Ogródek AGNESS cz.7
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek AGNESS cz.7
O tym samym ciągle myślę... 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko , Aniu niestety boje się tego bardzo, roślinki szaleją, czują wiosnę , ciepełko, soki krążą , jak teraz ściśnie mróz to będzie naprawdę masakra w ogrodzie
nie ma takiej możliwości, żeby wszystko przetrwało. Już widać nabrzmiewające pąki na kwiatach, krzewach, naprawdę dobrze to nie wygląda
A jeszcze na dodatek stopniał cały śnieg i roślinki nie mają nawet małej warstewki ochronnej
U mnie na clematisach duże zielone pąki, po ogrodzie jeszcze nie chodziłam, bo aż sie boję jaką przedwczesna wiosnę tam zobaczę 
Już zeszłej zimy straciłam wiele róż, jak to się powtórzy, to chyba się popłaczę
Już zeszłej zimy straciłam wiele róż, jak to się powtórzy, to chyba się popłaczę
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
witam, mnie tez nieco martwi ta pogoda śnieg znikł, wody aż nie chcę mówić, rośliny budzą się do życia musimy jakoś przepędzić zapowiadaną złą pogodę bo inaczej...................
bodziszki to jednak bezkonfliktowe, bezproblemowe i bezkonkurencyjne kwiatki warto je w ogródku mieć ale trzeba ich nieco pilnować bo lubią się rozrastać, ale wyglądają super
pozdrawiam
bodziszki to jednak bezkonfliktowe, bezproblemowe i bezkonkurencyjne kwiatki warto je w ogródku mieć ale trzeba ich nieco pilnować bo lubią się rozrastać, ale wyglądają super
pozdrawiam
Nie martw się dużych mrozów nie nadają...rośliny widocznie czyją wiosnę. Też zauważyłam nabrzmiewające pączki na wiciokrzewie i kiełki roślin cebulkowych. Zazwyczaj przed wystąpieniem dużych mrozów spada śnieg, myślę że znowu tak będzie
Psiząb śliczny...do jakiej wysokości dorasta
Wykopujesz go po przekwitnięciu 
Psiząb śliczny...do jakiej wysokości dorasta
Lubię do Ciebie zaglądać , można naładować baterie na kolejne dni
Nowości to zapowiedż wielu kwitnień i westchnień
Pozdrawiam
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Aguś - psizęby piękne .
Ja dopiero jesienią je zdobyłam i teraz czekam na kwitnienie .
Widzę ,że bodziszki też lubisz .
Ja je uwielbiam ,są praktycznie bezobsługowe ,długo kwitną i dobrze się rozrastają .
Mam nadzieję ,że ostra zima już do nas nie wróci i nasze roślinki przeżyją
Ja dopiero jesienią je zdobyłam i teraz czekam na kwitnienie .
Widzę ,że bodziszki też lubisz .
Ja je uwielbiam ,są praktycznie bezobsługowe ,długo kwitną i dobrze się rozrastają .
Mam nadzieję ,że ostra zima już do nas nie wróci i nasze roślinki przeżyją
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aga czy u Ciebie też dzisiaj tak wiosennie jak na zdjęciach. Ja wczoraj zrobiłam obchód ogrodu ale jeszcze wszystko śpi no może na dzikim winie trochę pączki nabrzmiały. Mam nadzieję że te ,chociaż niewielkie, przymrozki przyhamują to wiosenne szaleństwo.
Ja też już tęsknie za takimi widoczkami
no no tyle cebulek lili nabyłaś ale będą widoczki 
Witaj Agnieszko! Piękne fotki pokazałaś z lata, zieleń jest taka soczysta! Już tęsknię za latem. Pocieszam się, że jeszcze jakieś 2 miesiące i wróci wiosna!
Miło popatrzeć na piękne kwiaty jak szaro i ponuro za oknem. Wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU oraz dużo zdrówka Ci życzę.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- Grandiflora

- Od: 21 paź 2008, o 15:02
Bodziszki i psizęby też bardzo lubię
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Agnieszko! W miejscu zamieszkania nie mam internetu. Teraz jestem u rodziny, to nadrabiam zaległości. Podziwiam Twoje kwiaty. Teraz pogoda wiosenna ale to tylko chwila, bo zimy jeszcze dwa miesiące. Wytrzymamy 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu bodziszki mam ograniczone kamieniami, ale i tak będę obserwować, zeby za bardzo mi się nie rozłaziły, mają ściśle wyznaczone miejsce, bo z tym u mnie niestety krucho.
Aniu 11 już zapowiadają zmianę pogody, mrozik- na szczęście jeszcze nie duży i opady śniegu
Psizęba nie wykopuję. Jest to niewysoka roślinka, nigdy nie zastanawiałam sie jaką ma wysokość, ale myślę, ze tak około 20 cm.
Eluś jak fajnie, ze się odezwałaś
Roślinek faktycznie troszkę zamówionych, już nie mogę się doczekać na sadzenie....nie mówiąc już o ich kwitnieniu
Bożenko, ja też mam taką nadzieję
Na szczęście jak na razie zapowiadają niewielkie mrozy i obiecują śniegową kołderkę, więc może będzie dobrze...
Moje bodziszki jeszcze nie pokazały na co je stać, bo sadziłam malutkie kępki, ale już ładnie się rozrosły i mama nadzieję, ze w przyszłym roku pokażą na co je stać i obsypią się kwiatuszkami .
Psiząb u mnie kwitł po raz pierwszy w zeszłym roku, mam nadzieję, ze całkowicie go nie zmarnowałam, bo sadząc różę trafiłam szpadelkiem na cebule . Twój na pewno ślicznie zakwitnie . Czy też masz żółciutką Pagodę ?
Jolu już zapowiadają niewielkie mrozy, więc mam nadzieję, ze roślinki zrozumieją, że to dopiero styczeń i przyhamują w swoich wiosennych szaleństwach
Beatko już nie mogę się doczekać na zamówione lilie, a wysyłają dopiero od marca
Grażynko bardzo dziękuję
Tobie też wszystkiego co najlepsze
Wiosna już niedługo, dni coraz dłuższe, nie obejrzymy się i będziemy już grzebać w ogródkach
Lucynko ja poluję na różowego psizęba, bo mam tylko żółciutkiego
Widoków liliowych też nie mogę się doczekać

Witaj Jacku
pewnie, ze wytrzymamy
im bardziej będziemy spragnieni wiosny, z tym większym zapałem wylegniemy do wiosennych ogrodów
Fajnie, że mimo braku netu, masz możliwość czasami zajrzeć na Forum 
Aniu 11 już zapowiadają zmianę pogody, mrozik- na szczęście jeszcze nie duży i opady śniegu
Psizęba nie wykopuję. Jest to niewysoka roślinka, nigdy nie zastanawiałam sie jaką ma wysokość, ale myślę, ze tak około 20 cm.
Eluś jak fajnie, ze się odezwałaś
Bożenko, ja też mam taką nadzieję
Moje bodziszki jeszcze nie pokazały na co je stać, bo sadziłam malutkie kępki, ale już ładnie się rozrosły i mama nadzieję, ze w przyszłym roku pokażą na co je stać i obsypią się kwiatuszkami .
Psiząb u mnie kwitł po raz pierwszy w zeszłym roku, mam nadzieję, ze całkowicie go nie zmarnowałam, bo sadząc różę trafiłam szpadelkiem na cebule . Twój na pewno ślicznie zakwitnie . Czy też masz żółciutką Pagodę ?
Jolu już zapowiadają niewielkie mrozy, więc mam nadzieję, ze roślinki zrozumieją, że to dopiero styczeń i przyhamują w swoich wiosennych szaleństwach
Beatko już nie mogę się doczekać na zamówione lilie, a wysyłają dopiero od marca
Grażynko bardzo dziękuję
Wiosna już niedługo, dni coraz dłuższe, nie obejrzymy się i będziemy już grzebać w ogródkach
Lucynko ja poluję na różowego psizęba, bo mam tylko żółciutkiego
Witaj Jacku
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Agnieś....oj zamarzyło mi się po takich widoczkach......a dziś deszcz u nas padał i nawet nie patrzyłam czy coś się rusza z ziemi. 
Moje wrzośce w pąkach, ale całe wprasowane w ziemię przez śnieg, mam nadzieje,
ze zanim zakwitną to się trochę podniosą. Inne rośliny na szczęście jeszcze nie ruszyły.
Zapraszam na walentynkowe serduszka
ze zanim zakwitną to się trochę podniosą. Inne rośliny na szczęście jeszcze nie ruszyły.
Zapraszam na walentynkowe serduszka