Jak Ty to zrobiłaś
Ogródek AGNESS cz. 5
-
x-d-a
Re: Ogródek AGNESS cz. 5
Agnieszko, rzeczywiście Twoja języczka pięknie kwitnie
I do tego ma wielkie liście, nie podziurawione przez ślimaki
Jak Ty to zrobiłaś
Moje biedne języczki liście mają ażurowe, bo ślimaki zrobiły sobie z nich stołówkę...Zwłaszcza ta o ciemniejszych, bordowych liściach (nie znam nazwy odmianowej) jest okropnie pogryziona 
Jak Ty to zrobiłaś
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko ,języczka naprawdę daje pokaz , jest cudna , też mam taką , ale młodziutką i w tym roku na pewno mi nie zakwitnie. Ma naprawdę śliczne i duże kwiaty , dobrze , że choć u Ciebie ją sobie pooglądałam!
A ktoś tu narzekał , że ma mało kolorków w ogrodzie , chyba ten ktoś się mylił , bo ja widzę tęczę prawie!

A ktoś tu narzekał , że ma mało kolorków w ogrodzie , chyba ten ktoś się mylił , bo ja widzę tęczę prawie!
- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko ale masz dużą kępę jeżówki, tez mam ale małą, nie wiedziałam , że duża kępa daje taki efekt śliczna , a ta języczka to super, nawet takiej nie widziałam dopiero u Ciebie
pozdrawiam
pozdrawiam
-
stokrotka6
- 200p

- Od: 24 sie 2009, o 21:46
Piekny kolor tej języczki.Wspaniała kępa jeżówki. Też mam tylko żolte pięciornki.
Sześciolistna koniczynka - stokrotka6 
Pozdrawiam. Krystyna
Pozdrawiam. Krystyna
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę Aguś - ,że już na brak kolorków nie powinnaś narzekać
Pięknie i kolorowo w Twoim ogrodzie !

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wiesiu dziękuję
po zielonej końcówce lipca zaczynają się pojawiać kolorki i bardzo mnie to cieszy, bo już tęskniłam za nimi
Daluś, faktycznie języczka jest w świetnym stanie, ślimaki, mimo, ze trochę ich jest jakoś jej nie dopadły. Host tez mi nie pojadły, może jakieś pojedyncze listki, ale za to grad podziurawił im liście, widać to na zdjęciu z czerwoną różyczką
Dorotko kolorki zaczynają już się pojawiać i będzie teraz coraz bardziej kolorowo
lada chwila zakwitną pozostałe- mniejsze języczki a jest ich kilka, rozchodniki zaczynają już nabierać barwy i różyczki mają mnóstwo pąków . W sierpniowym i wrześniowym ogrodzie najbardziej brakuje mi chryzantem, strasznie je lubię, a pozbyłam się ich, bo paskudnie zasychały im dolne listki i nie mogłam tego zwalczyć, pewnie był to jakiś grzyb
ale teraz znowu muszę sobie kupić i posadzić .Pozbyłam też się marcinków, bo miałam je na rabacie kwiatowej i strasznie się rozłaziły i zagłuszały inne delikatniejsze kwiaty. Teraz znów chce je posadzić, ale już na rabacie z krzewami, tam żadnych roślinek nie zagłuszą a wprowadzą piękne jesienne barwy do ogrodu
Bożenko w przyszłym sezonie i Twoja jeżówka będzie już większą, okazalszą kępą
One podobno szybciutko się rozrastają
Stokrotko żółte pięciorniki są śliczne, takie intensywne, ja mam jeszcze jaśniuteńko różowy i taki bardzo blady żółto-różowy i one są dużo delikatniejsze i mniej widoczne. A ten żółciutki, mimo, że jeszcze maluch z daleka wpada w oko
Marysiu dziękuję
Kolorki faktycznie zaczęły się pojawiać wśród tej mojej zieloności
A z każdym dniem będzie ich więcej
Żałuję tylko , że moje świeżo zakupione hortensje to jeszcze maluszki i nie dołożą swoich pięknych kwiatów do ogólnego widoku
2 krzaczki wprawdzie maja już kwiatuszki, ale dosłownie po kilka
Już się nie mogę doczekać jak będą wyglądały w przyszłym roku

Daluś, faktycznie języczka jest w świetnym stanie, ślimaki, mimo, ze trochę ich jest jakoś jej nie dopadły. Host tez mi nie pojadły, może jakieś pojedyncze listki, ale za to grad podziurawił im liście, widać to na zdjęciu z czerwoną różyczką
Dorotko kolorki zaczynają już się pojawiać i będzie teraz coraz bardziej kolorowo
Bożenko w przyszłym sezonie i Twoja jeżówka będzie już większą, okazalszą kępą
Stokrotko żółte pięciorniki są śliczne, takie intensywne, ja mam jeszcze jaśniuteńko różowy i taki bardzo blady żółto-różowy i one są dużo delikatniejsze i mniej widoczne. A ten żółciutki, mimo, że jeszcze maluch z daleka wpada w oko
Marysiu dziękuję
- Tulipan998

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Agniesiu
Pięknie u Ciebie jak zawsze :P .
Jeżówkę Upolowałaś przecudną !
, sam bym chciał taką spotkać
(Jutro jest ryneczek
) .
Mam do Ciebie prośbę i informacje może na PW , bo chcialem zapytać jeśli można , ile kosztuje u Ciebie taki wóz kory o którym Wspominałaś i jak jest duży ? Tak z ciekawości , chciałbym porównać ceny , bo u mnie jest powiedziałbym dość droga
.
Pozdrawiam
Pięknie u Ciebie jak zawsze :P .
Jeżówkę Upolowałaś przecudną !
Mam do Ciebie prośbę i informacje może na PW , bo chcialem zapytać jeśli można , ile kosztuje u Ciebie taki wóz kory o którym Wspominałaś i jak jest duży ? Tak z ciekawości , chciałbym porównać ceny , bo u mnie jest powiedziałbym dość droga
Pozdrawiam
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- AGNESS

Arturku dziękuję
mam nadzieję, ze jutro na ryneczku trafisz na jeżówkę, ja ze swojej strasznie się cieszę
Już piszę PW
Już piszę PW
- Tulipan998

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Oj jak ją bym bardzo chciał.. , ale ostatnio nie widziałem , może jutro jednak się uda
, w przyszłym tygodniu w razie czego jadę do Rzeszowa
.
Dziękuję za odpowiedź na PW
.
Dziękuję za odpowiedź na PW
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko , jak się ukorzenia pięciornika?
Sąsiad ma ładny żółty , 2 razy próbowałam ukorzenić , pożyczone pędy i nic , co robię źle?
Ja dawałam do doniczki z ziemią , może trzeba do wody?

Sąsiad ma ładny żółty , 2 razy próbowałam ukorzenić , pożyczone pędy i nic , co robię źle?
Ja dawałam do doniczki z ziemią , może trzeba do wody?
- AGNESS

Arturku bardzo proszę
Dorotko zobacz, czy nie uda się pozyskać od sąsiada gałązki z korzonkami, myślę, że powinna się znaleźć
A jeśli nie, to najlepiej przyszpilić gałązkę drucikiem i przysypać ziemią
wtedy na pewno pięknie się ukorzeni 
Dorotko zobacz, czy nie uda się pozyskać od sąsiada gałązki z korzonkami, myślę, że powinna się znaleźć
A jeśli nie, to najlepiej przyszpilić gałązkę drucikiem i przysypać ziemią
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, jeszcze raz pozachwycam się Twoją języczką - okaz zdrowia i urody
Ja marcinki też przeniosłem, bo zasłaniały wszystkie kwiaty wokół. Tylko nowoangielskie są mniej ekspansywne i po związaniu tworzą ładne kolumny. Właśnie pojawiły się pierwsze kwiatuszki
Ja marcinki też przeniosłem, bo zasłaniały wszystkie kwiaty wokół. Tylko nowoangielskie są mniej ekspansywne i po związaniu tworzą ładne kolumny. Właśnie pojawiły się pierwsze kwiatuszki
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ AGNIESZKO!
Bardzo ładna języczka. Ile trzeba czekać aby mieć taki duży okaz?
Bardzo ładna języczka. Ile trzeba czekać aby mieć taki duży okaz?
- AGNESS

Jacku ja z powrotem chcę posadzić marcinki, tylko już nie na rabaty kwiatowe, ale przed krzewami
One ślicznie i długo zdobią ogrody, a ja nie narzekam na nadmiar kolorków późnym latem
Krysiu moja języczka ma 3 lata, mam ją z sieweczki, która pojawiła się obok dorosłej języczki . Rośnie jak na drożdżach
Krysiu moja języczka ma 3 lata, mam ją z sieweczki, która pojawiła się obok dorosłej języczki . Rośnie jak na drożdżach
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś ale kolorowo u Ciebie