Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

AniuDS- u Ciebie wiosną też pięknie, za to latem to dopiero się u Ciebie dzieje, setki róż kwitnące i inne bylinki. Jest na co popatrzeć. U mnie latem niewiele roślin kwitnie. Chętnie dokupiłabym jeszcze trochę róż, ale obawiam się ,ze komuś będzie przeszkadzało,jak coś mi przybędzie. :( Będę zaglądać pewnie do innych ogródków :)

AgaNet-warto mieć magnolię, chociaż jeden krzew ;:108 Co do rozmiarów magnolii- masz wierzbę japońską,a ona po 5 latach ma szerokość korony 2 m, przynajmniej u mnie tak jest. Więc niewiele szersza jest magnolia...Zawsze można po 10-15 latach poobcinać dolne gałęzie, żeby rosła jej korona jak u drzewka. A potem siedzieć sobie w cieniu magnolii i pić kawkę z psiapsiółkami....do tego zapach unoszący się dookoła.... :D

Trzynastko, ja z kolei latem mam więcej migren, na pewno u mnie to wynik stresu i nerwów....od wiosny do jesieni mam nerwówkę wiec to się przekłada i na częstotliwość migren :( Jako kierowca też nie odczuwam bólów głowy, raz tylko wracając z dalszej trasy(jeździłam na cmentarz do mamy) wracałam póxnym wieczorem i światła mijających mnie samochodów raziły, rozbolała mnie głowa i musiałam zatrzymać sie 3 razy i wymiotowałam.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Ania, kusisz, kusisz.......... :lol:
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Anetko ,pewnie,że kuszę ;:108 ;:108
U Ciebie byłoby jej dobrze, i nie musisz okrywać :D
Łatwa w uprawie, tylko na początku w dołek kwaśną ziemię zapewnić, wiosną nawóz i już.....

;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, zima długa przed nami, to będę miała o czym myśleć :) Magnolie zawsze mi się podobały, ale sądziłam, że mój ogród za mały.... Teraz będę się zastanawiać :)
Zresztą, jest tyle pięknych roślin....

P.S. Mam na imię Agata ;:7
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aniu, z przyjemnością obejrzałam wiosenne zdjęcia :D Ja też niecierpliwie już czekam na takie widoki :lol:
Siostra miała świetny pomysł- kosz kwiatów zawsze robi wrażenie!! Moim zdaniem dużo większe niż róża do ogrodu :lol: Jest bardzo gustowny :)
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

AgaNet, oczywiście że Agatka, nie wiem dlaczego pisałam inaczej... może przyszła mi na myśl moja koleżanka :wink: Będę się pilnować. ;:108

Moniu68, więc razem z niecierpliwością czekamy na wiosnę. :D Ja już nie wychodzę do ogrodu, może dzisiaj zgrabię resztę liści i czekam na zimę, na biały puch, który wszystko przykryje.

Miłego dnia życzę. ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
ciekawa jestem czy i ja w tym roku doczekam się w Szkocji białej zimy ???? Tylko że biały puch paraliżuje całą okolicę, sama juz nie wiem co lepsze.... Tyle, że dzieciaki mają wtedy frajde :):):)
Basia43
200p
200p
Od: 4 lut 2010, o 17:56
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu :wit Byłam dzisiaj pierwszy raz w Twoim ogrodzie ;:65 Przejrzałam cały wątek od początku do końca. Fajnie tam u Ciebie. :D Bardzo mi się podoba ;:63
Pozdrawiam serdecznie Barbara
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu, jeszcze za wcześnie na biały puch, no..
Daj mi jeszcze róże wkopać..jak przyjdą ;:224 :lol:
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

AgaNet - ciekawe co by powiedzieli Szkoci, jak by zobaczyli i le u nas było ostatniej zimy sniegu...chyba ogłoszono by u was stan klęski żywiołowej :;230 :;230 :;230 Zaspy miały nawet prawie 2 metry wysokości. Droga przed domem miał tylko 1 pas ruchu, reszta była zasypana odrzuconym przez spychacze śniegiem. Sami mieszkańcy wywozili śnieg z podwórek i sprzed bram na pola i gdzie się tylko dało, bo nie dało sie już przy odśnieżaniu sypać tak wysoko ani czasem wyjechać do pracy....

Basiu- witaj. Miło mi że przyszłaś do mnie i cieszę sie,że podobało Ci sie. Zapraszam jeszcze, chociaż pewnie dopiero wiosną będę mogła coś ciekawego pokazać. :)

Aniu - posadź spokojnie swoje róże. :) U ciebie jest lepszy klimat i zima przyjdzie później , u nas jest bardzo zimno, śniegu na razie brak, ale chyba już niedługo się doczekam...

Miłego dnia życzę Wszystkim. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, taki scenariusz jak w Polsce ostatniej zimy to tu byłaby tragedia .... Moi rodzice w Polsce też walczyli z ostrą zimą i zwałami śniegu. Jak przysłali fotki, to oczy przecierałam ze zdziwienia bo spod śniegu płotu nie było widać!

A na ten rok zapowiadają dość mroźną i białą zimę.... ojjj... będzie się działo !
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu, u mie też zimno :roll: , wietrznie do tego, że nie da się nic robić w ogrodzie a dziś nam przysypało..
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witaj Aniu :wit wpadłam życzyc Ci miłego dnia...u nas dziś nawet cieplutko i słoneczko świeci...mogę się nim podzielic jakby u Ciebie nie było ;:3 ;:3 ;:3
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Witajcie AgaNet i AniaDS :wit

U nas dzisiaj cieplutko- ok.14 st.C, więc zima na razie trzyma sie z daleka :) Ale liści na drzewach nie ma, i wszystko co kwitło wcześniej przymrozki zniszczyły, szpeci to ogród, a zapowiada się jak na razie słoneczny dzień, a może więcej takich dni :?

Nie lubię takich widoków.
Kilka zdjęć zrobiłam,ale co tu oglądać..... chyba z sesjami zdjęciowymi wstrzymam sie aż do białej,śnieżnej zimy lub do wiosny. :)

I dlatego nie lubię takiej jesieni...

Obrazek

Hortensja dębolistna nadal sie nie przebarwia..

Obrazek

Jakaś róża NN zawzięcie kwitnie pomimo conocnych przymrozków :)

Obrazek

Perukowiec żółty.

Obrazek

Taki ogólny widok na rabatę.

Obrazek

No i mały problem z pierisem, nie wiem dlaczego brązowieją listki i niektóre pędy, listki opadają,pędy zasychają, jakby roślina była zalana...ale to zaczęło się gdzieś we wrześniu, nie podlewałam w ogóle.Nie pamiętam,żeby deszczu było o tamtej porze dużo...A może to grzyb? Na środku rośliny widać najbardziej, chociaż zdjęcie niewyraźne, ale na kilku pędach nie ma już listków,a pędy brązowe.
Nie wiem,co mam z nim robić, bo w takim stanie to może nie przetrwać zimy...

Obrazek

Miłego dnia życzę Wszystkim forumowiczom. ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na pierisach się nie znam, ale takie objawy to mi się z grzybem kojarzą :? .
Jesień jak to jesień, ma swoje prawa :) , ale i tak jest urokliwa, ja bardzo lubię widok liści na trawie, takich szeleszczących po butami..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”