Ogródek AGNESS cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek AGNESS cz.7

Post »

O tym samym ciągle myślę... :(
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko , Aniu niestety boje się tego bardzo, roślinki szaleją, czują wiosnę , ciepełko, soki krążą , jak teraz ściśnie mróz to będzie naprawdę masakra w ogrodzie ;:223 nie ma takiej możliwości, żeby wszystko przetrwało. Już widać nabrzmiewające pąki na kwiatach, krzewach, naprawdę dobrze to nie wygląda :roll: A jeszcze na dodatek stopniał cały śnieg i roślinki nie mają nawet małej warstewki ochronnej :roll: U mnie na clematisach duże zielone pąki, po ogrodzie jeszcze nie chodziłam, bo aż sie boję jaką przedwczesna wiosnę tam zobaczę :roll:
Już zeszłej zimy straciłam wiele róż, jak to się powtórzy, to chyba się popłaczę :roll:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

witam, mnie tez nieco martwi ta pogoda śnieg znikł, wody aż nie chcę mówić, rośliny budzą się do życia musimy jakoś przepędzić zapowiadaną złą pogodę bo inaczej...................
bodziszki to jednak bezkonfliktowe, bezproblemowe i bezkonkurencyjne kwiatki warto je w ogródku mieć ale trzeba ich nieco pilnować bo lubią się rozrastać, ale wyglądają super
pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Nie martw się dużych mrozów nie nadają...rośliny widocznie czyją wiosnę. Też zauważyłam nabrzmiewające pączki na wiciokrzewie i kiełki roślin cebulkowych. Zazwyczaj przed wystąpieniem dużych mrozów spada śnieg, myślę że znowu tak będzie ;:108
Psiząb śliczny...do jakiej wysokości dorasta :?: Wykopujesz go po przekwitnięciu :?:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aguś

Lubię do Ciebie zaglądać , można naładować baterie na kolejne dni ;:196
Nowości to zapowiedż wielu kwitnień i westchnień :D oj będzie się działo ;:65 póki co trzymam kciuki by roślinki jak jedna bez przygód dotrwały do wiosny .

Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Aguś - psizęby piękne .
Ja dopiero jesienią je zdobyłam i teraz czekam na kwitnienie . :D
Widzę ,że bodziszki też lubisz .
Ja je uwielbiam ,są praktycznie bezobsługowe ,długo kwitną i dobrze się rozrastają .
Mam nadzieję ,że ostra zima już do nas nie wróci i nasze roślinki przeżyją :?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga czy u Ciebie też dzisiaj tak wiosennie jak na zdjęciach. Ja wczoraj zrobiłam obchód ogrodu ale jeszcze wszystko śpi no może na dzikim winie trochę pączki nabrzmiały. Mam nadzieję że te ,chociaż niewielkie, przymrozki przyhamują to wiosenne szaleństwo.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ja też już tęsknie za takimi widoczkami :D no no tyle cebulek lili nabyłaś ale będą widoczki :tan
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Witaj Agnieszko! Piękne fotki pokazałaś z lata, zieleń jest taka soczysta! Już tęsknię za latem. Pocieszam się, że jeszcze jakieś 2 miesiące i wróci wiosna! :D Miło popatrzeć na piękne kwiaty jak szaro i ponuro za oknem. Wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU oraz dużo zdrówka Ci życzę.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
Grandiflora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 paź 2008, o 15:02

Post »

:wit
Bodziszki i psizęby też bardzo lubię :D ,czekam na fotki lilii :tan
pozdrawiam , Lucyna
w ogrodzie , w domu
moje róże
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Agnieszko! W miejscu zamieszkania nie mam internetu. Teraz jestem u rodziny, to nadrabiam zaległości. Podziwiam Twoje kwiaty. Teraz pogoda wiosenna ale to tylko chwila, bo zimy jeszcze dwa miesiące. Wytrzymamy 8-)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu bodziszki mam ograniczone kamieniami, ale i tak będę obserwować, zeby za bardzo mi się nie rozłaziły, mają ściśle wyznaczone miejsce, bo z tym u mnie niestety krucho.

Aniu 11 już zapowiadają zmianę pogody, mrozik- na szczęście jeszcze nie duży i opady śniegu :D
Psizęba nie wykopuję. Jest to niewysoka roślinka, nigdy nie zastanawiałam sie jaką ma wysokość, ale myślę, ze tak około 20 cm.

Eluś jak fajnie, ze się odezwałaś ;:196 Roślinek faktycznie troszkę zamówionych, już nie mogę się doczekać na sadzenie....nie mówiąc już o ich kwitnieniu ;:224

Bożenko, ja też mam taką nadzieję :roll: Na szczęście jak na razie zapowiadają niewielkie mrozy i obiecują śniegową kołderkę, więc może będzie dobrze...
Moje bodziszki jeszcze nie pokazały na co je stać, bo sadziłam malutkie kępki, ale już ładnie się rozrosły i mama nadzieję, ze w przyszłym roku pokażą na co je stać i obsypią się kwiatuszkami .
Psiząb u mnie kwitł po raz pierwszy w zeszłym roku, mam nadzieję, ze całkowicie go nie zmarnowałam, bo sadząc różę trafiłam szpadelkiem na cebule . Twój na pewno ślicznie zakwitnie . Czy też masz żółciutką Pagodę ?

Jolu już zapowiadają niewielkie mrozy, więc mam nadzieję, ze roślinki zrozumieją, że to dopiero styczeń i przyhamują w swoich wiosennych szaleństwach :D

Beatko już nie mogę się doczekać na zamówione lilie, a wysyłają dopiero od marca :;230

Grażynko bardzo dziękuję ;:196 Tobie też wszystkiego co najlepsze ;:196
Wiosna już niedługo, dni coraz dłuższe, nie obejrzymy się i będziemy już grzebać w ogródkach :D

Lucynko ja poluję na różowego psizęba, bo mam tylko żółciutkiego :D Widoków liliowych też nie mogę się doczekać 8-) :lol:

Witaj Jacku :D pewnie, ze wytrzymamy :lol: im bardziej będziemy spragnieni wiosny, z tym większym zapałem wylegniemy do wiosennych ogrodów :lol: Fajnie, że mimo braku netu, masz możliwość czasami zajrzeć na Forum :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Agnieś....oj zamarzyło mi się po takich widoczkach......a dziś deszcz u nas padał i nawet nie patrzyłam czy coś się rusza z ziemi. :D
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Moje wrzośce w pąkach, ale całe wprasowane w ziemię przez śnieg, mam nadzieje,
ze zanim zakwitną to się trochę podniosą. Inne rośliny na szczęście jeszcze nie ruszyły.

Zapraszam na walentynkowe serduszka ;:167
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

:;230 :;230 :;230 a to dopiero planowane zakupi - a fundusz już odłożony aby :wink: ja to się boje cebulowych że mi nieproszeni goście je zjedzą ....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”