłych fioletowych zatrzymałam...
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wando! Dżungla na schodach robi wrażenie
a i trochę gimnastyki przy pielęgnacji, wyjdzie na dobre
fiołeczki... cud-miód,jakie już okazałe i zdrowiutkie.
a ja 5 listków też sobie ukorzeniam....
fiołeczki... cud-miód,jakie już okazałe i zdrowiutkie.
a ja 5 listków też sobie ukorzeniam....
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- lora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
..Wandziu dziękuję za odpowiedz
...to i ja wyprowadzę w lecie moje parapetowce...
...to i ja wyprowadzę w lecie moje parapetowce...
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Wandziu , ale plantacja
a gdzie Ty to wszystko trzymasz

- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Wandziu czy Ciebie też tak cieszy to dzisiejsze
, chyba pojadę zajrzeć na działkę 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu jesteś bardzo pracowitą osobą
przy takiej ilości kwiatów jest ogrom pracy
naprawdę Ciebie podziwiam 
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Cała kolekcja pięknie rośnie,ale przy takiej opiece nie mają innego wyjścia... 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aszko, Leszczyno, Agness, Marylko, dzięki wielkie
Ja stale powiększam tę moją kolekcję, bo wiadomo, tak samo jak z roślinami ogrodowymi, jak raz się zacznie, to już końca nie widać
Misiu, jak tylko będzie ciepło, wynoś wszystko na zewnątrz, a zobaczysz różnicę w kondycji roślinek. Tylko pamietaj, nie stawiaj w pełnym słońcu
Artam, tak w ogóle to doniczkowe nie za bardzo mnie kręcą. Jedynie fiołki i storczyki, a reszta po prostu jest i sobie gdzieś tam rośnie. Nawet czasem patrzę na tę resztę krzywym okiem, bo mi zajmuje miejsce dla fiołków. Latem wszystko idzie na dwór. A co do postępu, to rzeczywiście się dokonał. Bo na przykład zarejestrowanych odmian fiołków afrykańskich jest obecnie aż 700. Jest więc w czym wybierać.
Malinko, a te pięć listków to może jakieś odmianowe
Bożenko, ano trzymam to wszystko tak jak widac na zdjeciach. Przede wszystkim parapety, no i te moje dwa "solaria", na któych stoja male sadzoneczki i ukorzeniajace się liście. Teraz to jeszcze pestka, ale nie mam pojęcia, gdzie to upchnę, jak się te małe rozrosną.
Katik, dzisiaj rzeczywiście mamy cudne słoneczko. Jeśli masz możliwość, to jasne, że jedź na działeczkę. Zawsze można trochę posprzątać po zimie, bo nie wiadomo skąd, nagle mamy w ogrodzie kupę śmieci, chociaz wszystko wydawało się jesienią wysprzątane.
Misiu, jak tylko będzie ciepło, wynoś wszystko na zewnątrz, a zobaczysz różnicę w kondycji roślinek. Tylko pamietaj, nie stawiaj w pełnym słońcu
Artam, tak w ogóle to doniczkowe nie za bardzo mnie kręcą. Jedynie fiołki i storczyki, a reszta po prostu jest i sobie gdzieś tam rośnie. Nawet czasem patrzę na tę resztę krzywym okiem, bo mi zajmuje miejsce dla fiołków. Latem wszystko idzie na dwór. A co do postępu, to rzeczywiście się dokonał. Bo na przykład zarejestrowanych odmian fiołków afrykańskich jest obecnie aż 700. Jest więc w czym wybierać.
Malinko, a te pięć listków to może jakieś odmianowe
Bożenko, ano trzymam to wszystko tak jak widac na zdjeciach. Przede wszystkim parapety, no i te moje dwa "solaria", na któych stoja male sadzoneczki i ukorzeniajace się liście. Teraz to jeszcze pestka, ale nie mam pojęcia, gdzie to upchnę, jak się te małe rozrosną.
Katik, dzisiaj rzeczywiście mamy cudne słoneczko. Jeśli masz możliwość, to jasne, że jedź na działeczkę. Zawsze można trochę posprzątać po zimie, bo nie wiadomo skąd, nagle mamy w ogrodzie kupę śmieci, chociaz wszystko wydawało się jesienią wysprzątane.
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Wandziu u Ciebie istna dżungla. Mam u siebie takiego cissusa ale nie jest taki dorodny i też podsychają mu listki ale to chyba rzeczywiście wina suchego powietrza, rośnie na klatce schodowej blisko okna ale i blisko kaloryfera.Przedszkole fiołkowe masz fantastyczne, podziwiam Ciebie i inne dziewczyny fanki fiołków.
U mnie dzisiaj piękne słoneczko ale na dworze jest zimno wyszłam na chwilę myślałam że posprzątam na trawniku śmieci które naniosła moja suka i liście dębowe ale jest za zimno.
U mnie dzisiaj piękne słoneczko ale na dworze jest zimno wyszłam na chwilę myślałam że posprzątam na trawniku śmieci które naniosła moja suka i liście dębowe ale jest za zimno.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jeszcze takiej ilości fiołków nie widziałam
, jak w hurcie
Masz do nich rękę, kiedyś też miałam fiołki, ale nie za bardzo mi rosły, w końcu padły i teraz już nie mam odwagi próbować drugi raz.
Masz do nich rękę, kiedyś też miałam fiołki, ale nie za bardzo mi rosły, w końcu padły i teraz już nie mam odwagi próbować drugi raz.
- Marta_S
- 500p

- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Matko jedyna...........
ależ fiołeczków masz u siebie
skąd ich tyle się tam wzięło? 
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ WANDO
Czym nas jeszcze zaskoczysz. Piękne storczyki, rośliny ogrodowe. Teraz pokazujesz taką
wspaniałą kolekcję fiołków

Czym nas jeszcze zaskoczysz. Piękne storczyki, rośliny ogrodowe. Teraz pokazujesz taką
wspaniałą kolekcję fiołków
Cudnie będzie, Wando, jak te wszystkie Twoje fiołeczki zakwitną, pokaźna kolekcja!
Pozdrawiam serdecznie
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj..wpadłam na chwileczkę zobaczyć co pod Dębami słychać..i
..jaką Ty masz cudowną kolekcję fiołków
jak zakwitną to dopiero masz radochę..tyle kolorów..aż miło
jak zakwitną to dopiero masz radochę..tyle kolorów..aż miło
-
x-d-a
Wandziu, przybiegłam do Ciebie podzielić się radosną nowiną - u nas dzisiaj wiosna na całego! Od rana pięknie świeci słoneczko, kwitną przebiśniegi, a wrzośce i ciemierniki - lada dzień :P
Pozdrawiam więc cieplutko
Pozdrawiam więc cieplutko