Storczyki Katarzynki
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Katarzynki
Arletko w Łodzi jest chyba jedno albo daw nie jestem pewna ale moje miasto za to ma chyba wszystkie możliwe markety o zgrozo
także jakby się ktoś uparł to może zrobić obiazdówkę i na pewno coś by trafił. Ja teraz muszę pomyśleć nad jakimiś osłonkami czy wspólnej dużej tacy żeby zrobić dobry klimat czyli nawilżenie powietrza, podnieść wilgotność bo przy tych upałach zraszanie nic nie daje.

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ja uważam, że osłonki i tace to tylko zbędne dodatki, które wcale nie są potrzebne, a tylko zajmują miejsce. Co do zraszania, kilka storczyków mi już od niego zgniło, więc nie polecam. Storczykom w zupełności wystarcza stanie na parapecie i podlewanie co jakiś czas, nie warto się bawić w jakieś udziwnienia i nie nalezy brac na powaznie tego, co piszą w książkach, bo nie wszystko jest dobre
moderacja-wpis uwagi porzadkowej
Porady szerzące fałszywe opinie są niedopuszczalne.
A to ciekawy komentarz ,nie ma co !
- ciekawe, bo skąd taka opinia o książkach, skoro ich się nie czyta/info w temacie u Storczykowej/Tu dedukcja nie działa.
Własną niechęć nie mozna przekładać na poradę ;widać do czytania trzeba dorosnąć.
Proszę takich rzeczy nie robić na forum. Szkodliwe treści będą usuwane.
moderator JOVANKA
moderacja-wpis uwagi porzadkowej
Porady szerzące fałszywe opinie są niedopuszczalne.
A to ciekawy komentarz ,nie ma co !
storczykowa pisze:nie warto się bawić w jakieś udziwnienia i nie nalezy brac na powaznie tego, co piszą w książkach, bo nie wszystko jest dobre.
- ciekawe, bo skąd taka opinia o książkach, skoro ich się nie czyta/info w temacie u Storczykowej/Tu dedukcja nie działa.
Własną niechęć nie mozna przekładać na poradę ;widać do czytania trzeba dorosnąć.
Proszę takich rzeczy nie robić na forum. Szkodliwe treści będą usuwane.
moderator JOVANKA
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Kasia Ty chyba naprawdę chcesz mnie doprowadzi do zawału serca.Coraz bardziej "oczy mnie w konia robią" u Ciebie.Śliczności prawdziwe śliczności!!! 

Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
-
- 1000p
Dzięki za miłe słowa ,Storczykowokochana cieszę się że to mówisz bo właściwie nie bardzo mogłam sobie wyobrazić to nawilżanie .Myślę że jak stoją blisko siebie to i tak wilgotność mają większą
Jagódko to na jakiś dłuższy czas możesz być spokojna ,teraz już nawet nie będę chodziła blisko tych miejsc gdzie ewentualnie mogły by być storczyki
mam dwa ukwiecone parapety .Czekam na kwiatki białaska ma sporo pączków.Więc teraz nie będę się oglądała
za innymi pięknościami chyba że u was 

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Myślę, ze im wystarczy, Phalaenopsis nie mają dużych wymagań i dobrze się czują w normalnych pokojowych warunkach, wśród innych storczyków lub roślin. Sama obecność innych kwiatów na parapecie podnosi trochę wilgotność. A tace z keramzytem itp. zajmują dużo miejsca i na keramzycie często pojawiają się glony, więc musiałabyś go myć.Storczykowokochana cieszę się że to mówisz bo właściwie nie bardzo mogłam sobie wyobrazić to nawilżanie .Myślę że jak stoją blisko siebie to i tak wilgotność mają większą
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Pożyjemy zobaczymy he he.Jak Ci się coś spodoba od razu będziesz przy kasie!!!! 

Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
-
- 1000p
Oj nie ja mam silny charakter jak coś sobie postanowię to się tego trzymam ,wyjątkiem będzie to śliczne dendrobium ale go nie kupię, bo gdzie
w mięsnym

-
- 1000p
Tak jak się spodziewałam
mój jasny storczyk(wczorajszy zakup) zaraz straci jeden i mam nadzieje że na razie tylko jeden kwiatek .Ciemny trzyma się dobrze ,widocznie temu było potrzebne przesadzenie
Będę je obserwowała 

- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu śliczne nowości
A jeśli chodzi o więdnącego kwiatuszka, to niektóre egzemplarze tak mają po zmianie klimatu ze sklepowego i nie trzeba się tym martwić. U mnie z phalaenopsisami bardzo często się to zdarza.
Czekam z niecierpliwością na kwitnienie białaska

Czekam z niecierpliwością na kwitnienie białaska

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu pięknego masz tego buraczkowego Dendrobium
Reszta też śliczna. Ile już ich masz ?;)
Wiesz w podpisie masz źle oznaczony link, bo jak się klika na "storczyki" to wyskakuje Twój wątek balkonowy....

Wiesz w podpisie masz źle oznaczony link, bo jak się klika na "storczyki" to wyskakuje Twój wątek balkonowy....

-
- 1000p
Kasiu przed chwilą zrobiłam mu zdjęcie (białaskowi)
nie wiem czy dobrze widać ale myślę że za kilka dni choć jeden paczek się rozwinie .Co do kwiatka to byłam na to przygotowana mój jaśminek w ten sposób stracił dwa a teraz już się trzyma ,jeszcze czekam czy coś będzie się dzieło z( muszę go jakoś nazwać )tym drugim.DZIEWCZYNY KONKURS podrzucajcie pomysły na imię dla ciemno różowego z przeceny bo nic mi do głowy nie przychodzi. Monisiu ten buraczkowy od mężusia
o dziwo sam mi kupił .Dzisiaj doliczyłam się 14-stu storczyków i sama się zdziwiłam bo myślałam że jest ich mniej ,niedobrze, straciłam rachubę. Mam 2 sabotki , 1 cambrię, 2 dendrobium ,1 perlic i 8 phal. Ach i dziękuję że zwróciłaś mi uwagę na to że jest źle zrobiony podpis .Próbuję to naprawić ale nic mi nie wychodzi muszę się do mojego lubego uśmiechnąć on na pewno coś poradzi.

- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Scarlett 

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Kasiu prawdopodobnie Twemu mężowi podobją się storczyki, ale nie chce się przyznać bo byś zasypała parapety setkami roślin
Bo czternaście to już ładna kolekcja, a co dopiero setka
Chłop by oszalał widząć swoją Ukochaną biegającą w buszu z baniakami wody i nawozami 
A w sprawie konkursu... mój typ to : Malinka

A w sprawie konkursu... mój typ to : Malinka

- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No, no, no ..... 14 sztuk to już pokaźna kolekcja
A białaskowi faktycznie potrzeba jeszcze parę dni abyśmy mogli zobaczyć: co tam kryje

A białaskowi faktycznie potrzeba jeszcze parę dni abyśmy mogli zobaczyć: co tam kryje

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Katarzynko i Ty Masz moje chciejstwo...bordowy falek w jasniejsze "plamki" ;)