Zaskakujesz nas Henryku co chwilę , a skromnie sugerujesz, że Twoja kolekcja niewielka jest

No i zauważyłam zmianę tytułu

Tamten wydawał mi się zbyt skomlikowany.Tytuł wątku bardzo mi przypadł do gustu

Jeśli już to raczej "narośla" - czyli wystają ponad powierzchnię liścia.czy te białe plamki na liściach, to są właśnie plamki, czy też może takie drobne jakby narośla. Czy pełnią one jakąś funkcję poza tym, że zdobią?

a ja przyszłam Ci pogratulować zwycięstwa, widzisz byłeś moim faworytem, a tak się broniłeś  :P  i nie myliłam się, słuszne zwycięstwo
 a ja przyszłam Ci pogratulować zwycięstwa, widzisz byłeś moim faworytem, a tak się broniłeś  :P  i nie myliłam się, słuszne zwycięstwo 

Ewo, to zależy gdzie i jak je zimujesz.lubię haworthie za ich ciekawe kształty. Trochę kłopotu sprawiają mi zimą, podejrzewam, że je trochę za dużo podlewam. Henryku, jak czesto podlewasz je w zimie?
 Teraz więcej bo wstawiłem termowentylator ale i tak nie więcej w nocy niż 8 stopni. W dzień jak słonecznie dużo więcej - dziś 15 stopni zobaczyłem.
 Teraz więcej bo wstawiłem termowentylator ale i tak nie więcej w nocy niż 8 stopni. W dzień jak słonecznie dużo więcej - dziś 15 stopni zobaczyłem.  

Ogólnie było jednak OK.
 Ogólnie było jednak OK.  

co tam
  co tam   ,one same w sobie są śliczne
 ,one same w sobie są śliczne  

Haworcje te które hoduję mają mały pokrój, często są to pojedyncze roślinki. Stąd mogę ich hodować sporo. Pamiętaj, że u mnie mało miejsca!zbierasz może też gatunki Aloe?