Moje storczyki - Anna cz. 3

Zablokowany
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje storczyki - Anna cz. 3

Post »

Grażynko dziękuję :P

Asiu dziękuję ;:196 Kolejne nowości powiadasz :) oj to przyjdzie troche poczekać , pewnie do przyszłego roku. :;230 Bo teraz zima i święta tuż tuż a prezenty kupować trzeba już. ;:108
Ale co tam byłam grzeczna w tym roku to może znajdzie się jakiś Mikołaj. ;:224 Rany ale ja pobiegłam daleko :;230 :;230
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

AnnaL pisze:Asiu zdjęcie schilleriany pokazałam chyba jak dobrze pamiętam na poprzedniej stronie ;:108
Aniu, widziałam, widziałam...
Może zadam pytanie inaczej - ile cm ma średnica doniczki. Chciałam porównać z moją 'panienką' (śr. 8 cm)
Wiesz sama, że na zdjęciu nawet z 5-cio cm. doniczki można zrobić wielkoluda :wink:
Twoja, to wspaniały okaz !
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu ależ u Ciebie pięknie ;:83 ;:138 storczyki u Ciebie mają jak w raju więc nic dziwnego że tak cudnie rosną ;:224 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu schilleriana siedzi w 8 cm doniczce. ;:196

Arletko dziękuję ;:196 Ja jak zaglądam do Was to tylko wzdycham jakie piękności widzę i czasami wskakuje mi na listę coś nowego ;:108
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A moja schilleriana ma doniczkę 9 cm, jest naprawdę ogromna i się prawie nie mieści w niej, a kwitnąć nie chce... czemu wam wszystkim kwitną tylko moja nie?
Marysia II
200p
200p
Od: 8 mar 2008, o 22:59

Post »

Aniu, pozwalam sobie wyrazić zachwyt nad Twoimi osiągnięciami. Ja od nie dawna zainteresowałam się storczykami. Kupiłam w Obi kilka sierotek i postanowiłam spróbować im pomóc. Wtedy zaczęłąm czytać wątki doświadczonych hodowców ale jak weszłam na Twój to ciężko było z niego wyjść. Siedziałam wczoraj do 11 w nocy i przeczytałam prawie 90 stron. Czułam się jak bym zwiedzała jakiś ogród botaniczny. Masz jakiś dar, jakąś intuicję, że one Ciebie słuchają co im każesz. Zaraz idę kończyć pierwszą część.
Zwrócił moją uwagę mech w Twoich doniczkach, jakoś u innych osób nie zauważyłam go. Ponieważ przymierzam się do przesadzania moich bidulek to tak podglądam i podpytuję doświadczonych hodowców. Nie wiem tylko w jakiej proporcji go dodać do podłoża i czy na wierzchu też ułożyć?
Jak Pan Bóg dopuści to i z kija wypuści
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Leszku nie przesadzaj :;230 Na MM trzeba jeszcze poczekać , dopiero wychodzą pędziki a i pączki jeszcze. ;:65 ;:108

Dusia nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie ;:111 Przyczyn mogłabym się upatrywać wiele, ale szkoda czasu, bo i tak Cie nie przekonam. ;:108

Marysiu dziękuję za słowa uznania ;:196 ale ja staram się tylko, by storczykom było u mnie dobrze. Dar i intuicja - kiedyś ponad 4 lata temu bałam się, że nie podołam choć bardzo mi się podobały. Los sprawił, że pierwszego storczyka dostałam w prezencie i tak się zaczęło. Przez ten czas obserwując i próbując pomóc moim podopiecznym wypracowałam pewien sposób postępowania w różnych przypadkach. Ale też sporo wiedzy zdobyłam tutaj na forum od innych forumowiczów za co im jestem wdzięczna.

za 8 dni Obrazekki pewnie Kochani macie coś upatrzonego dla siebie :?:
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Moja schilleriana bardzo dobrze rośnie, jest ze 2 razy większa niż była w chwili kupienia, przez te parę miesięcy tak się przekorzeniła, że na wiosnę będę ją już musiala przesadzić do normalnej doniczki 12 cm (niestety nie mam nic pośredniego między 9 a 12). Pięknie rośnie, ale kwitnąć nie chce.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Aniu...ja myślę, że do Ciebie też przyjedzie paczusia ;:224 Byle, ayra się poprawiła to i może do mnie przyjedzie
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Piękna kolekcja,a wśród niej widzę kilka cukiereczków.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Aniu, wspaniałe warunki zapewniasz swoim podopieczne, więc nic dziwnego, że wyglądają tak zdrowiutko. I tyle pędzików wypuściły.
No to ja również czekam co tam Święty ma dla Ciebie przygotowane ;:224
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Aniu co prawda zbliża się Święty ale chyba ja tam nic z kwiatuszków to nie dostanę mój M już na samą myśl o jeszcze jednym egzemplarzu ma delirium :;230 :;230 na szczęście dla mnie nauczyłam się przemycania nowych egzemplarzy i wmawiania rodzince, że one to już tu były :oops: :oops: a poz tym niestety musiałam sobie kupić kurtkę zimową ;:223
Ale czekam na wasze prezenty i zdjęcia będę się cieszyła razem z wami.
Ja może coś na króliczka dostanę :tan
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
poccoyo
200p
200p
Od: 18 lip 2010, o 15:47
Kontakt:

Post »

witam serdecznie,
robie porzadki z tematami, wpisuję się w wątek
pozdrawiam
pozdrawiam Edyta
"Każdy jest tyle wart ile daje siebie innym."

=orchidee poccoyo=
Marysia II
200p
200p
Od: 8 mar 2008, o 22:59

Post »

Przeczytałam do tej pory dwa wątki Twoich przygód ze storczykami. Zapisałam w kajeciku pól strony odnośników do Twoich porad i myślę je skopiować gdzieś "ku pamięci".Jesteś przemiłą, otwartą (bardzo cierpliwą) osobą i dzielisz się doświadczeniami z innymi. Ja już wszystko wiem o spagnum, numery stron zapisane i idę do 3części, którą zaczęłam od tyłu. Twoja wiedza i odwaga w jej zdobywaniu jest ogromna, wielkie Dzięki.
Jak Pan Bóg dopuści to i z kija wypuści
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Aniu, przyszłam się pochwalić, że masdevallia od Ciebie lada dzień pokaże swoje obliczę ;:138

A na Mikołaja tyle rzeczy upatrzonych ;:224 ale pewnie przyjdzie poczekać na nie do świąt :roll:
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”