Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

Czy to ostatnie kwitnące to milin?
Wiciokrzewy mają w sobie coś egzotycznego ;:108
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiciokrzewy piękne, też mam kilka u siebie a na milin będę wpadała popatrzeć w Twoim wątku bo swojego się pozbyłam chociaż jeszcze nie do końca walka trwa w właściwie trwała bo przyszła zima.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Joluś pierwiosnkowi może być za ciepło trzymaj go w jak najchłodniejszym miejscu a jak ziemia rozmarznie to wkop do ogródka.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu ciekawe fotki z zaćmienia słońca, dobrze, że chmurki nie przesłoniły.
Jeśli to milin, to bardzo interesujący ma kolor, taki amarantowy. Ja widziałam tylko pomarańczowo i czerwono kwitnące. :)
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Matko a co to ostatnie?To rośnie u Ciebie na słońcu? Jednoroczne czy bylina? Piękne
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aguś jakoś tak się zbieram na strony pnączy w poszukiwaniu czegoś ciekawego ;:224 W tym roku po zimie ze cztery pnącza mi nie kwitły ;:14 może za rok ;:224
;:65 idę szukać
Zaćmienie to nieleda gratka dla takich fascynatów, jak ja ;:108 Niestety najpierw praca, a potem mogłam udać się na obserwacje, stad dopiero nieco późniejszy etap na moich fotkach. Dodatkowo często słoneczko przesłaniały grubaśne warstwy chmur i nic widać nie było.
Dorotko, oj bierze, bierze ;:108 po niedzieli może zacznę z trawami :tan Najwyżej większe będą na wiosnę. Tak jakby mam doświadczenie z kostrzewami sinymi, sianymi też gdzieś tak na przełomie stycznia i lutego.
Pawełku, ostatni to mój jeziorkowy milin, ma ze trzy lata. Ten zupełnie nowy, przy domu podrósł nieco, ale niestety nie kwitl w tym roku ;:14
Jolu też mam kilka wiciokrzewów, ale zakwitły dwa tylko, na inne czekam. Miliny na jeziorkowych piaskach nie wadząc nikomu sobie rosną ;:108
Gosiu, pierwiosnek ma chyba ze 22 stopnie, mówisz zabrać w chłodniejsze miejsce ;:224 znaczy na okno do garażu ;:108 OK.
Tajeczko polecam szczerze obserwacje nieba, zarówno te dzienne, jak też nocne. Ale pięknie jest ;:108
Myślę, że zdjęcia milina przekłamane, w ubiegłym roku był taki bardziej orange. Zobaczymy latem.
Pauluś to milinek, rosnie sobie w pełnym słońcu, zgłuszając po mlutku moje dzikie wino ;:14
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

To albo jesteś szczęściarą, albo po prostu potrafisz opiekować się nim, bo mój milin rośnie czwarty rok i ma ledwie parę trąbek :wink: Jedyna zaleta, że zasłania kawał ściany domu :)
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Mój milin też się nie wysilił...
Jola, ochota na pnącza Cię naszła? Czyżby widok trawowych łanów za siatką Cię znużył? Poszukamy, poszukamy :) Wiosną! Czyli już niebawem! :)
A zdjęcia z zaćmienia bardzo udane!
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Oj a duży Ci ten milinek rośnie? :wink: Bo mam pomysł mały
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Rispetto napisał :To albo jesteś szczęściarą, albo po prostu potrafisz opiekować się nim , Jola z nim dużo rozmawia.Ja miałam podobnie :zielonego była cała masa a trąbki pojawiały się późno i jak na mój gust było ich stanowczo za mało i w momencie kiedy zaatakował dach domu nie wytrzymałam i wykopałam drania ale nadał bardzo silnie odrasta od korzeni i wyskakuje w różnych miejscach nawet zaszczepienie herbicydem nie przynosi efektów.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tak słyszałam, że milin jest bardzo ekspansywny.
Ja też szukam pnączy w tym roku. Mam jeszcze parę miejsc do obsadzenia.
Nigdy nie udało mi sie kupic tunbergii. bardzo mi sie podoba, mimo, że to jednoroczniak
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu a ja siedzę i przeglądam stronki z różami, bo chcę dokupić sobie kilka pnących. Sama nie wiem na co mam sie zdecydować jest tyle piękności :roll:
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Piękne wiciokrzewy...ja mam dwa,ale jeszcze żaden nie zakwitł...a Twoje ilu letnie są :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Pawełku z tego wniosek, że szczęściara :;230 Odwiedzam go co jakiś czas, na wiosnę przycinam i tyle. Kawałek siatki też zasłania, zabijając jednocześnie dzikie wino, które dzielnie z nim walczy :uszy
Martuś jasne, że poszukamy :uszy Cierpliwie poczekam na Twój wolniejszy kawałek dnia i dawaj znać, jedziemy na zakupy ;:65
A zaćmienie ..... miałaś okazję niejednokrotnie poznać moje fascynacje ;:224
Pauluś ..... milinek nie rośnie mały, więc pomysł na niego musi być całkiem spory i nie dewastujący sąsiadujących roślin i fundamentów :;230
Jolu, rozmawiam z nim kiedy mam okazję, ale w miejscu, gdzie rośnie ma pole do popisu. Póki co pnie się do sąsiadki :;230
Małgoś tunbergia jest bardzo wdzięczna, tylko jednoroczna :roll: zwracam uwagę. Napisałam na pw ;:108
Aguś, jak pisłam u Ciebie póki co dokupiłam cztery :;230 a sezon się jeszcze nie rozpoczął :;230 Clematisowo dopiero zamierzam odwiedzić, choć mam kilka typów do nabycia ;:108
Graziu oba wiciokrzewy są dwuletnie, na wiosnę dokupię jeszcze ze dwa, bo mają piękne kwiaty.

Postanowiłam nie wstawiać fotek z przeszłości, ciekawe ile wytrzymam :;230 :;230 :;230
Dzisiaj garażowa akuba
Obrazek

Obrazek
a pamiętacie jesienią ;:224
Obrazek

garażowa też, póki co Pinus Palustris
Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Jola, jakie clematisy masz na oku?????????
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”