Witam poświątecznie!
Niestety, krótkie były święta w tym roku, ale może to i lepiej, bo mniej jakby w biodrach przybyło
Sobotę zaczęło deszczem, który zmył brudne resztki śniegu a po południu jak zaczęło sypać śniegiem to znów mamy bajkowo biało. Dzieci się cieszą, sanki w użyciu
Marto, widzisz jakąś niekonsekwencje w moim działaniu

Chyba zacznę wierzyć w wasze opinie, że ten koktajl kolorów jest ok. Nie mam innego wyjścia. No chyba, że moje tulipany zmienia kolor, co nie jest wykluczone
Grażynko, takie niespodzianki nie są mi obce. Tym bardziej, że tulipany uciekają wgłąb i nieraz udało ni się zasadzić coś nad nimi.
Prasówka zrobiona? Ja zrobiłam w święta baaardzo długą listę różanych zakupów a teraz się będę zastanawiać co wykreślić, albo gdzie zmniejszać trawnik
Romku, racja

Musze zmienić podejście do moich host, bo jeszcze się obrażą i przestana rosnąć

A wschodzące hosty to jeden z najpiękniejszych wiosennych widoków. oczywiście pod warunkiem, że ślimaki ich nie napoczną
Co do szachownic, u mnie też glina, a mają sie chyba całkiem nieźle, dziwne ...
Asiu, dobrze, że masz gdzie te niespodzianki upychać. Ja niestety nie mam takich możliwości dlatego dyscyplinę kolorystyczną.... diabli biorą. Trudno, będzie kolorowo. Staram się upychać lilie do doniczek, więc później przestawiam jak nie pasują.
Wando, nie wyobrażam sobie świąt bez szopki. To jedna z obowiązkowych dekoracji,. Już prędzej może nie być stroika czy adwentowego wieńca.
Łano witaj! Bardzo miło spędziłam kilka świątecznych chwil w twoim ogrodzie. Dziś jeszcze wrócę dokończyć spacer i zostawić jakiś ślad
Agnieszko, dziękuję za życzenia
100kroteczko, jak pisałam szopka to obowiązkowy numer u mnie. Zdjęcia z karmnikiem z 20 grudnia. Potem były lekko nieaktualne, ale dziś znów widoki takie same. Napadało sporo.
Gosia, kolorowo
Iza, żółty? u ciebie? no to chyba rzeczywiście jesteś wiosną spragniona barwy jakiejkolwiek
Skoro już po świętach to znaczy, że teraz co? odliczamy do Nowego Roku? A potem prawie wiosna?
Ale podobno dnia już przybywa i tego się trzymajmy
Doniczka z hiacyntami wstawiona w domu, może zakwitną....
A jak znam życie niedługo w Biedronce pokażą się podpędzane krokusy

A na razie wspomnienia.