Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

Steasi, dobrze będzie :uszy Nasionka nie są drogie i cebule, najlepioej polowac na wyprzedażach lub marketowych promocjach. Oczywiście pod warunkiem, że sie chce mieć coś :roll: Bardziej odmianowe nowinki z reguły sa drogie, ale na to przyjdzie czas.
Wiosną miałam w domu bardzo dużo donic z młodymi roślinami wyhodowanymi właśnie z nasion, bulw, kłączy itd.
Paweł, igły bardzo podobię się przebarwiają, tu zdjęcie tego cuda z wczesnej wiosny, jeszcze bez przyrostów i przebarwień...
Obrazek
Czy on nie ma dłuższych igieł, niż Twój?

Wiethorst potrzebuje dosyć dużo miejsca, ale jak pisałeś karczujesz sosnę żółtą :roll: , czy czarną :lol: , to znajdzie się na niego miejsce :lol:

Z Wipcordem jest dylemat, czy długie włosy, czy zagęszczone afro :;230 Muszę poszukać informacji, jak się go prowadzi.
Biegaj Marzanko ;:65 , biegaj, dużo do nadrobienia.
Lucy, muszę zdradzić w sekrecie, że iglaki są w większości moje ulubione, a to tylko część maluchów :tan
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu ale dałas przegląd igiełkowych cudów :) choć powiem ci że mnie najbardziej zachwyciła ta dziwna tuja bardzo oryginalna :) zdjęcia nieba jak z bajki ;:108
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Dziękuje ze słowa pocieszenia pamelko ;:180 Ja już tak mam, że przynoszę do domu po trochu przez cały rok, więc może nie będzie takiego problemu jak mi się upaprało. w każdym razie dużo roślinek już mam (z tych nie udanych zasadzeń właśnie).Ale to nie mój wątek to już się nie zajmujmy moimi problemikami :wink:
Piękną rabatę stworzyłaś z Wiethorst ;:138 Ty lubisz iglaczki i one lubią ciebie odwdzięczając ci się pięknym wzrostem :heja
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Celinko ;:196 , mnie ta thuja też zachwyciła, jak tylko Paweł ;:180 pokazał jej zdjęcie. Zaraz w sobotę pojechałam do jednej z miejskich szkółek tylko po korę ;:108 patrzę, a tu stoi to cudo i się do mnie uśmiecha :tan to zabrałam do auta :;230
Steasi, właśnie pomalutku zbiera się najładniejsze kolekcje, a wyprzedaże są nieocenione. Jak człowiek podniesie taką roślink, uratuje jej marny los, to ona potrafi się pięknie odwdzięczyć ;:108
A może pora na Twój wątek, czy dopiero wiosną?

Na dzisiaj dla odmiany kilka kolorowych roślinek

Trójsklepka owłosiona - Tricyrtis hirta
Obrazek

Hemerocallis d'Oro znów kwitnie i jak widać kwitł jeszcze będzie
Obrazek

Muszę znów pokazać moją trytomę, bo sądziłam, z ich kwitnienie na ten rok jest już zakończone :roll: ciekawe, czy będzie tradycyjna, czy może żółta.
Obrazek

Kwitną dalej słoneczniki ozdobne
Obrazek

jest to nielada sukces, zważywszy, że po wichurach wyglądały tak :( Nie pisałam o tym wczesniej, ale szkód było więcej.
Obrazek

i jeszcze ten co się tuła, póki co siedzi na miejscu :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Jolu ja też bym zabrała :D jakbym spotkała. Fajny ten co się tuła :) ale podoba mi się kolorek słonecznika :) ja mam tylko żółte :)
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Kolejny piękny słonecznik!
Trytoma wygląda na żółtą, ale kto to ją wie :-) Moje nie kwitną już drugi rok. Muszę je przesadzić.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To chyba jednak nie to samo, bo ten mój ma proste igły, a Twój bardziej poskręcane :roll:
Teraz dopiero doczytałem jak wielki rośnie ten Wiethorst :shock: To ja jeszcze raz przemyślę temat ;:132 Żółta i czarna wypadają, ale na ich miejsce już czekają sylvestris Białogon i ponderosa Agnieszka :wink: Wycinam co prawda jeszcze jedną Glaucę Globosę, ale tam już też czeka zamiennik (świerczek Walnut Glen) ;:224
Chyba będę miał dużo gałązek do okładania wrażliwych roślin na zimę :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ten co się tuła u mnie też jeszcze się nie tuła :roll: :lol: Ale ma kiepskie- zbyt suche miejsce i muszę go przesadzić, mam problem z miejscem bo on lubi i mokro i słoneczko, ale może coś znajde :roll:
Bordowy słonecznik prześliczny :D
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Co to jest to tułające? Fajnie się prezentuje :tan

E mój wątek to dopiero wiosną- teraz mam w ogórku bałagan (i nie w sensie, że niewypielone, bo zielsko naprawdę ciężko znaleźć ale wszystko takie rozproszone, bez kompozycji itp). A propos powolnej kolekcji dokupiłam dziś oczywiście cebulek- żonkili i rannika, szafirków.. :roll: i liatrę upolowałam i nasionka goździków wieloletnich, dzwonka karpackiego.. ;:224
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Joluś zaspałam :shock: a tu 8 stron .Ale jak już się obudziłam i trafiłam to się mnie tak szybko nie pozbędziesz :;230 Twoja działeczka przeszła prawdziwą metamorfozę super ;:138 Najfajniej tworzy się coś z niczego.Joluś ale w nowym wątku ani jednej róży nie widziałam.Ja poluje na rosarium na kiju muszę ją mieć.Jak ją zobaczysz to pamiętaj o mnie .
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Wiethorst chodzi za mną juz od czterech lat, ciągle bez skutku, ale bardzo sie cieszę, że zobaczyła, jaka ona pokaźna sie robi. To nawet dobrze,że jeszcze jej nie mam, bo nie mam na razie dla niej miejsca. Będzie, jak tylko M. spali kolejna porcję drzewa :D
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Przeoczyłam jest tak charakterystyczna a ja roztargniona jestem.Najpierw twój wątek obudziłam się na 8 stronie a teraz to.Nigdy zbyt spostrzegawcza nie byłam.
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

I nie napisałam ,że trójsklepka mnie oczarowała ,piękna ;:108 ale to ze względu na poziom sklerozy :;230
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Jolu piękne te Twoje maleństwa, jak znajdę miejsce w moich okolicach gdzie takie cuda można niedrogo kupować to na pewno się zarażę, bardzo lubię je u Ciebie oglądać.
Ty masz ciągle jakieś nowości ;:108
Ja w przyszłym roku mam nadzieję już na ten etap, trawka rośnie będzie można zająć się ciekawostkami ogrodowymi.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu straszna wichura z ulewnym deszczem chyba przeszła nad Twoim ogrodem, że roślinki tak zmaltretowane, a słoneczniki mają ładny kolorek.
Trytomę okryj dobrze na zimę, gdyż u mnie nie przetrwała.
Liliowiec śliczny i długo Ci kwitnie.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”