Storczyki Katarzynki
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Katarzynki
Dziewczyny, to żeście poszarżowały z dyskusją o zdjęciach.
Nie ma się o co kłócić. Ja też mam sporo zastrzeżeń do jakości zdjęć, ale wierzę, że Kasia z czasem się wyrobi, bo radość z nowego aparatu już ma. Każdy kiedyś zaczynał, a za jakiś czas pewnie będziemy wszyscy mogli obserwować postępy Kasi w fotografii, począwszy od tych niezbyt udanych zdjęć po późniejsze, coraz bardziej efektowne. Ja nie byłabym zbyt surowa, jeśli ktoś przyznaje, że dopiero się uczy. A przecież nie wszystkie ostatnio prezentowane fotki są słabe, to też warto zauważyć! 
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A po co masz takie wstawiać? Ja bym wolała wcale nie wstawiać jakby mi takie paskudne wyszły, ale od razu kasuję. Może tam wcześniej miewałaś parę ładnych zdjęć, ale 4 ostatnie z MM i trochę z tymi wczesniejszymi (te bez lampy, z burymi, słabo widocznymi storczykami) ci się nie udały.katarzynka575 pisze:ProszęDuśka ja nie mam się czego wstydzić , ty byś takich nie wstawiła, ja się dopiero uczą i takie też czasami wstawię
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Dziewczyny miło mi że mnie odwiedzacie i moje storczyki
Dusiu już wypowiedziałaś swoje zdanie i nie musisz ich oglądać, jeśli ci nie pasują ,a ja będę takie wstawiała jakie mi się podoba to mój wątek KONIEC KROPKA
Dusiu już wypowiedziałaś swoje zdanie i nie musisz ich oglądać, jeśli ci nie pasują ,a ja będę takie wstawiała jakie mi się podoba to mój wątek KONIEC KROPKA
-
katarzynka575
- 1000p

- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu wspominki całkiem całkiem :P
Mam takie samo oncidium i nieziemsko pachnie
Mam takie samo oncidium i nieziemsko pachnie
-
katarzynka575
- 1000p

Moje też pięknie pachniało.Wiesz Kasiu jak je kupiłam to po niedługim czasie bulwy się b.pomarszczyły i schudły
Na wystawie kupiłam spagnum ,pamiętasz
Do tego spagnum pomieszanego z odrobiną podkładu wsadziłam to moje chude oncidium .Teraz jest pomarszczone ale grubiutkie ,
czyli pomogło
- agata06
- 1000p

- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Ja też miałam takie oncidium ale zeżarły go wełnowce
Teraz mam przynajmniej okazję pooglądać ten okaz u Was 
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu to świetnie
widocznie miało za mało wilgoci, no i po kwitnieniu też pewnie było osłabione. Ja podlewam moje przynajmniej raz na 7 dni, na razie kwitnie i są nowe pędy, ale niedawno kupiłam. Mam nadzieję, że nam razem będzie dobrze, bo ustawiłam go w takim miejscu gdzie często mogę wąchać 
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Kasiu dobrze, że zakończyłaś tę dyskusję.....katarzynka575 pisze: Dusiu już wypowiedziałaś swoje zdanie i nie musisz ich oglądać, jeśli ci nie pasują ,a ja będę takie wstawiała jakie mi się podoba to mój wątek KONIEC KROPKA
Ktoś musi być mądrzejszy .
Bardzo śliczne to Dendrobium
-
katarzynka575
- 1000p

Agatko może jeszcze kiedyś kupisz sobie oncidim one są takie ładne
Kasiu ja swoje podlewam no mogę powiedzieć że na wyczucie trochę rzadziej niż 7 dni .Fajnie że masz je tak blisko i możesz podziwiać i kwiatuszki i ten cudny zapaszek
Monisiu
Kasiu ja swoje podlewam no mogę powiedzieć że na wyczucie trochę rzadziej niż 7 dni .Fajnie że masz je tak blisko i możesz podziwiać i kwiatuszki i ten cudny zapaszek
Monisiu
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Kasiu ale piękne kwitnienia nam pokazujesz
, dendrobium super

- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Kasiu, kwitnienia piękne, nowości również, córka i chłopak bardzo się postarali 
Oncidium jest moim zdaniem bezproblemowe, ja mam swoje od roku, , kupione było mniej więcej o tej porze w zeszłym roku.
Razem z kwitnieniem sklepowym jest to już trzecie
A zapach ma oczywiście niesamowity
Ja podlewam swoje raz na dwa tygodnie, trzymam w wiaderku po twarogu, naokoło mam porobione dziurki, zaczyna znowu wypuszczać nowe przyrosty
Pozdrawiam cieplutko
Edit:
A co do zdjęć, to moim zdaniem nie masz się czego wstydzić!!
Każdy musi od czegoś zacząć, a tak przynajmniej będziemy mogli podziwiać Twoje postępy
Co z tego, ze ktoś ma od razu idealne zdjęcia, najlepiej obserwować jak osoba się rozwija
Oncidium jest moim zdaniem bezproblemowe, ja mam swoje od roku, , kupione było mniej więcej o tej porze w zeszłym roku.
Razem z kwitnieniem sklepowym jest to już trzecie
A zapach ma oczywiście niesamowity
Ja podlewam swoje raz na dwa tygodnie, trzymam w wiaderku po twarogu, naokoło mam porobione dziurki, zaczyna znowu wypuszczać nowe przyrosty
Pozdrawiam cieplutko
Edit:
A co do zdjęć, to moim zdaniem nie masz się czego wstydzić!!
Każdy musi od czegoś zacząć, a tak przynajmniej będziemy mogli podziwiać Twoje postępy
Co z tego, ze ktoś ma od razu idealne zdjęcia, najlepiej obserwować jak osoba się rozwija
-
katarzynka575
- 1000p

Asiu dziękuję Ci że we mnie wierzysz oczywiście że nie będę cały czas wstawiać takich zdjęć, a jak opanuje mój aparat do perfekcji to pewnie jak będę chciała zrobić brzydkie zdjęcie to nie będę już umiała
---------------------------------------------------------------------------
Moje oncindium ma kąpiele na wyczucie jak widzę że wierzch robi się suchy to wtedy do miski i moczenie
Codziennie też zraszam towarzystwo .

Tak teraz wygląda jest fantastycznie grubiutkie
aż miło popatrzeć , w czasie kiedy mnie zmartwiło było o połowę chudsze .Stoi w towarzystwie cambri na keramzycie .W doniczce zrobiłam dziurki i na razie to wszystko ,czekam na nowe psb. 
---------------------------------------------------------------------------
Moje oncindium ma kąpiele na wyczucie jak widzę że wierzch robi się suchy to wtedy do miski i moczenie

Tak teraz wygląda jest fantastycznie grubiutkie
- poccoyo
- 200p

- Od: 18 lip 2010, o 15:47
- Kontakt:
co do rozmowy na temat fotek 
uważam że najwazniejsze są chęci i zapał
a raszta przyjdzie z praktyką 
pozdrawiam
uważam że najwazniejsze są chęci i zapał
pozdrawiam
- Henrykbb

- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Kasiu,ćwiczenie czyni mistrza i do odważnych świat należy.
Pstrykaj,kombinuj,eksperymentuj.Tylko tak dochodzi się do perfekcji.
Jest ekstra a niedługo będzie super.
I pokazuj!
Pstrykaj,kombinuj,eksperymentuj.Tylko tak dochodzi się do perfekcji.
Jest ekstra a niedługo będzie super.
I pokazuj!