Takie rabaty mnie rajcują ,mam nadzieję,że też kiedyś takich się dorobię
Mój ogród przy lesie cz.3
Re: Mój ogród przy lesie cz.3
Tajko,Takie tam widoczki są w Twoim wykonaniu aż Takie Tam
Słonecznie pozdrawiam.Lucyna
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
-
x-d-a
Tajeczko, a co to za piękna figurka na pierwszym zdjęciu? Mogłabyś pokazać ja w zbliżeniu
Twoje widoczki są bardzo piękne, choć widać już na nich zbliżającą się wielkimi krokami jesień. Bardzo zachęcająco wygląda ławeczka w głębi ogrodu - zaprasza do odpoczynku w cieniu drzew :P
Miłego wieczorku
Twoje widoczki są bardzo piękne, choć widać już na nich zbliżającą się wielkimi krokami jesień. Bardzo zachęcająco wygląda ławeczka w głębi ogrodu - zaprasza do odpoczynku w cieniu drzew :P
Miłego wieczorku
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Takie tam widoczki są cudne
czy dobrze widzę że na tej rabacie masz rozchodniki 
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lucynko dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Ale moje rabaty wcale nie są takie ładne, pełno na nich chwastów, gdyż nie wyrabiam się z plewieniem, Ty także masz ładny ogród.
Daluniu wstyd się przyznać, ale nie zastanawiałam się nad tą figurką, to jest chyba taka fontanna, zrobię zdjęcie w zbliżeniu, to sama ocenisz.
Ta ławeczka, to huśtawka.
Pozdrawiam serdecznie.
Majeczko dziękuję Ci bardzo, że odwiedziłaś mój ogród.
Tak, rosną tam także rozchodniki, mam jeszcze w kilku miejscach w ogrodzie, ale wyrosły takie ogromne kępy, że wykładają się pod ciężarem kwiatów.
Pozdrawiam serdecznie.
Ale moje rabaty wcale nie są takie ładne, pełno na nich chwastów, gdyż nie wyrabiam się z plewieniem, Ty także masz ładny ogród.
Daluniu wstyd się przyznać, ale nie zastanawiałam się nad tą figurką, to jest chyba taka fontanna, zrobię zdjęcie w zbliżeniu, to sama ocenisz.
Ta ławeczka, to huśtawka.
Pozdrawiam serdecznie.
Majeczko dziękuję Ci bardzo, że odwiedziłaś mój ogród.
Tak, rosną tam także rozchodniki, mam jeszcze w kilku miejscach w ogrodzie, ale wyrosły takie ogromne kępy, że wykładają się pod ciężarem kwiatów.
Pozdrawiam serdecznie.
- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Tajko naprawdę pięknie masz w ogrodzie , widoczki rewelacyjne , a nie takie tam

Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
- Tajka

Mireczko dziękuję. 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tajeczko, miechunka rośnie u mnie na gruzie. W ciągu 7 lat jej uprawy zauważyłam, że nie lubi nawożenia- dostaje tylko trochę obornika wczesną wiosną. Kolejne zasilania powodują, że rośnie niska (normalnie osiąga u mnie ok. 160 cm) i słabiej kwitnie. Praca przy niej ogranicza się do wyrywania odrostów, bo wyłazi dosłownie wszędzie
Wydaje mi się, że chryzantemy, podobnie jak astry, nie lubią nadmiaru sosen i kwaśnego podłoża. Nawet dolomit nie pomagał, więc pozbyłam się z gruntu obu roślin, chociaż bardzo je lubię. Pozostają jedynie chryzantemy w donicach.
Widoczki piękne!!
Miłego dnia
Wydaje mi się, że chryzantemy, podobnie jak astry, nie lubią nadmiaru sosen i kwaśnego podłoża. Nawet dolomit nie pomagał, więc pozbyłam się z gruntu obu roślin, chociaż bardzo je lubię. Pozostają jedynie chryzantemy w donicach.
Widoczki piękne!!
Miłego dnia
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Teresko widoki ogrodu wspaniałe, ale przecież nie mogłyby być inne
Figurka naprawdę wspaniale wygląda na tle krzewów
a i rozchodniki bajecznie się prezentują, takie już wybarwione 
Figurka naprawdę wspaniale wygląda na tle krzewów
-
krzysztof01
- 1000p

- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Nie dziękuj za odwidzimy bo to jest codzienna inspekcja Twojego ogrodu a nie żadne odwidzimyTajka pisze:Krzysiu dziękuję Ci za odwiedziny.
Nie jestem optymistą, uznaję po prostu jedną zasadę a mianowicie taką, że nigdy nie jest tak źle aby nie mogło być jeszcze gorzej.Tajka pisze: Dobrze, że jesteś takim optymistą ...
- Tajka

Moniczko bardzo Ci dziękuję za wyczerpujące informacje o miechunce.
Jej piękno dostrzega się właśnie jesienią, i właśnie niedawno uzmysłowiłam sobie, że niby taka ekspansywna, płożąca się rozłogami, a u mnie jak na ironię co roku jej mniej, a miałam dużą ilość wychodowaną z nasion, została 1. zabiedzona z jednym lampionem, posadziłam ją w ziemi kompostowej, więc może ma za żyzno, albo pH jej nie odpowiada, u mnie kompost ma raczej kwaśny odczyn. Będę musiała przesadzić, może odżyje. Twoje miechunki są cudowne.
Dziękuję i pozdrawiam.
Agniesiu- Agness witaj.
Moj ogród po tej porze deszczowej trochę zdobył intensywniejszego koloru, rośliny nabrały wigoru, pomijając to, że niektóre się powykładały, a kanny mają poniszczone kwiaty.
Pozdrawiam serdecznie.
Krzysiu bardzo mi miło, że tak piszesz, jest przecież wiele pięknych ogrodów na Forum do zwiedzania.
Jeśli chodzi o pogodę, to i ja zaczęłam myśleć pozytywnie, gdyż dzisiaj u nas było słonecznie i nawet znośnie, może jeszcze wróci lato na moment.
Pozdrawiam serdecznie.
Jej piękno dostrzega się właśnie jesienią, i właśnie niedawno uzmysłowiłam sobie, że niby taka ekspansywna, płożąca się rozłogami, a u mnie jak na ironię co roku jej mniej, a miałam dużą ilość wychodowaną z nasion, została 1. zabiedzona z jednym lampionem, posadziłam ją w ziemi kompostowej, więc może ma za żyzno, albo pH jej nie odpowiada, u mnie kompost ma raczej kwaśny odczyn. Będę musiała przesadzić, może odżyje. Twoje miechunki są cudowne.
Dziękuję i pozdrawiam.
Agniesiu- Agness witaj.
Moj ogród po tej porze deszczowej trochę zdobył intensywniejszego koloru, rośliny nabrały wigoru, pomijając to, że niektóre się powykładały, a kanny mają poniszczone kwiaty.
Pozdrawiam serdecznie.
Krzysiu bardzo mi miło, że tak piszesz, jest przecież wiele pięknych ogrodów na Forum do zwiedzania.
Jeśli chodzi o pogodę, to i ja zaczęłam myśleć pozytywnie, gdyż dzisiaj u nas było słonecznie i nawet znośnie, może jeszcze wróci lato na moment.
Pozdrawiam serdecznie.
- Tajka

Ostatnia funkia, która jeszcze kwitnie

Powojnik Praecox

Mój nowy nabytek- glicynia, rośnie przy obciętej starej śliwie

Nowy nabytek- winobluszcz pięciolistkowy Star Showers

Rdes Auberta nie zakwitnie w tym roku

Hortensja Bukietowa Grandiflora

Budleja Harlequin
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Tajeczko, takie cuda pokazujesz
Funkia pięknie kwitnie, u mnie jeszcze malutkie Stiletto i dwie inne się szykują.
Ile wiosenek ma Twój Praecox? Bardzo dorodny, mój tegoroczny maluszek jeszcze.
Bardzo podoba mi się aranżacja ogrodu obrastającymi pnie pnączami
Star Showers tegoroczny? Pięknie rośnie
Co tam będe się rozpisywałą, przecież wiesz, że pięknie
Funkia pięknie kwitnie, u mnie jeszcze malutkie Stiletto i dwie inne się szykują.
Ile wiosenek ma Twój Praecox? Bardzo dorodny, mój tegoroczny maluszek jeszcze.
Bardzo podoba mi się aranżacja ogrodu obrastającymi pnie pnączami
Star Showers tegoroczny? Pięknie rośnie
Co tam będe się rozpisywałą, przecież wiesz, że pięknie
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Tajeczko jak duży jest Twój ogród?Tyle masz pięknych zakątków i ciągle nowe i piękne pokazujesz 
- Tajka

Jolu dziękuję Ci za odwiedziny i miłe słowa.
Powojnik Praecox ma 4 lata. Kwitnie bardzo długo, po innych powojnikach wielkokwiatowych już tylko wspomnienie. Jeszcze tylko Paul Fargers kwitnie i tangucki.
Winobluszcz kupiłam w czerwcu na Zemborzyckiej, pamiętasz, rozmawiałyśmy o nim, był malutki, gdyż duże egzemplarze były drogie, ale bardzo ładnie rośnie.
Pozdrawiam serdecznie.
Gosiu witaj.
Mój ogród ozdobny nie jest taki duży, ma pow ok.10 ar, do tego jeszcze niewielki sadek i warzywniak.
Czasami żałuję, że nie mam większego ogrodu, gdyż jeszcze tyle roślin jest do posadzenia, których nie mam, a miejsca brakuje, ale i z tym, który mam nie nadążam, gdyż przeważnie jeżdżę tylko w weekendy.
Powojnik Praecox ma 4 lata. Kwitnie bardzo długo, po innych powojnikach wielkokwiatowych już tylko wspomnienie. Jeszcze tylko Paul Fargers kwitnie i tangucki.
Winobluszcz kupiłam w czerwcu na Zemborzyckiej, pamiętasz, rozmawiałyśmy o nim, był malutki, gdyż duże egzemplarze były drogie, ale bardzo ładnie rośnie.
Pozdrawiam serdecznie.
Gosiu witaj.
Mój ogród ozdobny nie jest taki duży, ma pow ok.10 ar, do tego jeszcze niewielki sadek i warzywniak.
Czasami żałuję, że nie mam większego ogrodu, gdyż jeszcze tyle roślin jest do posadzenia, których nie mam, a miejsca brakuje, ale i z tym, który mam nie nadążam, gdyż przeważnie jeżdżę tylko w weekendy.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
To ten sam winnik, o którym rozmawiałyśmy
Bardzo ładnie urósł
Kilka kwiatuszków Preacoxa pokazywałam u siebie, czy on nie miał być pachnący
U mnie chyba niezbyt pachnie
Bardzo ładnie urósł
Kilka kwiatuszków Preacoxa pokazywałam u siebie, czy on nie miał być pachnący
U mnie chyba niezbyt pachnie