Ogródek AGNESS cz. 5
Re: Ogródek AGNESS cz. 5
Agusiu w doskonałym stanie te piękne zakupy otrzymałaś i do tego kwitnące. Moje róże też ucierpiały, kwitną ale mają mało kwiatów. Pełne dzwoneczki są prześliczne a kolor marzenie.
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko różyczki po posadzeniu niestety będą prawie niewidoczne, bo będą wtykane w różne zakątki ogrodu, tam gdzie jakaś dziurka, a to jeszcze straszne maluchy
Rabatka pod tarasem to tegoroczne wiosenne nasadzenia, większość roślinek to dzieciaczki, żurawek prawie jeszcze nie widać, bo mają dosłownie po kilka listeczków, reszta żurawek ma do mnie dotrzeć w przyszłym tygodniu.Duża języczka rośnie tu już 3 lata, więc jest dorodna, a wzdłuż ściany tarasu posadzone są młodziutkie języczki, które też jeszcze nie rzucają się w oko.
Jest tu sporo ciemierników, zawilce jesienne, ale wszystko mikrusy, mam nadzieję, że w przyszłym roku to wszystko trochę już się rozrośnie i zakryje wszystkie łyski
Eluś powiem szczerze, że ja też nie wiedziałam
Jeszcze poluję na białą, mam nadzieję, że trafię . Ale widziałam też inne okrywówki, które strasznie mi się podobają........
Irenko sadzoneczki faktycznie wyglądają ślicznie, ale są mikroskopijne, mam nadzieję, że zaczną szybciutko i zdrowo rosnąć
Dziś spędziłam wspaniałe popołudnie w cudownym , bajkowym ogrodzie Tajeczki. Jestem pod wielkim wrażeniem, ogród piękny, dojrzały, wspaniałe ogromne iglaki i krzewy. Byliny - niesamowite, wielkie kępy w ogromnej ilości gatunków, jestem zakochana w liliach i liliowcach, więc ich widok mnie dosłownie powalił, wielkie , rozrośnięte, wspaniałe.
Tereska nazwami roślin sypie jak z rękawa, wie chyba ,jak nazywa się każda roślinka w Jej ogrodzie, byłam w szoku
W tym ogrodzie zmieściłyby się moje cztery
A roślinek mam z jedną dziesiątą
Teraz będę wciąż męczyła Tajeczkę o zdjęcia z większej perspektywy , ma naprawdę bajeczne zakątki
Rabatka pod tarasem to tegoroczne wiosenne nasadzenia, większość roślinek to dzieciaczki, żurawek prawie jeszcze nie widać, bo mają dosłownie po kilka listeczków, reszta żurawek ma do mnie dotrzeć w przyszłym tygodniu.Duża języczka rośnie tu już 3 lata, więc jest dorodna, a wzdłuż ściany tarasu posadzone są młodziutkie języczki, które też jeszcze nie rzucają się w oko.
Jest tu sporo ciemierników, zawilce jesienne, ale wszystko mikrusy, mam nadzieję, że w przyszłym roku to wszystko trochę już się rozrośnie i zakryje wszystkie łyski
Eluś powiem szczerze, że ja też nie wiedziałam
Irenko sadzoneczki faktycznie wyglądają ślicznie, ale są mikroskopijne, mam nadzieję, że zaczną szybciutko i zdrowo rosnąć
Dziś spędziłam wspaniałe popołudnie w cudownym , bajkowym ogrodzie Tajeczki. Jestem pod wielkim wrażeniem, ogród piękny, dojrzały, wspaniałe ogromne iglaki i krzewy. Byliny - niesamowite, wielkie kępy w ogromnej ilości gatunków, jestem zakochana w liliach i liliowcach, więc ich widok mnie dosłownie powalił, wielkie , rozrośnięte, wspaniałe.
Tereska nazwami roślin sypie jak z rękawa, wie chyba ,jak nazywa się każda roślinka w Jej ogrodzie, byłam w szoku
W tym ogrodzie zmieściłyby się moje cztery
Teraz będę wciąż męczyła Tajeczkę o zdjęcia z większej perspektywy , ma naprawdę bajeczne zakątki
-
x-d-a
Agnieszko, ja wojuję już z różami okrywowymi kilka lat
Mam ich ze 20 krzaczków, posadzonych w formie żywopłotu, w kolorkach od białego, poprzez leciutko różowy do różowego. W pełni kwitnienia wyglądają pięknie, a kwitną z małą przerwą od czerwca do przymrozków. Ale wszelkie prace pielęgnacyjne przy nich to horror
te kolce!
One szybko rosną i wcale nie są takie niskie. Jak znajdziesz chwilkę, zerknij do mnie - pokazałam je w moim nowym wątku.
Pozdrawiam zimniutko
(bo cieplutko dzisiaj to chyba jednak przesada
).
One szybko rosną i wcale nie są takie niskie. Jak znajdziesz chwilkę, zerknij do mnie - pokazałam je w moim nowym wątku.
Pozdrawiam zimniutko
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, piękne różyczki kupiłaś
Kiedyś czytałam, że to świetna odmiana...ale znasz moje pojęcie o różach 
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witam...ja dzisiaj złożyłam zamówienie...to nic ze maluchy ,maluchy szybko urosną a cena jest adekwatna do wielkości sadzonek... 
- AGNESS

Daluś ja znam Twoje różyczki okrywowe, zawsze je podziwiam w Twoim ogrodzie i to między innymi ich uroda zachęciła mnie do posadzenia ich u mnie
Kiedyś do prac przy różach miałam świetne skórzana rękawice , żaden koluszek nie dotarł do ręki, ale niestety gdzieś mi się zapodziały
Moniś, znam , znam
U Ciebie jest rododendronowe królestwo
Marysiu, jeśli pasują Ci maluszki, to na pewno będziesz zadowolona z krzaczków, bo są w doskonałym stanie
Jak dostaniesz przesyłkę to koniecznie podziel się wrażeniami 
Zakwitają kolejne lilijki

Moniś, znam , znam
Marysiu, jeśli pasują Ci maluszki, to na pewno będziesz zadowolona z krzaczków, bo są w doskonałym stanie
Zakwitają kolejne lilijki

- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
piękne, kolej na mnie, jak do tej pory nie miałam lili, a tu takie cuda 
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, pięknie kwitną lilie
Masz dużo pomyłek?
Masz dużo pomyłek?
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesiu witaj.
Lilie śliczniutkie i w przeciwieństwie do moich mają zdrowe listki.
Wczoraj podlewaliśmy ogród do samego zmierzchu, do domu przyjechaliśmy ok 23- ciej , dzięki temu uniknęliśmy korków na drodze.
Dziękuję Ci bardzo za wszystko

Lilie śliczniutkie i w przeciwieństwie do moich mają zdrowe listki.
Wczoraj podlewaliśmy ogród do samego zmierzchu, do domu przyjechaliśmy ok 23- ciej , dzięki temu uniknęliśmy korków na drodze.
Dziękuję Ci bardzo za wszystko
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
AGNIESZKO!
Jakie cudowne lilie - ta czerwona zapiera dech w piersiach
Jakie cudowne lilie - ta czerwona zapiera dech w piersiach
- AGNESS

Grażynko bardzo namawiam na lilie, są wspaniałe i ten zapach......
Moniś w liliach na szczęście nie miałam żadnych pomyłek, dostałam to co zamówiłam
Teresko taki ogrom roślin napoić to trzeba czasu
Ale świetnie, że wam się udało podlać przed wyjazdem, bo później cały tydzień byś się martwiła o roślinki.
Lilie faktycznie na szczęscie mają zdrowe listeczki, oby tak pozostało
Krysiu dziękuję
Jesienią czeka mnie przenoszenie wszystkich lilii w nowe miejsca, mam nadzieję, że dobrze to zniosą i będą równie pięknie kwitły w przyszłym roku.
Iguniu pachną bardzo, bardzo delikatnie
Moniś w liliach na szczęście nie miałam żadnych pomyłek, dostałam to co zamówiłam
Teresko taki ogrom roślin napoić to trzeba czasu
Lilie faktycznie na szczęscie mają zdrowe listeczki, oby tak pozostało
Krysiu dziękuję
Iguniu pachną bardzo, bardzo delikatnie
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie zakupy... łoł... ja tez sie przekonałam do okrywówek - kwitną bardzo długo i są świetne... mimo kolców
I lilie masz śliczne - ta czerwona - klasa...
I lilie masz śliczne - ta czerwona - klasa...
Aguś dziękuję za miłe przyjęcie
U Ciebie bez zmian pięknie i kolorowo
,człowiek zawsze znajdzie coś czym się zachwyci
ja liliami cudne .
U Ciebie bez zmian pięknie i kolorowo
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Zakupy śliczne,też oglądałam te okrywowe na all..,ale ja mam więcej miejsca na pnące ,kupiłam 2 wielkokwiatowe w Tesco a okazała się jedna białą okrywową a druga rabatówką.Te lilie w ciemnych kolorach są piękne.