Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

:wit Agnisiu :D

Wrzosy w koszyczkach oswajają JESIEN i ocieplaja jej wizerunek........JESIEN uśmiecha się pięknie ale gniewa paskudnie :x

U mnie też bratki kwitną całosezonowo :D

Nie sadz dalii w donicach,te okazałe nie prezentują się tam dobrze.Do donicy nadają się swietnie drobne petunie,np Milion Set ;:108 To moje tegosezonowe odkrycie...... żadna aura jej nie pokona,nawet kulom gradu się nie kłania :D

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne wrzosy w fajnych koszyczkach....świetnie to wygląda Agnieś.
...i wcale nie wygladają tak jesiennie. :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu dziękuję ;:196 ja bardzo lubię wiklinę, pod każdą postacią, uważam, że wspaniale komponuje się z naturalistycznym ogrodem i tarasem :D Marzą mi się jeszcze takie duże wiklinowe kule , ale nie mogę nigdzie trafić.

Dorotko wrzososiki przez jakiś czas pomieszkają w koszyczkach, a jak już nacieszą mnie swoją bliskością ( oby jak najszybcier rozkwitły, bo jeszcze w pąkach) powędrują na wolność- do ogródka :D

Ula zapraszam , ja zawsze mam czas na miłe spotkanie 8-)

Irenko dziękuję ;:196 wrzosiki faktycznie mogą wędrować w dowolne miejsca :D Muszę koniecznie dokupić sobie jeszcze kilka koszy, bo części wrzosów nie mam w co włożyć .

Gabi wrzosy jeszcze faktycznie w pąkach. Już nie mogę doczekać się kiedy rozkwitną, bo kupiłam sporo odmian, a w postaci pąków wiele z nich wyglada bardzo podobnie. Chcę je sadzić w jednorodnych grupach, więc muszę czekać na rozkwit, żeby wiedzieć jak je łączyć :roll: :lol: A i w koszach będą fajnie prezentowały się jak rozkwitną :D

Smoczynko u mnie jakoś petunie i surfinie mają krótki żywot, bardzo szybko rzuca się na nie mączniak :( . Dlatego , mimo, że bardzo mi się podobają ,całkowicie przerzuciłam się na pelargonie. Do donic myślę o tych niewysokich daliach, wśród nich też są pięknotki, może się uda :roll: :lol:

Eluś prawda, że nie jesiennie :wink: tak bardziej późno-letnio 8-) :lol: Mam nadzieję, że szybciutko rozkwitną, bo teraz one jeszcze takie zieloniutkie, a sama jestem ciekawa ich widoku, bo kupowałam w ciemno, a jest ich sporo odmian. :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wrzosy jeszcze nie w pełni kwitnienia. Kompozycje zrobiłaś urocze. Jest efekt!
Mnie też czekają zakupy wrzosowe, ale w sklepach jeszcze nie ma więc poczekam :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłko U mnie też jeszcze nie ma wrzosów w sprzedaży, a jak już są to wściekle drogie :roll: więc zamówiłam sobie przez internet. Sadzoneczki bardzo ładne, rozrośnięte, jestem zadowolona :D

Moje ogrodowe słoneczka
Piękniś z grzywką i irokezem 8-) :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

:shock: :shock: :shock: od czego by tu zacząć chwalić....wspaniałe zakupy nabyłaś oj śliczna będzie jesień chociaż w tych tymczasowych koszykach wyglądają wspaniale ....na bratki napatrzeć się też nie mogę i dzwonek do pozazdroszczenia ,skalniaczek zieloniutki tak jak i u mnie ale i taki jest uroczy :D Oj i bym zapomniała o słoneczkach wszystkie ładne choć ten pełny mi najbardziej się podoba :tan
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ AGNIESZKO!
Piękne słoneczniki - prawie jak z obrazów Van Gogha. ;:196
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Agness wrzosy robią wrażenie (ilosc) .. ale powiem Ci, ze w koszyczku wygladają super..
Tez myślę o takiej kompozycji :)
z uśmiechami Iza
u liski
Grzegorz B

Post »

Wspaniałe słoneczniki :shock: Trzy lata temu miałem ich dziesiątki, ale tak zdominowały ogród, że inne rośliny na tym ucierpiały, bo to okropne żarłoki, ale te walory dekoracyjne ...

I znów dylemat :lol:
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Słoneczniki niesamowite....że też je przeoczyłam z wiosny. ;:14
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko dziękuję , tyle miłych słów :oops: :D
Słonecznik pełny jest faktycznie śliczny , bardzo mi się też podoba ten z zielonym żarówiastym oczkiem :lol:
Skalniaczek zieloniutki, jeszcze tylko zdobią go dzwoneczki , żurawki dzięki Igusi :D i drobniutkie aksamitki. U mnie kolorki to głównie wiosną , latem już z tym gorzej :roll:

Krysieńko dziękuję ;:196 Kocham słoneczniki i zawsze sieję ich tyle żeby wystarczyło i do wazonów :D

Izuniu ja bardzo lubię wrzosy w wiklinie :D i zawsze zanim trafią w końcu do ogrodu stoją w wiklinowych koszach na tarasie i przy wejściu do domu :D Te które maja stać na schodach do domu jeszcze czekają na koszyczki :lol:

Grzesiu ja z sianiem słoneczników mam o tyle dobrze, że wysiewam je na sąsiedniej działce, którą mama dzierżawi na ogród warzywny. U mnie niestety nie ma miejsca na te kolosy, ale korzystam, dokąd mogę bo je uwielbiam 8-) :lol:

Eluś słoneczniki to takie słoneczka ogrodowe, czy deszcz czy słota, to one nam świecą swoim energetycznym złocistym blaskiem. I za to je kocham i tnę całymi naręczami do bukietów w domu, żeby mieć je zawsze przed oczami. Działają na mnie jak najlepszy seans koloroterapii 8-) :lol:
x-d-a

Post »

Agnieszko, ależ słonecznie się zrobiło w Twoim wąteczku za sprawą wspaniałych słoneczników :P
Piękne fotki, szczególnie podoba mi się ta, gdzie słoneczniki wybujały aż do niesamowicie błękitnego nieba :lol:
U mnie w ogrodzie wrzosy zaczynają już kwitnąć - to piękny widok. Do mojego wrzosowiska dokupiłam jeszcze kilka, bo u mnie na Ryneczku można kupić całkiem ładne sadzonki za naprawdę małe pieniądze :heja
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Agnieszko mnie też zachwyciły wszystkie słoneczniki tym bardziej,że fantastycznie ujęte w kadrze,ale ten pełny i z zielonym oczkiem sa rewelacyjne.
Wrzosowe dekoracje - bardzo gustowne.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Słoneczniki śliczne, ale ten! Czy on rzeczywiście ma środek taki zielony? :shock:

Obrazek

Wrzosy super! ;:215
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daluś dziękuję ;:196 Moje ogrodowe wrzosy też już pomalutku zaczynają kwitnąć, a te obecnie kupione jeszcze z malutkimi pączkami, tak, że na kwiatuszki jeszcze poczekam. W mojej okolicy niestety z roślinkami słabiutko , a jak pojawiają sie wrzosy to są drogie. Ale na Alle...są ciekawe oferty i to mnie ratuje :lol:

Anuś dziękuję ;:196 Ten z zielony oczkiem mnie zachwycił ,pierwszy raz taki mi zakwitł. Te pełne mam już kilka lat, też bardzo je lubię :D

Izuniu naprawdę :lol: jest niesamowity, ten środek ma taki niesamowicie ostry odcień zieleni, aż daje po oczach- jak dla mnie cudo, pierwszy raz taki mi wyrósł :D Postaram się zebrać nasionka :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”