Ma piękne kwiaty. A hamaczek, też marzyłam o takim, ale nie mam miejsca. Życzę słoneczka
Ogród Oli
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Oli
Ma piękne kwiaty. A hamaczek, też marzyłam o takim, ale nie mam miejsca. Życzę słoneczka
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- riane

- Od: 24 lut 2008, o 12:02
Ślicznie u Ciebie. Widzę, że Ciebie też gnębi coraz wyżej podnoszona poprzeczka. Nie ma to jak naczytać się forum. Kiedyś wystarczało mi, że jakaś roślinka przeżyła. Potem zachciało się, żeby była w miarę zdrowa i raczyła zakwitnąć. Teraz tłuką się po głowie "kompozycje". Aż strach bierze co będzie następne!
Ta roślinka wygląda na karmnik ościsty.

Ta roślinka wygląda na karmnik ościsty.

Agata
-
Ann-ka72
- 1000p

- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Riane - też tak mam... kiedyś wystarczało to,co miałam...obejrzałam trochę ogródków na forum i zaczęła sie choroba- storczykowa, hortensjowa... trawki też już chodzą po głowie
Przydałoby sie przekopać cały ogródek i wszystko wymienić.... dosadzić nowe, więcej.... przydałoby sie też więcej m2
Też myślałam,ze karmnik ościsty, tylko mój jakiś płaski, nie taka soczyście zielona poducha.... ale skoro rośnie na słońcu-pewnie dlatego, bo mój w półcieniu.
Kiwi jest juz na liście do kupienia
Anna
Przydałoby sie przekopać cały ogródek i wszystko wymienić.... dosadzić nowe, więcej.... przydałoby sie też więcej m2
Też myślałam,ze karmnik ościsty, tylko mój jakiś płaski, nie taka soczyście zielona poducha.... ale skoro rośnie na słońcu-pewnie dlatego, bo mój w półcieniu.
Kiwi jest juz na liście do kupienia
Anna
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu, u Ciebie kobea kwitnie już chyba ze trzy miesiące
u mnie pokazał się pierwszy kwiatek
a jak się z niego cieszę 
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Igorku, jesień skrada się małymi krokami. Choć tej nocy przymrozek zważył już niektóre dalie. Chyba czas je zacząć wykopywać. I to w pełni uświadamia nadchodzącą zimę. Ale jeszcze pozostają nam kolory jesieni :

__________________________________________________________________________________________________
Stasiu żurawki w takiej cenie
A zupka smakowała i zamierzam zamrozić dynię na specjalne okazje.
Halinko, dla mnie to żaden kłopot. Łopata w ruch i po krzyku. Daj znać na pw gdzie wysłać
_________________________________________________________________________________________
Janeczko, to domownicy mają trochę racji, że Cię nie zabierają do sklepów. Łazienka chyba jest priorytetem, tylko tych różyczek będzie brak
Ciekawy pomysł na zupkę z dyni, ale znając moich panów, niestety nie przejdzie
Agatko, i tak chyba powinno być. Poprzeczki są po to aby je podnosić i starać się je pokonywać. A jak to wychodzi ?. Bywa różnie, ale najważniejszy jest zapał i chęci.
Tak. Masz rację, roślinka z całą pewnością to karmnik ościsty. Poczytałam na jej temat i jestem zachwycona jej możliwościami. Wiosną przystępuję do dzielenia. To dopiero będzie trawniczek bez koszenia
__________________________________________________________________________________________________
Aniu, mój karmnik rośnie i w słońcu i w cieniu. Wszędzie jednakowo wygląda.
Basiu, to kobea Tobie zbuntowała się na całego w tym roku. Moja bez nawozu daje radę. Popatrz tylko :

I jeszcze coś z dzisiejszego dnia :

Stasiu żurawki w takiej cenie
Halinko, dla mnie to żaden kłopot. Łopata w ruch i po krzyku. Daj znać na pw gdzie wysłać
_________________________________________________________________________________________
Janeczko, to domownicy mają trochę racji, że Cię nie zabierają do sklepów. Łazienka chyba jest priorytetem, tylko tych różyczek będzie brak
Ciekawy pomysł na zupkę z dyni, ale znając moich panów, niestety nie przejdzie
Agatko, i tak chyba powinno być. Poprzeczki są po to aby je podnosić i starać się je pokonywać. A jak to wychodzi ?. Bywa różnie, ale najważniejszy jest zapał i chęci.
Tak. Masz rację, roślinka z całą pewnością to karmnik ościsty. Poczytałam na jej temat i jestem zachwycona jej możliwościami. Wiosną przystępuję do dzielenia. To dopiero będzie trawniczek bez koszenia
Aniu, mój karmnik rośnie i w słońcu i w cieniu. Wszędzie jednakowo wygląda.
Basiu, to kobea Tobie zbuntowała się na całego w tym roku. Moja bez nawozu daje radę. Popatrz tylko :

I jeszcze coś z dzisiejszego dnia :

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu-ileż ty masz jeszcze kwiatów
kobea-zadziwiajaca o tej porze....czy ją sama wysiewasz czy kupujesz sadzonki?
i róże kwitną i marcinki,powojnik i rozchodnik...cudnie,nic dziwnego ,że masz zlot motylków
a to białe,śliczne...to co to? czyżby tuberoza?
i róże kwitną i marcinki,powojnik i rozchodnik...cudnie,nic dziwnego ,że masz zlot motylków
a to białe,śliczne...to co to? czyżby tuberoza?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu pięknie ci wszystko jeszcze kwitnie ale niebieski
marcinek wyjątkowy nie widziałam takiego koloru
marcinek wyjątkowy nie widziałam takiego koloru
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Alu, kobeę wysiałam w domu (chyba w lutym już trzeba wysiewć). Potem powędrowała wprost do gruntu i tylko na początku sypnęłam wieloskładnikowym nawozem a potem tylko podlewanie
Dziękuję za podpowiedź z nazwą roślinki. To będzie tuberoza, tylko coś późno zaczęła kwitnąć. Nie wiem czy ją pozostawić w gruncie, czy wykopać ? Pachnie pięknie . Prawie jak jaśmin.
Wiosną kupowałam różne cebulki a teraz mam niespodzianki
Stasiu u Ciebie także sporo pieknych marcinków. W tym roku mają trochę inne zabarwienie. W poprzednim był bardziej blady. Pewnie reaguje na składniki w glebie.
Dziękuję za podpowiedź z nazwą roślinki. To będzie tuberoza, tylko coś późno zaczęła kwitnąć. Nie wiem czy ją pozostawić w gruncie, czy wykopać ? Pachnie pięknie . Prawie jak jaśmin.
Wiosną kupowałam różne cebulki a teraz mam niespodzianki
Stasiu u Ciebie także sporo pieknych marcinków. W tym roku mają trochę inne zabarwienie. W poprzednim był bardziej blady. Pewnie reaguje na składniki w glebie.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
to białe to chyba tuberoza ,u mnie też tak kwitnie a jak pachnie .... stoi na tarasie aby nie zmarzła .. mam ją pierwszy rok i czytałam że zimuje w chłodnym miejscu a kwitnie właśnie teraz w październiku ..
marcinki i róże też i u mnie się nie dają ,tylko nie wiem jak długo .. minął następny ciepły dzień .. może już dzisiaj nie będzie tak mroźnie,....
marcinki i róże też i u mnie się nie dają ,tylko nie wiem jak długo .. minął następny ciepły dzień .. może już dzisiaj nie będzie tak mroźnie,....
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Olu Droga
bardzo dziękuję
Namiary wysłałam na PW

Namiary wysłałam na PW
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Olu, tuberoza nie zimuje w gruncie i podobno w następnym roku nie bardzo chce kwitnąć
można tylko liczyć na kwitnienie jej dzieci, i to za dwa lata. Ciesz sie więc nią teraz i wąchaj, wąchaj, wąchaj 
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
x-d-a
Olu, Twoja kobea jest przepiękna
Musi Cie bardzo lubić, że odwdzięczyła się taką masą kwiecia :P
Ja posiałam w zeszłym roku białą i fioletową - wyrosły wysokie jak topole, liści miały mnóstwo, a kwiatów...jak na lekarstwo
I chociaż kwitły już od lipca to się zraziłam i w tym roku dałam sobie spokój z kobeą...
Ja posiałam w zeszłym roku białą i fioletową - wyrosły wysokie jak topole, liści miały mnóstwo, a kwiatów...jak na lekarstwo
- aleksanderk

- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Skąd wzięłaś tyle tyle motyli na tym ładnym rozchodniku ,u mnie nawet ze świecą nie znalazłbym ani jednego ,widać poszły spać na zimę ,a to śpiochy .
. Ładne róże ,a ta co ma jeszcze chęć zakwitnąć ,jak się pospieszy to jeszcze ją zobaczymy na forum ,dopinguj ją [może pogłaskaj ].Dzielny powojnik ,czy ma jeszcze jakieś pączki .
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27